I ja sam za to da za početak prskaš najobičnijom ručnom u prvoj i drugoj godini, jer ti tu treba jako malo hemikalija. Naravno da je lakše da te neko vozi traktorom u korpi ali nije ni neophodno. Jedino obavezno da bude sa bočnim drukanjem. E sad ja sam zasade do 3 godine prskao tako što sam na moravinu traktorsku nošenu montirao creva i šipku sa pužem kao i kod ručne prskalice ali sa tom razlikom što prskaju istovremeni 2 čoveka a i ne moraju da nose niti drukaju a i pritisak je bolji i ujednačeniji. Kasnije sam na istu tu prskalicu montirao bočnu letvu sa 5 dizni i slavinu u kabini pa sam iz kabine pustao kad priđem stablu a dizne sam podešavao prema visini stabala. Sad sam konačno poručio i nošeni atomizer, jer imam zasade koji su mi trenutno u 4. godini. Atomizer sklapa jedna firma u Nišu, 450 litara bure( malo teško ali ja ga nosim sa 539 koji ima i prednju vuču pa je dosta teži napred), propeler od 800mm i dizne su agromehanikine tj. Slovenačke, a pumpu ugrađuju ili Slovenačku ili opciono kao što sam i ja uzeo, italijansku troklipnu koja je mnogo jača i trajnija a doplata za pumpu je 100 eura. Sve mi izađe 1300 eura.