Motorne testere

Pa on vam i ne prica kako se steluje ler gas vec da na motornoj testeri ako je sve kako treba lanac na leru ne treba da se okrece. Ne treba cak ni malo povremeno da okrene. Znaci lanac u leru treba da miruje i to nema veze sa modelom. Ne znam sta se pravite kao da ne razumete?

Evo, objasnio ti je covek ispod, to je normalno u toku hladnog starta na niskim temperaturama, to okrene samo malo cim se zagreje to prestaje.. posle nikad vise ne okrece na leru..

Sve se zna, a niko ne čita..
Snimak je napravljen kada je motorka hladna, prvi start, i treba da je ler gas povišen, to je normalno na ovoj testeri...
A šteluje se kada je vruća, tada treba šrafciger(čić) u ruke, pa pola kruga u rekverc, suprotno kretanju kazaljke na satu...
Složio bih se i ja da je "zeru" zategnut lanac više, ni to nije krucijalno, u odnosu na "problem" na koji ukazuje pitanjem za pomoć...
Koja izostaje...

Pomoc izostaje zato sto ovo sto se desava nije realno, a nema veze ni sa ler gasom ni sa zategnutoscu lanca, koji uopste nije ni zategnut ni pretegnut nego ovo sto pravi problem samo cini da izgeda da je zategnut ( jer ga to nesto kada ''uhvati'' koci, kada ne uhvati ide normalno )..

Evo da bude jos preciznije, kada je testera ugasena a jako okrecem lanac i brzo cuje se opet to skripanje !

Da bih eliminisao mac i lanac skinuo sam i upalio onda i jasno se cuje kada se testera zaustavlja opet to skripanje ( obratiti paznju na samom kraju kada se zaustavi lancanik kako zaskripi ) !

Nista mi nije jasno, opruge su tu, iglicasti lezaj je ok, izduvavao kompresorom, cistio stapicima za usi, opet ista pesma, nigde ne vidim neke ostatke ili otiske da nesto cese o nesto, a ''metalni zvuk je prisutan.. nisam pametan, znam samo da ovo nije ovako radilo da se jednostavno samo od sebe pojavilo, a i na punom gasu se ne cuje nista niti ima nekih anomalija !

jgHCgJ8.jpeg

Mn89ork.jpeg

EDIT: Nema potrebe za svadjom, ako mogu da resim mogu, ako ne mogu neka ide kod majstora pa neka on tuce glavom..

Poslednja izmena:
Ajde,sta te vredja to sto ti kazem da ni sam ne znas vise sta trucas,prvo pises da ti objasnim kako bi ja tu nastelovao ler posle da mi niko pa cak ni tvoja uvazena malenkost nije trazio objasnjenje i da na njoj nema stelovanja lera a posle kako bi je sacekao da se zagreje pa onda odvio srafcigerom pola kruga I smanjio ler,kad procitam ove tvoje filozofije drago mi je sto ne znam nista

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ajde,sta te vredja to sto ti kazem da ni sam ne znas vise sta trucas,prvo pises da ti objasnim kako bi ja tu nastelovao ler posle da mi niko pa cak ni tvoja uvazena malenkost nije trazio objasnjenje i da na njoj nema stelovanja lera a posle kako bi je sacekao da se zagreje pa onda odvio srafcigerom pola kruga I smanjio ler,kad procitam ove tvoje filozofije drago mi je sto ne znam nista

Mislim da nisi u stanju bilo šta validno da ponudiš...
Batali, nego pomozi nekome ako tvrdiš da znaš...
Tvoja pomoć bi trebala da se ogleda u konstruktivnom predlogu šta mu je činiti....
Nikada od tebe tako nešto nisam video, osim trpanja u sve Teme unoseći zabunu i skretanje pažnje na banalnosti....

Ajde batali vise dosta si se valjda umrsio,smesan si sa tvojima filozofijama

@zudas
Sa desne strane radilice nalaze se lančanik, igličasti ležaj, kvačilo, podloška, pogon uljne pumpe (puž)...
Preostaje samo da provjeriš u kakvom je stanju pogon uljne pumpe, moguće da je puž istrošen i on zapinje...
Da bi došao do toga, moraš skinuti lančanik, igličasti, kvačilo i podlošku...
Takođe, postoji mogućnost da je čelična žica puža uljne pumpe deformisana , ne naleže uvek na lančanik, pa se javlja karakterističan metalni zvuk....
@BARBULA
Za tebe je izuzetan mentalni napor napisati jednu prosto-proširenu rečenicu sa znakovima interpunkcije, to te koči da učestvuješ u diskusiji, pa pribegavaš "forama" koje si pokupio ispred seoske prodavnice....
Ne zamajavaj ljude, ne smetaj, ako nećeš, ili nisi u stanju da pomogneš...

Ja obozavam da ucestvujem diskusijama ali ti si neka Viciceva skola,sad pricas jedno posle drugo pa to nisam ja rekao,svi smo mi gluvi,coravi ne vidimo da se lanac ne okrece,svi smo nepismeni ne znamo da procitamo sta si ti napisao,mozes da pises 3 dana i da ne kazes nista a sto se tice prodavnice i intelekta za tebe sam fakultet

El si ti muzicar,kad god neko tako pametan nema nikakav argument on se vata za pismenost i interpunkciju a ne kapiras da ja pisem iz zezanja a sto se tice pismenosti mozemo da slikamo diplome i svedocanstva pa da nastavimo

I nebih mu preporucivao da drnda testeru bez lanca da nebi trazio delove kvacila po avliji

Nazad
Vrh