Motokultivatori - opšta tema

da ti pravo kazem ja koristim bosanski lozak i stvarno sam prezadovoljan. cim nasu bilo koju naftu uzmem potrosnja je veca ali ne toliko. mozda 30%. ali u poslednje vreme otkad je gasno ulje doslo u prodaju svi se drasticno zale na potrosnju. ali i zemlja je se zbila verovatno od ovih kisa pa i to utice prilicno.dokle god imam bosnu pred nosom mislim da se necu mnogo baktati potrosnjom jer je dosta i povoljnije i kvalitetnije gorivo.

Drugar jel ti to kupujes u Sarajevu lozu ili nisi pismen sta ti pise kad prelazis racu na onoj tabli pre granice...

zavisi od kursa ali u proseku oko 1 eur po litri.dobro de republika srpska. jel sad u redu. to mi ostalo jos iz lepsih dana nasih zivota a sad cemo se i po opstinama pocepati kako je pocelo

putine ja sam ziveo 20km od bratunca i tu sam bio neznam ni sam koliko puta.iz krupnja sam rodom.tako da dobro poznajem situaciju a i sam sam bio u njoj .ali nije tema ovde da nas moderatori neopominju

pozdrav svima,ja sam Bane iz Aleksinca,imam jedno pitanje za prisutne,uzeo sam imt 506 sa fabrickom prikolicom i moticicama ,u solidnom je stanju,uzeo sam je samo radi freziranja male baste iza kuce i transporta prasica na pijac kod nas u selu.pa me interesuje dali se isplati za nju kupovati nesto od dodatnih prikljucaka,recimo plug za oranje nekih 4 ara i koliko bi to kostalo,da napomenem u startu sam imao malih problema oko paljenja,jer onaj deo koji se ušrafljuje ,koji drži sajlu je bio blago receno haos,drzalo se na jedan šraf,uspeo sam to nekako da sredim ali mi se cini da cu morati vremenom sve da menjam,posto sam apsolutni amater sa mehanikom bilo bi mi od koristi svaki savet,pozdrav svima

za veseljaka savetujem ti da obratis paznju i sto pre pritegnes srafove koji drze kolo za paljenje kao i aluminijski deo sa perima koji sluzi kao ventilator, jedan kolega koji skuplja sljive pored mene imao je veliki kvar kada se zbog olabavljenih srafova otkacila sajla, srafovi uleteli u ventilator i polupali pera a pored svega jos se komplet zaglavilo pa smo ga posle palili na gurku da krene kuci, pritegni to valjano nije za salu, od drmanja moze sve da se otkaci da pa ode u vraga i ostanes posred puta sa punom prikolicom...

hvala na savetu,posto nema sada toliko posla moracu malo da se pozabavim sređivanjem toga,ipak nebi želeo da dođem u takvu situaciju nasred puta,hvala

Imam jedno pitanje za kopacicu (nije kultivator, ali isti djavo). Na slici tamo gde se spaja taj plasticni levak za dolivanje ulja, i metalnog dela kucista motora, na tom spoju mi curi ulje. Jel to ok tako?
Teoretski, kada je normalna kolicina ulja unutra, ne bi trebalo da dolazi do tog spoja nivo ulja, ali opet, ako se ljulja, trese, malo nagne kopacica, doce do te ivice i curkace tuda. Ne bih to nikad ni primetio, da nisam video da mi je sve okolo masno, u pocetku sam mislio da je to od dolivanja ulja, pa da sam malo umazao, ali danas sam video sveze tragove, iako nisam dolivao.
Da li da se cimam za garanciju, posto je kopacica nova, radila 5h do sad?

Kada uzmem taj plasticni deo da drmusam rukom, vidi se kako se klima i ne lezi dobro na tom metalu.

SLIKA:

mislim da tu ne bi smelo da curi ulje , nemam takvu masinu, ali na drugim motorima koji imaju takav levak za sipanje ulja ,nigde ne curi , ako je u garanciji mislim da ti je bolje da reklamiras..

Nema kod mene u gradu servis, a cimanje mi je da ga nosim autom :|
Nadam se da necu izgubiti garanciju, ako skinem taj levak, da vidim jel mozda spao neki dihtung ili nesto.
Najpametnije je onda da ih nazovem u ponedeljak, da vidim sta kazu u servisu.

Lep pozdrav svima ,novi sam član.I ja sam vlasnik jednog labinca starog ali renoviranog sa pogonskom prikolicom koji mi ponekad posluži za prevoz drvi i slično.Pa evo i koja slika.
y4v7.jpg

g89p.jpg

27022013201.jpg

e ljudi eto i prvog malo ozbiljnijeg problema sa malim labincem....propao ja navoj na medju ploci i nije dobro razdvajao i krenuo je da krci menjac pri menjanju brzina,i ukljucivanja kardana...e sad sam narucio medju plocu,i novi feder u kvacilo..posto sam se raspitivao malo po servisi sta bi moglo biti problem...i sad cemo da vidimo u cemu je bio problem sutra bi trebalo da stignu delovi....pa javljam za dalje.

sad pazi kad budes zavio ona 4 imbusa srafa ako nemas alat ili neko da ti pridrzi upropastices itaj.

Imam problemcic... Menjac kod honde f620 nece u prvu brzinu pa to ti je.... Udje na trenutak pa izadje... i onda mi dojadi i radim u drugoj.... i ako nije preporucljivo.... imate li neki savet sta da probam,pokusam... menjac mi se nikako ne otvara... a i cuo sam da se menjaci kod honde skoro nikad ne kvare... e sad ili ja spadam i taj mali procenat... ili jednostavno ja nesto nisam dobro uradio...
Pomagajte drugovi,hocu da se ubijem zbog nje:))))))))) tako ide neka pesma,nema veze sa istinom:) Ali pomozite ako mozete:)

eee druze pogledaj tamo gde je rucica zakacena za menjac skroz do menjaca mora da ima 2 osovinice i na njoj zasrafljeno 2 parceta metala u kolji uleze poluga menjaca imas 2 srafa mislim da kluc 10 ....mozda se olabaavio i neceda ubaci skroz samo do pola pokusaj.....ako ti nije jasno gde da trazis kazi pa cu ti slikati pa da vvidis na sta mislim... pozzz

znam za to... popravljao sam to prosle godine.... bio polomljen taj sraf koji nosi rucicu menjaca.... drzao ga samo lim... e sad ne mogu da se setim dal je ulazilo pre popravke.... da nisam ja lose *namontirao(pretegao...) rastavio bih ja to sad pa sad,ali moram da skidam remenicu pa onaj lim....:) mrzi me... ali rastavicu:) pa probati rucno one klipove(na kojima su zupcanici) da pomeram... ako to radi,fora je u rucici...

Nazad
Vrh