Objekti za smeštaj mehanizacije

Evo kako sam ja iskoristio prostor na mojim objektima, jeste da je kao sardine ali jbg tako mora.
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

Нзнм где бих поставио ово питање али пошто је везано за објекте постављам овде а ако треба нек модератори преместе...
Да ли је неко скоро узимао трапезни лим,и која фирма је најповољнија у околини Бгд-а?

Mozda nije za temu,ali mozda mi mozete pomoci...
Hocu da betoniram pod radionice/garaze povrsina je 4x12m,za sad ima temelj okolo,zidove,prozore vrata i pokrivena ali dugo tako stoji i ceka betonski pod...
e sad pitanja...
*koja debljina betona i koji kvalitet...(razmisljao sam 15cm i prethodno podloga sljunak, nekih 300kg cementa po m3)
*Koja armatura(razmisljao sam 150x150 obostrano nosiva 8mm rebrasta)
da li je ovo dovoljno,jer razmisljam ako jednog dana skupim za strug da tu dodje ili neka druga veca masina pa da ne bi bilo problema
*I najbitnije pitanje.....Treba li ostavljati proreze(zbog skupljanja i sirenja betona na temperaturi) da nebi pucao....
prorezi mi ne odgovaraju ali ukoliko je potrebno stavio bi ih....
Kod komsije,metalostrugara nema proreza uopste a veca je povrsina pa razmisljam da mozda nisu potrebni ako je natkriven prostor....

Razmišljaš u dobrom smeru ,moj ti je savet da radiš sa diletacijom da svaka ploča bude za sebe možeš podeliti na 4 ili 8 jednakih ploča

Mislim da ti je sve to u redu. Ja imam gotovo istu površinu u jednom prolazu u senjaku. Betonirano iz jednog komada i natkriveno. Idu i traktori i prikolice tuda i nema nikakvih problema.

Super je sve.
Meni su preporucili (takodje 12-15 cm debljina, "dubina" betona) na 6x10 da radim - bar - od 2 dela, t.j. da bude jedna dilatacija, ukupno 3 dilatacije, jednostavnije 2 ploce... Jos razmisljam sta cu...

Sa 300 kg cementa po kubiku,sa dobrom podlogom i armaturnom mrezom peticom ili,jos bolje,šesticom,slobodno moze da bude beton iz jednog dela,bez razdvajanja.:ppozdrav:

Hvala svima na odgovorima....
moje misljenje je da sa tom debljinom betona i kvalitetom ne bi trebao da ispuca.... nije pod uticajem direktne sunceve svetlosti tako da ne dostize onu temperaturu kao na otvorenom.... a zatvoren je prostor i vec ozidan.... ali opet da pitam,nisam strucan.... ali primera radi tavanica u prostoru pored je 5x13 i iz komada i nije ispucala.... (monta i beton preko) a tu je skladiste kukuruza(teret) i ekstremnije su temperature ispod biber crepa je crepa je.....
po meni je tu bitnije zalivanje posle betoniranja da ne "pregori"
a verovatno cu uraditi iz dva dela 6x4+6x4 vise zbog finansija nego necega drugog....
i razmisljam da angazujem i majstora sa helihopterom,da to bude uradjeno perfektno

- - - - - - - - - -
untitltgt.png
Ovo je tavanski prostor
A ovo je prostor za betoniranje ....
untitljrj.png
iz drugog ugla

@mirmag

Lepo ocuvan spediter :ppozdrav:
Kad varis "zmiju", okreni je cesto, da ne bude kriva (jer ako dobro vidim na samom kraju su bure gde se nasloni nosac - ako ne vuces "trecu tacku"). Heft, pa druga strana, pa 2-3 hefta, pa opet druga strana, pa opet 2-3 hefta, pa tako u krug. ((za ovo postoji veca opasnost kad je vreme bas toplo, ali i sad, jer se pod svojim "teretom" metal se savije - gravitacija odradi svoje)).
Samo napred, bice lepa supa, lep hangar! ::super::

Edit: Sad vidim da koristis CO2 aparat (ako dobro vidim to je varstroj varmig 1600 ili 1700), kod "CO"-a ne dolazi to toliko do izrazaja, ali bolje je paziti malo na uvijanje.

Objekat ce biti na "lakat",ovaj deo sa prve slike je 6x13x3,75,a iza desno jos 5x8m na jednu vodu....

Kolega Dulkaarpad,ja licno imam 20 godina iskustva u zavarivackoj struci,ali ipak hvala na savetu...:ppozdrav:
A sto se tice aparata jeste Danhem Varstroj,ali model Varmig191 Supermig....
A spediter...'oces da kupis?:osmeh::osmeh:

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, nisam hteo da solim pamet. Namera je bila dobra - zapazanje jednog amatera :osmeh:
Eto, ni ne vidim koji je aparat, besniji je neg' sto sam mislio!
A za spediter cemo da dogovorimo :osmeh:

Nazad
Vrh