Bogami moj dm25 za 160 jevrejskih kovanica vredi svaku paru, ne može se ni porediti sa dm14, kako u radu tako i u samom sklopu, mnogo ozbiljnija mašina...za 500 eur ne shvatam zašto bih kupovao leđnu prskalicu, uzeo bih ko čovek traktorsku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Treba oko 3 sata,jedan vozi traktorce a ja u korpi i dva bureta po 200 litara.Neradi se tu toliko o vremenu koliko o ustedi preparata.Evo juce sam prskao sa traktorskim atomizerom i potrosio 1200 litara ,znaci 800 litara vise .Kod mojih kajsija dosta veliki razmak ,5x5,pa kad nema lista onda se ledjni mnogo bolje pokaze!2 jutra prskate sa leđnim atomizerom,pa koliko vam vremena treba
kolega,slazem se sa tobomZver nezver, ja ne znam šta tu vredi 500 eur...manje više prskalica ko prskalica, atomizer nebitno, motorče prdavče, činija za vodu i neka creva ;D
Slazem se,vec sam rekao da za te pare ciffareli prska bar 50 % bolje i jace a ima i 1.5 ks vise.Zver nezver, ja ne znam šta tu vredi 500 eur...manje više prskalica ko prskalica, atomizer nebitno, motorče prdavče, činija za vodu i neka creva ;D
Ne trosi se vise vremena,i sa agromehanikinim atomizerom mi treba tri sata jer ga punim tri puta pa dok zamesa pa ovo ,ono.Sa pravim ledjnim atomizerom(naravno ko nije lenj) moze se kvalitetnije i 70 % jeftinije poprskati.Imam obe varijante pa kombinujem.I neustedim par stotina litara nego oko 800 litara sa ledjnim.Signum kosta 800 din za 120 litara pa ti gledaj koliko mi je ostalo para,skoro 50 eur sto priznacete nije malo.Da ne govorim o prolecnom prskanju gde se trosi i vise preparata.da , ali preparati su namijenjeni za hektar, ne znam 1l nečega na hektar voćaka prosječne veličine uz utrošak vode od 1000l
znači Vi uštedite par sto l vode i potrošite više vremena
ja radim traktorskim atomizerom uz utrošak vode od 450l/ha osim zimskog špricanja kada je to 1000l/ha
i nema nikakvih problema sa bolestima,kako sa kajsijom tako i sa breskvama i kruškama i nektarinama
ono što je najbitnije je preventiva,špricati prije pojavljivanja problema, kasnije se teško ili nikako ne ispravlja ni sa najboljim preparatima
meni je razmak 4,5x5 što je skoro pa isto