Motorna prskalica / Atomizer

Juče rešio pitanje atomizera. Kupio najskuplhu proverenu varijantu Stihl 420. Kad je bal neka je pod maskama. Nema mnogo da radi ali velike krošnje drveta, pa da radim kao čovek.
 
Prskao sam danas sa caletovom na bateriju villager 16 i mogu vam reci da su to ubedljivo najgluplje potrosenih 100 eur koje je moj otac ikad dao na neki alat.

Potpisujem da je to neupotrebljivo za bilo koje namene te nemojte trositi novac.

Pritisak je i na maks toliko slab da je to presmesno, kao da rucnom za pranje prozora prskam, ili stari princip ledjne na drukanje, nema obrtanja lista, probijanja krosnje, nista, moras da zavlacis stap pa obajavas sto je takodje bezveze i jer su kapi krupne losa dizna pa ne treba da se kupa vec maglom iskovitla.
Ne moze nista ni najmanjem povetarcu.

S onim mozda moze paradajz, grasak i slicno, nesto prizemno i bastica penzionerska, ali ostaje da je i to prskanje nekvalitetno, kako rekoh usled krupnih kapi i potrebe zavlacenja stapa da bi obajao list.

Nikome ne bih preporucio.

Takodje vise ne preporucujem villager. Danas mi je na dm25 crkla pumpa. Pumpu sam menjao posle 2 godine rekli su mi da nisam podmazivao na one cepove. Kupio sam novu za 8500 i redovno podmazivao. Popravke nema, zatvorena je.

Evo posle 2 godine crkla i ova redovno podmazivana.

Od kvarova sam jos ima zamenu creva prve godine jer ono nije crevo vec traka lepljena po duzini. Crevo za vazdusne kocnice sa montazom krajeva 2000 dinara.

Pocelo je prosle godine i da curi kod slavine koju drzis kad prskas. Nema samo taj deo ina samo pistolj. Kupujem za 6500 neku od mesinga cega li mala privreda sa navojem za stelovanje slavine.

Tri puta membrana karburatora po 500 i trosak ruku i goriva izadje 3 soma za 3 puta.

Ukupno sam znaci za 5 godina na prskalicu placenu 18.000 potrosio jos vise od toliko na odrzavanje... I trenutno ne radi, trazi 8.500 soma za pumpu.

Da ne pricam koliko je to puta znacilo i prodala me usled posla prosto mi se smucilo.


Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
nisam podmazivao na one cepove.
Gde treba da se podmazuje ova prskalica i sa cime? 😲 Ja je ima 5 godina, radi ko sat, ali nisam imao pojma da treba da se podmazuje
 
Aj leba ti mrzi me prelistaj par strana unazad, 10 strana najvise, ima stavio sam celo uputstvo sa fotkama

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
 
Pozdrav kolege,da li neko zna da li je ledjni atomizer Solo 444 dobar izbor za voće 4-6 metara visine...da li ga je neko koristio?
 
Imam ponudu za taj Solo 444 polovan,nemački, u dobrom stanju,kaze malo korišćen,pa ne znam da li bi bio bolji izbor on ili novi villager dm14pe?!
 
Ja imam Solo 423 i moje iskustvo je da ako imas puno vocki on nije resenje. Zato sam kupio traktorski atomizer.
Druga stvar mislim da je jako tesko sa njim, a verujem i sa dm 14, kvalitetno isprskati vocke koje su visoke 6m.
Ne znam karakteristike Solo-a 444 tako da ne mogu nista reci.
 
Hvala Slobo.Površina nije velika,35-36 ari,a ni broj leski žbunastih-200 kom,starosti 5 godina i visine 2.5-3 metra... sa tendencijom seče svakog drugog za koju godinu...Provuko sam se i ovu godinu sa ručnom villager lelom 16...em što više lešnik nije ni mali em što sad pre neki dan nisam uspeo da oprskam,otisle gumice,ishabala se na kraju krajeva,ručica na šipki otišla,oprskah jedan red i više nisam uspeo...sve u svemu gotovo-uzimam motornu ovih dana...e sad,bio sam u konsultaciji sa članom babin 2 koji je kupio villager vs 30 na točkovima i koji mi savetuje da je uzmem jer kičma ne strada,lepo oprska itd ali čitajući i gledajući neke klipove stekao sam utisak da atomizer ipak kvalitetnije oprska u odnosu na prskalicu,prevrće list itd...kod ove na točkovima imam crevo koje moram stalno pomerati a i ono ima neku svoju težinu jel tako,a obzirom da sam i do sada nosao lelu 16(ona sama teži 3.5kg + 15 litara tekućine),razmišljam-mogu i od sada malo veću težinu (atomizer 10ak kg +tekućina i gorivo)ali se to nadomešta mnogo boljim oprtačima...tako da je izbor pao na ledjni atomizer!E sad mi je pitanje da li je bolje uzeti taj polovni Solo 444, neki polovan Stihl(jer su novi bezobrazno skupi)ili već neki drugi od tih boljih marki ili da uzmem nov villager dm 14 pe,koji ima garanciju i servisnu mrežu!
 
