Motorne testere

Stihl MS 261 C-M. Lagana, brza i moćna pila. Imam 550 xp koja je u rangu tog Stihla, odlična pila, ali ne može pratiti 261.

U kom smislu ne moze pratiti ?
Stihl 261C sam koristio par meseci je bila kod mene, znaci brza bas bas, ljuta..
550 jos brza, ne znam sta ti to znaci ne moze je pratiti jedino ako mislis da je Stihl dugovecniji, a u direktnom poredjenju 550 je brza.

Moja nije. Šogor mi ima 261 C, i brža je od moje 550. Također Stihl dolazi sa .325 lancom 1.6 mm debljine, dok Husqarna tek ima picco lanac, 3/8'' 1.3 mm. Na kraju krajeva Stihl je k tome i lakša.

Nelogicno da testera od 50cm³ dodje sa pico korakom.
Evo scrin sa njihovog sajta.
fe68ae13088eaa663437d500e8ce84b8.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Također Stihl dolazi sa .325 lancom 1.6 mm debljine, dok Husqarna tek ima picco lanac, 3/8'' 1.3 mm.
Ma kakav picco na 4 ks...negde si to loše pročitao....neka gruba podela je uvek bila da picco ide do 3ks, zatim korak .325 do 4,5 ks, posle te snage korak ide na 3/8 sve do 7ks.Na korako .404 danas je vrlo malo mašina u opticaju kod Husqvarne to je moguće na H395 i H3120, dok kod STIHL-a to je 880/881 i neki stariji modeli, ali manje snage.
Kažem gruba podela jer uvek ima kombinacija gde su granične vrednosti, pa tako npr H357xp (4,4ks) dolazila fabrički sa .325, ali je moguća konverzija i na 3/8 ali sa nešto kraćim mačem.

Stigao (napokon) NOV karburator iz P.R.C. -a !!!
Preko AliExpress-a...
Za "staru" Stihl MS180-ku...
Da ugradim pa javljam utiske...
Danas namontiran karburator i isprobana motorna testera....
Tri rezervoara sam potrošio, nije štucnula...
JBT, ne znam kako i šta su radili PRC Kinezi, ALI ovaj karburator fantastično obavlja funkciju !!!!!
Stvarno sam oduševljen, očekivao sam da će biti manjih odstupanja u radu, prevario sam se...
Bez ikakvih podešavanja, bukvalno ga izvadio iz kutije, namontirao, klasičan način startovanja testere, upalila iz prve, nisam trebao čak ni ler gas da doštelujem !!!
Moja preporuka...
Naručio sam odmah još jedan, neka stoji za rezervu.... :D

Da li je neko imao slican problem ili mozda zna sta moze da bude ?
Testera tek upaljena, cuje se metalni zvuk i svaki put kada se cuje, okrene malo lanac..
Skidao sam lancanik, dobro ocistio i izduvao kompresorom kvacilo i lancanik, nista ne vidim tu kao potencijalni problem. MS 180 je.

Pojacati zvuk : https://streamable.com/ocqef4
Može li "update" ?
Informacija , šta se na kraju izdešavalo s testerom i problemom oko nje ?
Dosta vremena je prošlo, ima li pomaka u pozitivnom smislu ?

@dobrodol Evo kompletan update.

Ubrzo nakon iznosenja problema ovde odneo sam majstoru testeru gde me je on docekao sa tim da nece raditi 5 dana da ide da pece rakiju i da mu je to prece od servisiranja koje cega i koje kome :ROFLMAO:

Sinoc sam video ovu tvoju poruku i odneo sam mu danas testeru. Gde sam ga doduse jedva ubedio da je uzme jer mahom odbijaju te male testere i od Stihl-a a pogotovo od Husqvarne, jer kako kazu to ni fabrika nije umela da napravi kako treba..

Elem, rekao sam mu sve detalje, takodje da sam skidao lancanik cistio vise puta ali da i dalje skripa metalni zvuk.. Upalio na licu mesta, cuje se da skripa.. Skinuo lancanik podmazao iglicasti ( a ja sam to naravno vec radio ), upalio, skripa. Kaze ne vidi nista tu kao problem, skine to kvacilo koje je uzgred kao novo, stavi neko polovno kvacilo koje se zateklo tu, upali kad ono skripa jos vise i gore, tek se tu iznervira ( jer realno sve je ok nista se ne vidi kao potencijalni problem ), skine opet kvacilo, skine puz uljne pumpe, upali jako kratko, nista se ne cuje ( do duse bilo je jako kratko ), podmaze puz uljne pumpe, vrati sve sastavi, upali ne cuje se nista, palio sam i ja danas kuci par puta, vukao lanac brzo kao pre, nisam nista cuo da skripa sada.. Koliko vidim iz nekog razloga nesto je skripalo tu izmedju puza i kvacila iz bog te pita kod osnova, sada kada je puz malo podmazan definitivno toga nema. Da podsetim sta se desavalo, cuo se skripajuci metalni zvuk i to sta god da bilo, uzrokovalo je pomeranje lanca u leru uz tu skripu.

Drugi elem, taj karburator sto si narucio koliko vidim ima L i H za stelovanje ?

@zudas
Sa desne strane radilice nalaze se lančanik, igličasti ležaj, kvačilo, podloška, pogon uljne pumpe (puž)...
Preostaje samo da provjeriš u kakvom je stanju pogon uljne pumpe, moguće da je puž istrošen i on zapinje...
Da bi došao do toga, moraš skinuti lančanik, igličasti, kvačilo i podlošku...
Takođe, postoji mogućnost da je čelična žica puža uljne pumpe deformisana , ne naleže uvek na lančanik, pa se javlja karakterističan metalni zvuk....
Rekao bih da sam pogodio, zar ne ? :D
@dobrodol
Drugi elem, taj karburator sto si narucio koliko vidim ima L i H za stelovanje ?
Da, ima, ali ne diraj ništa, radi i ovako savršeno , bez ikakvih intervencija.... 🫣

Pa jesi s tim da je sve ok, nista nije potroseno ni osteceno, samo eto nesto skripa i utice na to da rad nije pravilan i onakav kakav treba biti.. ali eto, kada prodju ove kise pa pustim u pogon videcu ali za sada koliko sam uspeo da snisanim problem je resen.

Karburator sam video kod tebe na slikama, pa vidim da pise H i L na njemu pretpostavio sam da ima stelovanje posto ovaj fabricki nema.. a procitao sam da si ga platio oko 1000 din, sto je nikakva lova pogotovo ako radi dobro kako si napisao, porucio bih jedan pa neka stoji u rezervi, pa te molim da mi pustis link.

Nazad
Vrh