SeljakizGrada
Član
Ubaciš tabletiranu so i nema problema sa kamencem.Koriste je sve samouslužne perionice,a i nije preterano skupa oko 50din kg.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Наводњавање је наука за себе и пуно ту ствари може да крене у погрешном смеру ако би се радило на своју руку, а земљиште једном када се усере ту више нема назад..Nebi to bilo skupo u varijanti uradi sam, mene brine digotrajnost kapaljki zbog kamenca.
To su samo priče,ja navodnjavam i kad je +40c i noću i danju,nema razlike,zamisli ko navodnjava 500ha i mora samo noću,pa do nove godine ne bih uradili. Rendžere na imanjima kad upale,ne gase dok ne završe. Čak i crnom luku koji je dosta osetljiv ne smeta navodnjavanja po najvećoj vrućiniČuo sam neke priče da sa sa tifonom na velikim vrućinama skuva kukuruz. Moje je neko mišljenje da bi to trebalo zaljevati prije nego nastupe velike vrućine ili koristiti hladnije dane.
Ih bre od kad je to natrijum štetniji od totala Tabletirana so nema jod,tako da analizom treba pratiti Natrijum i regulisati ga.Ne može samo da se pusti voda,treba uraditi analizu zemljišta i vode.A pošto je voda već tvrda Tabletirana so je br.1 za taj problem.Perionice ne navodnjavaju zemljiste tom vodom,on bi to trebao stalno koristiti ,i vremenom bi upropastio zemljiste.
Ja nzm kako to da vi koji imate bunare niste radili testiranje vode,kao da to kosta nzm koliko ....bilo kakvo navodnjavanje da je u pitanju,moras barem znati kakvu vodu imas u bunaru.
Ukoliko se seju kulture kao soja, pasulj, šećerna repa na 45-50 cm, potrebno je staviti laterale na 100 cm. Ako se radi samo kukuruz i sl. na 70 cm, dovoljno je ukopati trake na svakih 140 cmБаш сам пре неки дан причао са човеком што има овај систем наводњавања и код њега су латерале постављане на 1м размака и 50цм дубине, а каже Израелци стављају и на 140цм латерале једну од друге. Ја сам био убеђен да су латерале, на 50цм једна од друге али сам ето погрешио. Мене само бунар кочи јер на терену где ми је сва земља прва права вода је на 70м,а онда следећа на 130м да није тога ја би сам урадио овај тип наводњавања.