Ja sam napravio na korpi, sa koje bacam đubre isl., sistem kačenja tako da hidraulika ne trpi opterećenje i možeš da tovariš dok traktor ne propneš.
Kači se na T komad od traktora pomoću dvije kuke, koje sam ja napravio od nosača čašica sa stubova za struju, s tim da ih moraš postaviti u krajeve T komada da ne bi šetalo lijevo-desno, (pazi na rastojanje od poda do tih kuka). Gore gdje ide topling napravio sam jedan "zglob" koji je veoma bitan jer kada spuštaš korpu (atomizer) on ostaje ravno, znači topling se lomi u tom zglobu i korpa pada ravno, (kao da je viljuškar spušta) i odmah opire svom širinom na zemlju.
Da bi kačio ne moraš ništa da skidaš sa traktora, znači ostaje kuka i T komad. Kačiš tako što podvučeš T komad pod te kuke (na atomizeru) prikačiš topling, podigneš hidrauliku, vratiš onaj klin na T komadu i isključiš hidrauliku. Zatim izravnaš na toplingu da ti bude u horizontali sa traktorom i pičiš. Kasnije sto puta spustiš, podigneš, korpa uvjek stoji ravno, a prilikom spuštanja ravnomjerno liježe na zemlju (čak i sa 600kg). Još jedna stvar, ovaj zglob je bitan i prilikom kačenja, jer bi topling upirao u onaj klin koji blokira T komad, pa zato je potrebno da ga napraviš.
E sada nisam siguran da li bi trebalo skidati kardan prilikom spuštanja, to mi sada pade na pamet, mada nema razloga da ga spuštaš, osim kada ga otkačuješ.
Evo ti slika pa nadam se da će ti koristiti, jer jednostavno je za napraviti a odlično funkcioniše.
Uploaded with
ImageShack.us