Mobilni telefoni

E to nisam znao, a sad znam! (ovo sa home+power) :osmeh:
Hvala @simke84 i @SeljakizGrada ! :ppozdrav:

A što se tiče google prodavnice, znam za to ali tamo ima mnogo tih aplikacija za tu namenu (konkretno za snimanje videa sa ekrana sam tamo u pretragu kucao screen recorder i ima milion ponuđenih aplikacija) i ja sam mislio da ako neko zna neku koja je provereno dobra da preporuči da ne lutam... Probaću ovu koju je preporeučio @SeljakizGrada . Jedino što ne znam koja mi je verzija androida, ne znam gde da vidim to, ali mislim da je neka verzija koja počinje sa 4. (ako se dobro sećam, to mi je rekao čovek od koga sam kupio telefon)

Šta znači rutovati telefon?

edit: kad pokušam da instaliram ovu aplikaciju koju je preporučio @SeljakizGrada odbije me jer "Uređaj nije kompatibilan sa ovom verzijom"

Rutovati telefon (android OS) mislim da kad to odradis tad mozes skidat krekovane aplikacije one koje su za dzabe a koje bih normalno trebao kupiti,
Nesto slicno rutovanju je Jealbrek na iPhonu bez koga mi telefon nebi bio zanimljiv nebi imao ovoliki izbor app, ako sam mozda pogresio neka me neko ispravi ako to nije to.

Rutovanjem dobijas mnogo vise slobodne memorije jer mozes da brises neke sistemske i fabricke aplikacije koje inace ne mozes da deinstaliras. Ima na xda forumu uputstava za rutovanje vecine telefona pa ako koga zanima da se igra neka pogleda tamo.

Sent from my LG G3 using Tapatalk

E to nisam znao, a sad znam! (ovo sa home+power) :osmeh:
Hvala @simke84 i @SeljakizGrada ! :ppozdrav:

A što se tiče google prodavnice, znam za to ali tamo ima mnogo tih aplikacija za tu namenu (konkretno za snimanje videa sa ekrana sam tamo u pretragu kucao screen recorder i ima milion ponuđenih aplikacija) i ja sam mislio da ako neko zna neku koja je provereno dobra da preporuči da ne lutam... Probaću ovu koju je preporeučio @SeljakizGrada . Jedino što ne znam koja mi je verzija androida, ne znam gde da vidim to, ali mislim da je neka verzija koja počinje sa 4. (ako se dobro sećam, to mi je rekao čovek od koga sam kupio telefon)

Šta znači rutovati telefon?

edit: kad pokušam da instaliram ovu aplikaciju koju je preporučio @SeljakizGrada odbije me jer "Uređaj nije kompatibilan sa ovom verzijom"
Root je u stvari svojevrsno "otkljucavanje" telefona. Sa root-om postajes administrator sa neogranicenim pristupom svim opcijama koje cesto budu "zakljucane" fabrickim ogranicenjima proizbodjaca. Mnoge stvari postaju lakse kada je telefon otkljucan, narocito zamena ROM-ova, tj stavljanje custom ROM-ova umesto fabrickih.

Rutovanjem imaš pristup sistemskoj fascikli i možeš da se igraš sa telefon do mile volje,onda narovno ide sledeći korak i ubaciš neki custom ROM,najbolji je CyanogenMode po meni evo ti njihov zvanični sajt http://wiki.cyanogenmod.org/w/Main_Page i vidi da li je podržan tvoj telefon za direktnu instalaciju,ako jeste onda samo preuzmeš ubodeš USB i sve se samo odradi,ako nije zvanično podržan onda opet može da se instalira ali treba ti malo više čačkanja da bi to odradio,pa ako nisi vičan tome ond nemoj ni da pokušavaš jer možeš debelo da zezneš stvar.

To što neće da otpočne instalaciju je upravo zbog verzije androida ti verovatno još uvek imaš v4.1.2 (Jelly Bean) a sa tom verzijom nemaš mogućnosti da instaliraš ove aplikacije.A tvoj telefon više nije interesantan Samsungu tako da mu je to poslednje zvanično poboljšanje od starne Samsunga,tako da ti preostaje rutovanje i neki custom ROM.

