Motokultivatori - opšta tema

Mozda nije tema za to,ali zna li neko gde imaju u Beogradu da se kupe nove gume trayalke za prikolicu original kardanku IMT 509 ( 6.00-16TP D57R).Prevrnuh pola grada,nigde nema.Unapred hvala.

jel moraju bas trajalke. neznam u BG. ali jedino predstavnistvo trajala da nadjes. honda kod mene radi skoro svaki dan sa prikolicom .neku obalu krcim u stricevoj njivi sto sam uzeo da radim pa za nju posla koliko volis. od prevoza alata , drva do betonskih kolaca i bodljikave zice koje vadim . skidam joj kapu koliko povuce to malo cudo

Ja sam moju goldoni benasi sa lombardini 520 motorom dao da se radi polugeneralna.

Evo koga zanima cenovnik delova i radova tj mozda nekome pomogne.

ventili i vodjice 2000 din
karike 2000 din
lezaj radilice 1000 din
semering 500 din
zaptivac kartera 500 din
filter nafte 500 din
gumice sipke podizaca 300 din
gumice ventila 150 din
cep za sipanje ulja 500 din
2 litra ulja 800 din

Ukupno 8250 din

I valjda obrada stubline po potrebi i + rad = ukupno sam mu dao 150e na ruke

znaci dotrajala je masina koliko godina ti je radila??? ako znas mozda?? nisi hteo punu generalku ili nije bilo potrebe???ali kad si ga vec otvarao mozda bi to bilo i nekako najbolje kad je vec otvoren motor da ga sredis srgo i teraj..ali kako god ti znas druze pozdrav ...

To je zapravo mecanica benassi RL 304 motokultivator sa lombardini 520 dizel motorom. Tako pise na zastitnom poklopcu koji je davno skinut.
Radila je preko 30 godina. Deda nije imao traktor, pa je ona bila magare za sve tj i za transport sljiva, granja, kukuruza, sena....a takodje je i frezirala mnogo kukuruza i vinograda. Nikada pre ovoga nije taknuta.
Trosi ulje pa sam zato morao da je ukaricim, uz ostali nabrojan asortiman rada :)

Generalna kosta sa rukama oko 400e, a ovo ce izaci svega 150 i bice ok, verujem.
Kaze majstor da je u odlicnom stanju. Narucio joj je standardne i karike i lezaj radilice. Ko bi rekao..posle toliko maltretiranja svakodnevno godinama..
Vec sam pisao o njoj. Trosi kao upaljac, a dosta je snazna. Bas sam zadovoljan i ne zalim ovo malo para na nju. Javicu utiske posle rada.

eto druze i da nezalis te pare za nju nek potraje barem upola koliko je do sada i bice dosta ....veruj imam i ja jedno takvo jadno magare to je ta moja honda sa kineskim dizelom.onda je sluzila za sve moguce od oranja freziranja ,spartanja zagrtanja kukuruza i krompira do prskanja kosenja i ciscenja snega i naravno transporta trebao bi mi neki veci da malo pripoogne ali nabavio sam labinca malog sa vucnom frezom naknadno ubacio taj kipor dizel motor i oloksao je hondi deo posla preuzeo je kosenje i freziranje i ponekad kad nestizem sa hondom onda i u oranje se angazuje jer imam dosta basta sto radim skupi se i do nekih 30-40ari pa ima sta da se prevrce velke su baste amali ulazi tako da traktor nemoze da udje...ali sta je tu je... redovno se odrzava,puno koristi i za sada radi besprekorno pozzdrav

013/235-7-567 to ti je prodavnica delova za honda motore i motokultivatore agregate vodene pumpe u jabuci..pitaj ih imaju od delova svega i svacega ako nema na lageru,onda ti narucuju i stize ti na kucnu adresu. pozz... nadam se da samm pomogao

jel moraju bas trajalke. neznam u BG. ali jedino predstavnistvo trajala da nadjes. honda kod mene radi skoro svaki dan sa prikolicom .neku obalu krcim u stricevoj njivi sto sam uzeo da radim pa za nju posla koliko volis. od prevoza alata , drva do betonskih kolaca i bodljikave zice koje vadim . skidam joj kapu koliko povuce to malo cudo
Nisu obavezne bas trayalke ali vec su bile na frezi takve,pa reko da ne menjam.Iskreno,mislim da ih cak I nema u BG-u.

- - - - - - - - - -

Ako nekog zanimaju gume za traktore ili motokultivatore nasao sam po povoljnoj ceni na poljoprivrednim oglasima I internet prodaja guma.Salju na kucnu adresu.Ja narucio stize u ponedeljak.Trayal 6.00-16TP D57 5990.00din.

- - - - - - - - - -

Sredio sam masinu,spremna je za rad.Malo je kasno ali od proleca punom snagom.Hvala svima na pomoci.http://www.dodaj.rs/f/3x/JN/3avizBO9/2013-10-04-559.jpg[URL="http://www.dodaj.rs/f/3x/JN/3avizBO9/2013-10-04-559.jpghttp://www.dodaj.rs/f/10/hH/4Y6jAix8/2013-10-04-558.jpg"]http://www.dodaj.rs/f/10/hH/4Y6jAix8/2013-10-04-558.jpg[/URL]

- - - - - - - - - -

http://www.dodaj.rs/f/10/hH/4Y6jAix8/1/2013-10-04-558.jpghttp://www.dodaj.rs/f/2N/kZ/PKFCin2/2013-10-04-557.jpg

- - - - - - - - - -

http://www.dodaj.rs/f/H/L3/7QGryvi/2013-10-04-560.jpg

moze li neko da mi kaze koje su dimenzije tockova za mio f300?i dal mogu neki drugi da se stave?

E ovako, možda i nije pitanje za ovu temu ali da priupitam.:osmeh:
Danas se povela neka rasprava u vezi paljenja mašina tokom zime i svako ima neku svoju teoriju ali niko nije siguran da je u pravu.

U vezi dizel motora na agregatima i motokultivatorima ko je glavni krivac za otežano paljenje, hladan vazduh koji se ubacuje u cilindar ili povećana gustina goriva? Ako se koristi neko kvalitetnije gorivo sa malo vode (kod nas ne mogu očekivati neko nekršteno) da li bi onda mogli uz dovođenje toplog vazduha u okolinu filtera za vazduh (fen, grijalica itt) upaliti motor bez ikakvih problema?
Ovo mi je palo na pamet jer smo jednog stojadina sa plinom dva-tri puta palili po minusu tako što smo vrelom vodom zalijevali isparivač da postihne "radnu" temperaturu. Znam da je bilo idiotski, ali sa probušenim rezervoarom za benzin nije bilo drugog načina.

da bi dizel upalio treba potrebna temperatura u komori za sagorevanje. hladan vazduh je normalno da utice i to je jedna stavka. druga stavka je gorivo koje se na minusu zgrusava i pretvara u parafin. time otezava ili nacisto onemogucava protok kroz filter i cevi a i pumpi teze da rasprsi u maglu takvo gorivo.ulje se zgusne pa je teze i okrenuti motor dovoljnom brzinom. znaci vise faktora utice. prvo najbolje je drzati u garazi ili iole toplijoj prostoriji a ne napolju ako se misli koristiti zimi. dizel iz par pokusaja ako neupali vrlo tesko ce i upaliti jer nasisa se nafte i posle vrlo tesko se uopste moze upaliti. najbolje ako je u hladnom fenom zagrejati rezervoar i pumpu da se razgreje nafta i kad se pali sto brze povuci kanap za paljenje da bi motor dobio potrebnu brzinu da sabije trenutno kompresiju. dosad sam zimi koristio uvek eurodizel jer teze zgusne i lakse upali. ako se cesce koristi zimi najbolje je i ulje staviti redjeg viskoziteta jer prilicno olaksava paljenje i bolje je podmazivanje motora .probao sam fen na usisu ali nisam mnogo time postizao. upaljena baklja vise pomogne samo treba raskacivati filter i direktno na usis. moj kipor dizel nema problema zasad jer je relativno nov a i nekoristim zimi. povremeno ga upalim i to kad je malo u plusu temperatura i ostavim na jacem ler da odradi.aditivi za sprecavanje zgrusavanja nafte isto pomazu ali ih treba izmesati sa gorivom da je temperatura nafte bar 10 ctepeni.

ja dok sam imo kultivator na bilo kakom minusu pospem ga vrucom vodom 5l posuda kd pocne da vri skinem sa šporeta,i pali iz prve ko u leto. naspes po pumpi i filterima.

Nazad
Vrh