Cuj, kod nas te ne smiju pustiti bez ispravne obavezne opreme. Ako te kolega pusti na tehnickom, a polijija te zaustavi a ti nemas propisanu obveznu opremu, kaznu ces dobiti, bez obzira sto si na tehnickom prosao, kad to nije takva kutija prve pomoci, pa se ti s njim objasnjavaj. Prosli smo mi sve to i vjerujte kad vam kazem da sto manje otpora pruzas, bolje je.
Izaci ce neki pravilnik kakvu prvu pomoc moras imati, kakav reflektirajuci prsluk i to si nabavi i neces nikad imati problema.
Samo da napomenem. Prva pomoc je kod nas u pocetku kad su ju svi morali kupiti kostala oko 400Kn (50-ak€) dok je sad duplo jeftinija, a isti i proizvodjac i ista trgovina.
Kod nas ne pustaju na tehnickom ako je auto hrdjav, provjeravaju kociono ulje i ako ne zadovoljava idi proimjeni pa se vrati, progoren auspuh ne prolazi, razbijen desni retrovizor ne prolazi malo razbijena plastika na signalizaciji ne prolazi...
Izdresirali su nas da ides na tehnicki par dana prije isteka registracije pa ak nesto ne stima da se mozes voziti od majstora do majstora dok ti je auto jos registriran.
Rodjak u Staroj pazovi ima tehnicki pregled i auto skolu i kad su ovaj novi zakon o polaganju prve pomoci poceli uvoditi u sastavni dio polaganja vozackog ispita (kod nas je to od kad znam za sebe), nije znao sto ce sa sobom od guzve, jer se i cjena nesto masovno povecala. Meni nikako nije bilo jasno kako su ljudi polagali vozacki ispit bez polaganja prve pomoci, i 30 sati voznje uz instruktora...
Malo sam odlutao od teme, ali ovo sto vama tek sad uvaljuju, nama je postao normalni slijed dogadjaja.