Mobilni telefoni

Samsung Note 3 (N9005) mi se nudi po 200e polovan. Sve je na telefonu OK, prvi vlasnik, star dve godine, jedino ona plastka koja izigrava aluminijumsku traku (to je faktički telo telefona) nije baš u nekom lepom vizuelnom stanju (uglačana je na ćoškovima i sa vidljivim tragovima korišćenja (da ne kažem baš iščukana). Jel to ok cena?

Gledao sam po oglasima, ima svašta ali ne znam baš da li bih se ponovo usudio da na neviđeno kupujem telefon otkad me je pre više godina neki tip zajebao i umesto neke modernije Nokie (za to vreme) mi poslao neku praistorijsku sa antenom. (Naravno da mi kurir brze pošte nije dao da otvorim paket pre nego ga platim.)

I koliko bih npr. mogao dobiti za moj Note 1 (vizuelno mnooogo bolji od ove trojke)?

A sto se uopste mucis sa tim polovnjacima kad za iste ili cak i manje pare mozes da kupis nov?
Evo meni je pre nedelju dana stigo LENOVO K3 NOTE sa aliexpres-a i sa svim dazbinama me iskostao 135 evra. Dok je ovde kod nas mnogo skuplji.

Моја препорука је да се купи Xiaomi Redmi note 3 PRO верзија која кошта у Србији нешто мало преко 200 евра, а то је телефон који по карактеристикама уништава све како би се данас рекло FLAG SHIP телефоне познатих марки како по перформансама, тако и по цени, јер не псотоји нов телефон да је у рагну са њим по цени и да има перформансе тих најјачих телефона познатих светских марки. Има хекса коре процесор, са 3ГБ рама и 32ГБ РОМ- мерморија, два слота за телефонске картице од којих се ако вам не треба други слот лако може убацити СД картица уемсто телефонске картице и на тај начин му се прошитири меморија до преко 128ГБ...Алуминијумска израда 5,5 инча дисплеј и батерија од 4000мАч...

Надам се да не кршим правила форума јер сам оставио линк од поменутог телефона:
http://www.kupujemprodajem.com/Xiaomi-Redmi-Note-3-od-16-32-GB-30856904-oglas.htm?filter_id=49215714

напомена, обична верзија НОТЕ 3 има окта коре процесор али је он слабији не због мањка меморије, већ зато шт опроцесор није снепдрегон, који има ПРО верзија у себи, који је новије генерације.

Мада ни обична верзија, има је мој бураз, није ништа лошија, али ето има мање РАМ и РОМ меморије и иако има слот за две картице, нажалост не може се један од њих претворити у СД слот, док код ПРО верзије је то могуће. Намеравам да мењам мој НЕкус 5х за Ноте 3 ПРО у скоријој будућности...

Систем који користи ксиаоми је позанти МИУИ ејдан од набољих на тржишту са поптуном подршком и после пар година. Значи док год хардвер подржава надоградња на новију верзију ОС иста је могућа. Док је рецимо пре неколико дана за своје нексус телефоне/таблете ГУГЛ издао сопштење да више неће бити случај да и старији телефони/таблети од 2 године добијају надоградњу на нови систем ( посрали су се на кориснике како би их натерали да мењају телефон сваке две године, иако за томе није било потребе када је реч о нексус платформи). Управо због тога намеравам да мењам телефон, јер је то безобразлук. Значи ја ћу за мог нексуса још само следеће године добити побољшања и ћао другари јер је телефон из 2014 године...

Топла препорука Ксиаоми редми ноте 3 било која верзија (дао бих малу преднсот ПРО верзији због горе поменутих предности)...

Aaaa, jbg. nije bilo odgovora i rekao sam da pristajem. Ok, nema veze, kad sledeći put budem menjao telefon prvo ću se ovde BLAGOVREMENO dobro raspitati pa onda trgovati...

Hvala Aco i Galicije! :ppozdrav:

Reč je reč, a ja se toga držim. A evo, pre pola sata sam i dobio telefon. Tako da sad šta je tu je, neka samo služi i ovaj kao Note jedinica i biću zadovoljan, meni ne smeta što je polovan.

Imam problem sa telefonom Samsung Note 3. Kad razgovaram (tj. kad telefon prislonim na uho) ekran se ne ugasi, ugasi se tek nakon 30 secundi koliko je namešteno da bude upaljen ekran bez aktivnosti. Takođe i po završetku razgovora, kad telefon udaljim od uha i spustim ga u horizontalni položaj, ekran se ne upali da mi ponudi ekran za prekid razgovora već se to desi kad sagovornik prekine vezu ili kad ja stisnem home taster. Ne znam sad da li je to zbog toga što je crkao senzor pored slušalice ili zbog toga što je preko ekrana prelepljeno zaštitno staklo koje očigledno nije za ovaj model telefona jer nije isečeno u gornjem delu gde je taj senzor i prednja kamera (samo je isečeno preko slušalice ali prekriva senzor i prednju kameru).

Ne mogu sad tačno da se setim, ali čini mi se da sam pre kupovine ovog telefona u nekom oglasu pročitao da je vlasnik telefona naglasio da telefon ima manu jer mu ne radi senzor (pretpostavljam ovaj) posle update-a Androida 5.0, a taj Android je i kod mene. Da li neko ima pojma da se kod Note 3 to dešava sa ovim androidom, ili je stvarno crkao senzor?

Da li su to foto senzori? Ako jesu zašto je staklo problem kad je staklo prozirno. A staklo je nalepljeno u jednom servisu mobilnih telefona kod mene, ja isprva to nisam ni primetio a kasnije mi je bilo bezveze da idem da reklamiram.

I ja sam imao isti problem tako da definitivno je folija ta koja smeta senzoru. Treba da nabavis foliju koja ne prekriva proximity senzor

Imam mogucnost da na rate da uzmem telefon koji je crne boje a moju dragu interesuje zlatna boja. U pitanju je Samsung Galaxy J5 (2016). Moze li se boja kucista zameniti?

Odlicno. Hvala, Branko. E sad videti gde ima da se kupi u Srbiji ili naruciti iz inostranstva. Ovaj e-bay kaze da ne salje u Srbiju. Ako ko sazna nek javi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh