Motorne testere

Ma oni sad trpaju sve i svasta da to na oko izgleda mocnije. Nekad dok je bila 026 najveci mac za nju je bio 37cm i to joj je otprilike i bilo taman. Bar je tako za moj pojam. Eventualno ko sece meko drvo pa da moze i veci mac.

Imam Jonsered 2159 (4KS) s mačem 45 cm. Ako je puni zahvat, lanac treba biti izuzetno oštar. Ne bih preporučio za trajan rad, ali povremeno može nekoliko rezova s punim zahvatom lanca.

Koliko se ulje za podmazivanje lanca (testerol nis) trosi u odnosu na rezervoar goriva, u pitanju je stil ms 180? Jedan : jedan?
Mozda je i bilo u temi , al nisam uspeo da nadjem.

Код сваке тестере би требало да остане бар 20% уља док потроши читав резервоар горива. Просто, то је остављено као мјера опреза да се неби десило како машина ради без подмазивања ланца и водилице.

Koliko se ulje za podmazivanje lanca (testerol nis) trosi u odnosu na rezervoar goriva, u pitanju je stil ms 180? Jedan : jedan?

Nije, kod MS 180 je nesto drugacija prica, na 2 rezervoara goriva gotovo da je dovoljan jedan rezervoar za ulje.. tako je na njoj ne znam zasto, evo moze mozda dobrodol da potvrdi, a ovo vazi za druge testere da ostane nesto malo ulja na jedan rezervoar gorva, ili gotovo nista.

Brate kakve veze ima koja je testera u pitanju, mac je mac a lanac je lanac i svaki treba da se podmazuje isto, e sad na kojoj testeri ne moze da se steluje kolicina ulja onda se tera tako kako ide pa kako bude

Dvoumim se izmedju Stihl MS 310 i MS 260, ali mi je 310 preteska.
Da li 260 moze da "nosi" mac od 18"(45cm) ?
Imam Husqvarna 450 i sa njom je dosao mac od 45cm, a za nijansu je slabija od 260.
Ne bi ovde trebao da se dvoumis.
Iz iskustva ljudi iz mog okruzenja, ms260 je vrhunski model, testera koja moze u sumu svaki dan da ide iako je u manjoj klasi, da tako kazem.
Ms310 se nije nesto pokazala, a i teza je za 1kg.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ceo rezervoar goriva, 1/2 rezervoara ulja...
Fabrička specifikacija...
Ako je sve ispravno...
Pisao sam već u Temi, da ne ponavljam, ova testera nema mogućnost štelovanja količine potrošnje ulja, OSIM, da se manuelno, (tuning, što bi rekli "braća " Amerikanci) burgijom 2.5mm proširi kanal koji doprema ulje od uljne pumpe do mača...
I ovo ostaje TRAJNO !!!
Posle proširenja, testera će trošiti 1 rezervoar goriva, 2/3 rezervoara ulja...

Poslednja izmena:
Jeli znate išta od motorci Mcculoch 450 elite. Navodno je to husqvarana 445. Komšija mi hoće uzeti novu do nekih 200, 250 eura. Ona se uklapa u tu cijenu

Jel postoji kod nas nova?
Ja imam cs390, negde je u rangu h435 ali je pico korak...
Uzeo je nesto povoljno, bukvalno nova bila.
Svaki deo na njoj je potpuno isti kao na Husqvarna, i na svakom delu ima H logo.
Sad vidim da si iz BiH, kod nas mislim da ne postoji nova.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kod nas se pojavila prije 10 dana u prodaji. Cijena je 220 eura. Znači sve je isto kao i husqvarna 445 jedino ne vjerujem. Da je kvalitet plastike isti. Ipak je ista Husqvarna duplo skuplja.

Preporuka za testeru od 4-5ks iskljucivo Stihl i Husqvarna? Hocu da kupim novu,i da ne razmisljam. Imam Stihl 441,vrhunska testera,ali preteska,a meni ne treba toliko jaka testera.

To je testera iz 70 kubika segmenta da bi bas osetio razliku u tezini i radu moras ici na 50 kubika, ne vidim poentu da se sa 70 kubika spustis na 60, 60 i neki...
Znaci Husqvarna 550 MK II ili Stihl 261 obe 50cc 4 ks, s tim da Stihl ces tesko da nabavis ovde.

Preporuka za testeru od 4-5ks iskljucivo Stihl i Husqvarna? Hocu da kupim novu,i da ne razmisljam. Imam Stihl 441,vrhunska testera,ali preteska,a meni ne treba toliko jaka testera.
Ako ćeš STIHL
MS 361 - kilo manje 4,6ks ( sada još na akciji 89 999)
MS 260 - skoro 2 kg manje, mada 3,5ks ( takođe na akciji 78 999)
Husqvarna
560 xp - 700 gr lakša 4,8ks ( na akciji za 95 200)
550xp 1,3 kg lakša, 4,1 ks ( takođe na akciji 83 190)

Hvale dosta tu MS 260,ne znam koliko je izdrzljiva. Ja ne secem drva za ogrev,vise mi je potrebno na vikendici na Tari,sečem jelke i uglavnom kad krcim plac i ponekad zaluta neka bukva. U Vršcu ako secem,to je uglavnom bagrem,brest i pokoji hrast. Ali to bi godisnje bilo mozda 30m³ sve ukupno.
Sad gledam ova 550xp ima dobre karakteristike,ali ne znam koliko to traje,da li ima elektronike.

Nazad
Vrh