Uh, sve mi je ovo mnogo komplikovano, plus što još imam instaliran od banke Intese neki njihov program za plaćanje preko telefona, tako da sam sigurno neću čačkati ništa da tu nešto ne zeznem.

Kad sam u google prodavnici gledao te aplikacije, pored mnogih je pisalo "no root". Šta to znači? Da neće aplikacija da radi na rutovanom telefonu ili da nije potrebno rutovati telefon da bi aplikacija radila?

I jel može neko da pogleda te aplikacije, znači neku stariju verziju koja bi mogla da radi na mom telefonu a da mu ne treba rutovanje. Nešto prosto, nisu mi uopšte potrebne neke egzotične mogućnosti ovih novijih aplikacija već samo da snimi pokretna desavanja sa ekrana (video) i nista više. Nikakvi efekti, umetanje glasa i sl.

Onda ništa dok se ne skupi novca za bolji telefon. Hvala svima na savetima.

Pre mesec dana pazario samsung S7,odlicna "masina"...

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Onda ništa dok se ne skupi novca za bolji telefon. Hvala svima na savetima.
Druze, koji telefon imas? Root ne zavisi od toga koliko dobar tel imas, vec od toga da li ti je root potreban ili ne. Root je posebno koristan za slabije telefone, jer uz dobar custom ROM prodise.

Nije to nista komolikovano, a sto se te intesa aplikacije tice, root-om ne gubis ni jednu aplikacije, sve ce ti biti isto, ssamo sto ces imati mnogo vise opcija na raspolaganju.

Pre mesec dana pazario samsung S7,odlicna "masina"...

Kako za koga. Meni je suludo davati toliki novac za telefon koji realno vredi pola te svote jer ne donosi nista epohalno. U kini za 300€ mozes da kupis telefon boljeg ili slicnog kvaliteta. Jedino sto ne pise samsung, vec oppo, vivo, one plus...

Druze, koji telefon imas? Root ne zavisi od toga koliko dobar tel imas, vec od toga da li ti je root potreban ili ne. Root je posebno koristan za slabije telefone, jer uz dobar custom ROM prodise.

Nije to nista komolikovano, a sto se te intesa aplikacije tice, root-om ne gubis ni jednu aplikacije, sve ce ti biti isto, ssamo sto ces imati mnogo vise opcija na raspolaganju.

Već sam napisao, Samsung Note 1.

Kako za koga. Meni je suludo davati toliki novac za telefon koji realno vredi pola te svote jer ne donosi nista epohalno. U kini za 300€ mozes da kupis telefon boljeg ili slicnog kvaliteta. Jedino sto ne pise samsung, vec oppo, vivo, one plus...
Tvoje misljenje

Tvoje misljenje

Hahahah, naravno . zavisi od toga sta volis, ja bih pre kupio solidan TV za te pare...
Inace, telefon je perverzija, samo sto ja mislim da ne vredi toliko bas. One plus 3 je po meni najbolji odnos cena kvalitet, ore svega zbog sistema. OPPO i VIVO takodje imaju jako dobro optimizovane sisteme, i posebnu tehnologiju brzog punjenja baterija na niskom naponu...

Da li neko može da preporuči aplikaciju za mobilni telefon (konkretno imam Sasung Note 1) koja će snimiti sadržaj ekrana kao sliku - mislim da se to kaže screenshot. (Nešto kao što je kod kompjutera ono sa tasterom Print Screen.) I da li bi ta aplikacija mogla po istom principu da snimi i video klip sa ekrana (ili i za to ima posebna aplikacija)?
Probaj da pritisnes dugme pover i zajedno sa njim drzis za volume tako meni radi

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Da li misliš na snimanje videa ili slike?

Ako je slika u pitanju, već sam dobio odgovor ovde na forumu - zajedno pritisnem power i home taster i držim malo pritisnute. Tad uslika sadržaj ekrana kao sliku.

Za snimanje videa sa ekrana ne znam rešenje. Tj. može preko aplikacije ali mi je slab telefon (Samsung Note 1) pa treba neko rutovanje telefona koje ja sam ne znam da uradim. A ni ne nosi mi se telefon u servis za to rutovanje jer bih posle toga morao ponovo u banku da mi nameste Intesa mobi.

To su mi forumaši već preporučili, ali ta aplikacija traži noviji android nego što ga ja imam u telefonu.

Nazad
Vrh