Mobilni telefoni

Nema Aqva,ako je Aqva m4,bas neku jaku bateruju ali dan bi trebalo da izdrzi ako je sve normalno.

Prvi mi je takav tel,stariji sam vec,i celi dan sam ga koristio za slikanje viber, hangaut poruke i upoznavamo se jos i sada trenutno ima 36 posto,Mozda prvo punjenje baterije nisam kako treba po nekima 24sata sam trebao puniti

Formiranje baterije ne postoji već 10god. Tako da prvo punjene baterije se vrši dok se baterija ne napuni, znaci nekih 2 sata, zavisno od kapaciteta i tipa punjača. I telefon je spreman za upotrebu. Nema potrebe uopste puniti 24h, mada neće mu ništa ni faliti, jer su baterije "pametne" i ne mogu se prepuniti.
Ako koristiš wi fi, i po ceo dan ti je uključen, isključi u podešavanjima stalno skeniranje dostupnih mreža. To hoće da poveća potrošnju, a nema potrebe da stalno skenira.
U principu, bilo koji telefon sa Android OS izdrži, zavisno od korišcenja, dan ili 2, nemoj više ni očekivati. Svako veče na punjač i to je to.

Prvi mi je takav tel,stariji sam vec,i celi dan sam ga koristio za slikanje viber, hangaut poruke i upoznavamo se jos i sada trenutno ima 36 posto,Mozda prvo punjenje baterije nisam kako treba po nekima 24sata sam trebao puniti
Baterije smartfona ne treba puniti 24 sata, tj. raditi "formiranje baterije". To je velika zabluda, jer novi telefoni imaju sistem da kad se baterija napuni 100% prekida se punjenje baterije. Tako ces samo skratiti vijek trajanja baterije i punjaca. Isto tako Li-ion baterije ne valja cesto prazniti do kraja pa puniti do kraja, time smanjujes kapacitet baterije i smanjuje se vrijeme izmedju dva punjenja.

Ako voliš da se igraš sa telefonom i OS onda Lumia nije za tebe,ako hoćeš telefon koji ima da ti služi za pozive,poruke i interent onda je ok,ja mislim da svaki windows telefon podržava skajp nema razloga da ga en podržava.

Dakle ako si navikao da čačkašpo telefonu onda nemoj windows da uzimaš,ja sam pod stare dane krenuo da se igram timepa mi je nekako draži android gde možeš savšta da radiš,dok kod ovih sa windowsom nema iganja.WIN 10 je odlično optimizovan tako da nema probelam u radu.

Što se tiče delova sreća tu je internet i braća kinezi koji su super jeftini sa delovima,a imaš i zapadnjake koji opet nisu tako skupi kao što je slučaj kdo nas.Naručiš i za nedleju dve ti sve stigne na adresu.

Delovi više nisu problem ni za auto,traktor,telefon tu je internet i sve može da se naruči.

Iskreno, pogledaj lenovo firmu telefona,nisu skupi marka nije das nesto poznata al super rade

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Naravno da podrzava skajp viber mesenger odlican tel baterija vrh. Sporije se puni a traje i po 3 dana pisem sa njega. Evo ti pozadine od lumie 640 xl dual sim.
34j6edk.png

Javi kolko baterija drzi.
Kod nexusa je dobro sto je uvek update-ovan i dobro sistemski uradjen :)

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Ја сам је спуцао батерију са 100% на неких 17% за сат и 3 фртаља играња са телефоном, углавном је то био сурф по нету, гледање ју тјуба, неких снимака од раније и то све у мулти таскингу, значи више оепрација од једном...

Битно ми је да издржи око дан са нормалним коришћењем, зато има онај дуал процесор када ради ствари које нису захтевне он се пали, а када је нешто захтевно онда додатних 4 језгра....

Углавном телефон је бруталан што се тиче отварања апликација и рад са њима иако има само 2ГБ рама...

Истестирао сам телефон имогу да вам кажем да сам поприлично задовољан батеријом. Са неким умереним коришћењем, када му еј вајфај био укључен, трајала је преко 24 сата, што је више него довољно....Топла препорука ко год има да издвоји 250 јевропејаца да га узме.....

Da li neko može da preporuči aplikaciju za mobilni telefon (konkretno imam Sasung Note 1) koja će snimiti sadržaj ekrana kao sliku - mislim da se to kaže screenshot. (Nešto kao što je kod kompjutera ono sa tasterom Print Screen.) I da li bi ta aplikacija mogla po istom principu da snimi i video klip sa ekrana (ili i za to ima posebna aplikacija)?

Za slikanje ekrana mozes da odradis kombinacijom dugmadi power i home ako se ne varam, probaj. A imas i na marketu aplikacija i za slikanje i snimanje sadrzaja ekrana.

Sent from my LG G3 using Tapatalk

Nazad
Vrh