Motokultivatori - opšta tema

Ima li neko iskustva sa Kawasaki motokultivatorima ili nekim drugim manjim masinama? Kvare li se, ima li rezernih delova?

sve japanske masine su jako kvalitetne ali honda je pretezno zastupljena i za nju je najlakse za delove. za ostale marke je sigurno mnogo teze za delove. kavasaki nisam video sem par trimera u rumi i kazu da su jako kvalitetni. ali to je sve doslo iz inostranstva a kod nas je veliko pitanje za delove i cenu istih

@Robi89, hvala na ponudi, skroz je OK, ali mislim da bih malo preterao ako bih skinuo nešto od 2 KS sa freze pa stavio nešto od 7 konja. Ipak ne bih želeo da je "pokidam" za jednu sezonu.
I izvinjavam se što ne odgovorih ranije, ubija nas (državni, ko bi rekao) posao.
@vica022, takođe se izvinjavam što ne odgovorih ranije. Na kineza sam mislio, za Honde pretpostavljam da su šraf na šraf. I koliko sam mogao da shvatim gledajući slike po oglasima svi kinezi benzinci imaju valjkastu (ne konusnu) osovinu.

Poslednja izmena:
ajd neku sliku da vidimo na sta mislis konkretno.postoje rotori koji se stavljaju umesto motika i isto sluze za frezovanje .mislim da se oni koriste za meksa peskovitija tla. ako mislimo na isto

to sam i mislio treba mi za jednu parcelu koja je dosta peskovita pa nadam se da cu s njom brze da zavrsim poso. slike nesto nece

- - - - - - - - - -

evo nasta sam mislio http://www.youtube.com/watch?v=aB6xkGeSnr0

ako je dosta peskovita tu ce rotori dosta pomoci. klasicne motike se prilicno ukopavaju i ceo mkt tone duboko.i kod mene se javlja taj problem kad je mekano za frezovanje jer mi je motor sad dizel i duplo tezi pa se ponasa kao sa oba prednja tega. ukopa se preko 35cm do samog kartera motora pa moram da napustim i cekam da presusi zemljiste.ali to je vrlo retko jer su kod nas zemlje izrazito tvrde za obradu

molio bi za još jedan savet, pošto sam ranije vozio 507 nisam nikada imao problema sa kretanjem iz mesta ili pri promene brzine, već sam pod vrlo malim gasom moga da startujem iz stajanja (ul laganu puštanje kvačila i tek malecko dodavanje gasa, fino , polagano bez trzanja), dok kod 506 sam primetio da ako ga pri malom gasu ubacim u 3. i lagano puštam kvačilo hoće da se ugasi i posle toga obično jako teško pali, presisa i ubrlja svećicu pa sleduje čišćenje i gubljenje vremena i živaca, tako da sada praktikujem da ga krećem iz mesta sa priličnim gasom pa svaki put propisno poskočimo a i motor mi nekako krklja, ako ga vozim drugom moram vrlo brzo da ga prešaltam u treću i dodam mu dosta gasa da ne bi stao. U praznom hodu normalno radi i pri minimalnom gasu on u prazno može ceo dan da šljaka bez problema. Sve u svemu ne zvuči mi nikako dobro i bojim se da ću zeznuti nešto, na koji način bi mogao to srediti da ne bi došlo do nekog većeg loma. Posle kad se zaleti ja nemam nikakve frke sa njim ide ko raketa, samo to kretanje iz mesta i promena iz nižeg stepena prenosa na viši. Skoro sam ga vozio kod majstora i on je "naštelovao sve kako treba", bar je tako rekao kad sam mu dao novce....

istina, ali obzirom da su mi 507 ukrali jedino mi preostaje da naučim da živim sa njim, pošto je to jedina solucija koju mogu sebi da priuštim. Što mu pre upoznam ćud lakše će mi biti.

Kako ukrali?

Inače,identično se 506sx ponaša i kod mene,kada prebacujem iz nižeg stepena prenosa u III,ako je na ručici mali gas,izgasi se.Kada dodam gas,prebacuje Ok.

majstorski, obili elzet bravu, otkinuli lokot i pokrivili metalni ram vrata, zatim porusili ogradu baste i prebacili ga u komsijsko dvoriste gde nema nikog ( za to je trebalo jako puno vremena i bilo je prilicno bucno, a i transport je trebao biti spreman posto 507 nije bas lagan). To je uradio neko ko je znao sta radi. Velika greska je i na meni posto zimi na selo odlazim samo jednom nedeljno u kontrolu ali sam racunao da brava i lokot nest znace, odnosno da neko jos ima savest. Ali eto nisam racunao da haraju divlje horde koje nemaju zorta od zakona niti od sveta i da im je bas svejedno. Bilo je i ranije kradja na selu ali u zadnjih par godina je katastrofalno, ove godine su mi odneli dva velika snopa granja sto sam za kazan spremio cak i prazne balone od 5l koje sam ostavio da zalivam voce. Zato sam i uzeo polovan sto jeftiniji da bi imao manje stete ako me opet pokradu. Cim obavim poslove skidam mu tockove i upravljac i sklanjam ga na sigurno. Hvala za savet, jako mi je tesko da se naviknem na njegovu cud, onaj 507 je radio kao sat, nekako je bio dosadan, kresnes na pocetku i ugasis kad dodjes kuci, samo jednom sam mu otkinuo sajlu za paljenje i to je sve od problema, kupio sam ga novog u bolja vremena i vozio svega 50 tak puta godisnje zbog sljiva i posle u garazu, kad sam ga oterao da mi zamene sajlu majstor vidi godiste i pita jel ti ovo uopste koristis.

