Objekti za smeštaj mehanizacije

Pa upravo to smo hteli da izbegnemo, jer objekat pored, koji se vidi na slikama je bez vrata. U njemu je sve usrano od golubova tako da ovog puta zatvaramo kompletno.
Cena jeste paprena, obicna vrata ili lomljena nismo hteli jer nam oduzima prostor za manevrisanje (kombajnu je malo dvoriste), a dvoumili smo se izmedju kliznih i ovih rol vrata.
Kod kliznih je potrebno uloziti veliki napor pri samom pocetku otvaranja, i ima problema kroz par godina sa klizacima, kao i zima, zaledi se.
Ovo jeste skuplje, ali kulturica na daljinski :osmeh:
Ko ima masla i po guzici se maze ...

dukej ! Jeste toliko naplacuju za proracun 1.5-2e po kvadratu. Meni su progledali kroz prste jer sam njihov ucenik pa mi uzeli 150e. Samo da se zna da za svakog clana foruma mogu da mu zavrsim da ima plan za ove novce. Sa potpisom i pecatom.

Nikako mi nije jasno da ljudi odluče potrošiti prilično veliku sumu novca da nešto naprave, a onda škrtare na nekim sitnicama u startu. Ajde kad radiš neku drvenu šupu sa nepar stubova, kubik daske i nekoliko tabli lima da i shvatim. Gledaš da uradiš što bolje za sitne pare, ali ako ideš sa 10+ hiljada evrića onda malo treba i struku konsultovati.

Projekat i proračun pomažu da se smanje troškovi izgradnje, a jedino kod nas su to bespotrebni troškovi koje neke budale hoće da nametnu napaćenom srpskom narodu. :osmeh:

Trazim misljenje....koje dimenzije cevi su dovoljne za blinde raspona 6m i za gredu raspona 8m?I koje su dimenzije cevi potrebne da nose krovni lim na rasponu blindi od 3,25m?Planiram nesto u svojoj reziji na prolece,pa skupljam znanje...:ideja:

Bolje skupi 150e i netrebas nista drugo sakupljati , jer sve sto ti budes sakupio bice neispravno. Ti samo dobro razmisli sta zelis i kako , a za ostalo opusteno.

Ma znam...bolje da mi umesto toga,preporucio dimenzije cevi.Ja znam sta cu,ali sam hteo da cujem od ljudi koji su radili supe ili su im drugi radili.Procitao sam tri puta celu temu i vec imam neku predstavu kako,ali ne bih da predimenzioniram materijal...
Supa 6x13x3,5 sa 5 resetki i 5 stubova sa jedne strane,a na drugoj tri stuba sa rasponom od 5 i 8m sa gredom.
Stubovi 120x120,resetke 80x60 i ispune 60x60,greda takodje 80x60...samo ne znam koje dimenzije cevi na krov..isle bi 4 cevi po jednoj strani na razmaku nesto malo preko 1 metra...

Tu onda mozes parkirati traktor i na supu a ne pod supu! Mozes sa manjim profilia, nemas potrebe za tolikim! Cevi na krov 60x40x3, a od tih mozes i kompletne resetke da pravis sa ispunama takodje! stubovi 100x100x3

------------------------------------------------------------------------------------

Evo ja sam ovako nesto pravio sam, trenutna dimenzije je 11x12x4,5m, nadam se da cu sledece godine uspeti da ga kompletno zavrsim i onda ce biti 11x19x4,5 metara

2hi6zxe.jpg

1gkcgp.jpg

sq43yt.jpg

Poslednja izmena:
Ma znam...bolje da mi umesto toga,preporucio dimenzije cevi.Ja znam sta cu,ali sam hteo da cujem od ljudi koji su radili supe ili su im drugi radili.Procitao sam tri puta celu temu i vec imam neku predstavu kako,ali ne bih da predimenzioniram materijal...
Supa 6x13x3,5 sa 5 resetki i 5 stubova sa jedne strane,a na drugoj tri stuba sa rasponom od 5 i 8m sa gredom.
Stubovi 120x120,resetke 80x60 i ispune 60x60,greda takodje 80x60...samo ne znam koje dimenzije cevi na krov..isle bi 4 cevi po jednoj strani na razmaku nesto malo preko 1 metra...
Visina 3,5m?Ako mislis i kombajn tu da parkiras bice ti malo niska šupa.I 4m je problematično a ne 3,5m.Ako je i za kombajn, 4,2 minimum a najsigurnije 4,5m,tu ne zapinje ništa.

Ovako da se postave rogovi ovo jos nisam video. 6m raspon a rogovi koji se naslanjaju na vencanicu prenose taj raspon.

Ja imam u PDF-u knjigu koja se zove " Sveuciliste Josipa Jurja" Elementi Visokogradnje 2 . Ne znam kako bi mogo da je zakacim u temi , pa da svi zajedno gledamo. Moze nam puno pomoci.

Nazad
Vrh