Poslednja izmena:
Pretpostavljam da ono 78 iz tvog nika pretstavlja godinu rodjenja.? Pitam zato sto uopste nije lako nositi 24kg koliko je moj ledjni atomizer pun goriva i tecnosti. Kad kazem nije lako nositi mislim nije ga lako nositi ceo dan. Meni je trebalo oko pola sata da samesam smesu i da ispraznim kantu prskajuci. Dnevno sam uspevao najvise 8 kanti da izbacim i bio sam mrtav umoran. Ti si mladji i verovatno ti to nece biti toliki problem kao meni. Prskalica na kolicima je dobro resenje samo ako je parcela idealno ravna i ako nema blata. Inace i to je muka ziva.
Sto se tice Solo atomizera imaj na umu da su relativno retki i da ga zbog delova moras slati na popravku zvanicnom uvozniku, mislim da je u Vrbasu. S druge strane Stihl je mnogo prisutniji na trzistu... Nisam pristalica Vilagera zbog njegove nepouzdanosti, desava se da zakaze kad ti najvise treba. Tako da na kraju ne znam sta bih ti preporucio. Bice ono ako uzmes kajaces se a ako ne uzmes isto tako.
 
Ali reci mi koju povrsinu ti prskas i koje voće...a sto se tiče villagera,je..š mu mater-imam trimer villagerov bc1700xc,radi ko singerica,pu,pu,evo punih pet godina,nikad u servisu nisam bio...jbg ne znam šta da kažem...ima ovih kineza Demon i ta boranija,za cenu jednog Stihla mogu da kupim 5 komada,svaki da me služi,lupam,dve- tri godine...razumeš me šta hoću da kažem...znam da je Stihlka zakon ali jbg...
 
Ja sada ima 2ha voca, 35 ari visnje i ostalo kajsije. Motorni atomizer retko upotrebljavam, samo kad prskam mlade vocke koje su manje rastom pa bi mnogo rasipao hemiju kad bi prskao traktorskim atomizerom. Ali kada sam pocinjao imao sam nasledjena oko 50 stabala kajsija koja su bila bas velika i trebalo mi je oko 100 l da ih isprskam. To je bila muka ziva.
Ako imas poverenja u Vilager onda kupi njega
 
Ok, pročitah temu i mala pomoć je potrebna...Imam 300 mladih kajsija i do 3. godine mislim da ih ručno tretiram.Ranije smo mlado voće prskali sa Valpadanom i njenom prskalicom...Pumpa više nije u radnom stanju (membrane, ventili, usisno crevo...),plus na frezi su stalno namontirane motike, pa dok sve to namontiram, isprskaću pola voća... Imam i traktorski atomizer, ali je sada veliko bacanje preparata...E, sad šta uzeti...tj, da li bi kakav Villager završio posao (ponavljam, još dve sezone) i da li atomizer ili prskalica??? Za STIHL nemam dovoljno novaca, ali sa druge strane ne nameravam sa njim raditi sve vreme, dakle dve sezone po 4-5 tretiranja da bi mašina bila godinama u pogonu.Gledam i ovog Oleo Mac MB 80 (oko 38 000) atomizer je u pitanju, dok varijantu prskalice (SP 126) u Srbiji nemaju. STIHL, kao što znate ide do 62 000...ne kažem da ne vredi, već glasno razmišljam kako završiti posao...svaki savet dobro došao...i kako su se pokazali kinezi (ne samo motor, već ostali delovi atomizera...plastika, gume....
 
Ma radio sam i to...ali često puta nemam mnogo vremena...da kačim atomizer za 60l je zajebancija, a na traktoru već stoji pipalica, na primer.
 
Nemam iskustva sa kinezima. Ja imam Solo ledjni atomizer i zadovoljan sam. Mada sve manje prskam sa njim jer mi je voce sve vece. Mnogo cesce koristim traktorski atomizer. Za koju godinu cu ga verovatno prodavati.
 
Nazad
Vrh