A policija ima pametnija posla?Kao,na selu se ne zna ko krade?Ma to te oni skupa odradili,zato i ne mogu da nadju 'lopove'..;)

gospoda drugovi kazu svako treba da cuva svoju imovinu, nemaju oni vremena da se time bave??!! kazem ok, onda ako ih ja pronadjem sam cu im i kaznu odrediti. a ne, to ne moze tako, onda ces ti pred lice pravde. tada sam video koliko je sati i da od moje masine vise necu videti ni sraf. posle pune dve godine kupio sam ovog 506 pa se sad zafrkavam sa njime, ali kako mi se cini nisam pogresio, posto je za moje potrebe odlican samo jos da mu naucim neke cake oko odrzavanja i bicu cak vrlo zadovoljan.

Ja sam prezadovoljan.Za ono za čega je namenjen,radi iz sve snage.Jedino što su meni,u medjuvremenu,porasli apetiti,pa bih da orem i freziram veće površine,a to sa 506 ne može.Može,ali se ne isplati u svakom aspektu.Za baštu,do 15tak ari je idealan i za oranje i freziranje.Ja mog 506 ne pogonim nikad više od I brzine,sa 1/3 gasa.To mi je dovoljno za sve što radim sa njim.
Mogu ti reći kako da našteluješ karburator,da troši manje mešavine.Ali za to bi morali fonom da se čujemo,jer ne može ovako,preko poruka.Nije teško,ali ima da se priča :)

A to sa policijom i zakonom,ne razumem,pa nećeš valjda u krevet da nosiš motokultivator?Jesu izlazili na uvidjaj?Ustanovljena provala i kradja?Pa?

uzmi jedan veliki malj pa ga opici odozgo i nastelujem mu motor u trenu. bolje nego on tebi. vecina to verovatno zna ali nemogu 506 da smislim .to je toliko promasena serija i to po svim pitanjima. resavajte se tih sra..... dok je vreme i nije vam zivce i novce uzeo. ono sto se zove mkt a trosi vise od mog auta u moje dvoriste nece nikad uci a kamo li na popravku.ja ufrezujem sa rezervoarom od 3L ono sto ona radi sa tenkovkom. i kazete presisa i cisti svecicu. e stvarno neznam zasto joj se to desava

karburator planiram da remontujem totalno, pazaricu novi plovak, iglicu i diznu na jesen kad ga rastavim i verovatno oterati kod ovog coveka koji mi je vec radio oko kulivatora, posto je rekao da sa ovim starim delovima ne moze puno da uradi posto su dosta propali, videcu kako ce se tada ponasati. dosla je milicija kad sam ih zvao, malo su se promuvali naokolo bez ikakvog fotografisanja ili pisanija, setali se par minuta ukrug i otisli uz komentar da ljudima svaki dan nesto nestaje. Ja sam posle toga bio bas uporan i odlazio redovno u stanicu da se rapitujem, pogotovo kad sam video da ce ove godine biti jako puno sljiva ali jasno su mi pokazali da im ne dosadjujem vise, ako oni kazu da rade na tome kako da ja to proverim? nikako! sto se malja tice, veruj mi i ja bi rado vozio neki 509 ili tako nesto bez problema, nebi mi tesko palo,samo bi se tada uvezao lancem oko tocka i spavao u garazi, sto mi opet ne garantuje da mi nece odseci nogu i odneti kultivator. ovo je bilo kompromisno resenje taman tolika suma da me ne otera do prosjackog stapa a masina dovoljna za posao koji radim pa makar morao da trpim sve njene kaprice i nedostatke, a kako citam ovde sa time se moze izaci na kraj uz dosta strpljenja, malo znanja i par casica rakije pa cu ipak probati.

sve se moze kad se hoce . sta da kazem drugo nego nek ti srecno posluzi. sto se tice kradja ja sam srecno opet prosao ali zahvaljujuci tome sto sam sve skuplje od alata i masina prebacio kod druga dok sam bio odsutan od kuce. nestalo je oko 600-700 eur opet vrednosti sitnog alata i delova . cim nema nikog u blizini ciste sve redom. kod nas su ukrali kombajn u po bela dana na bankini ispred kuce dok je covek otisao da ruca. i nije pronadjen. sta dalje reci a zna se da je dobar deo milicije umesan u sve to i da dele. mnogo kradja a nista nadjeno

bas vezano za lopovske horde, mozda nema veze sa temom ali nadam se da administracija nece zameriti. Imaju novi stos za kradju sljiva par mladjih ljudi (uglavnom devojke i zene) idu sa kantama sa jedne strane vocnjaka a sa druge strane na dolmi ide auto i svugde ukradu po kantu dve, ako ih uhvatis kazu eto par sljiva od zelje da pojedu ili za pekmez...cisto da budete na oprezu to nisu ocajne dame u nevolji koje vole pekmez od sljiva....

Nazad
Vrh