Mobilni telefoni

Jel ima neko Huawei P8 lite i kako se pokazao ?? Nude mi u Telenoru uz neku malu doplatu, u slicnoj ceni mi nude i Lenovo Vibe P1m, Galaxy J5, neku Lumiu i jos jedan ali zaboravih koji. Menjao bih S3 posle 2,5 godine uspesne i zadovoljavajuce saradnje :osmeh:
Deluje mi po hardveru da je ovaj Huawei od ovih ostalih u ponudi. Posto nisam jedan od onih koji boluju i koji bi prodali deo kuce da imaju najbolje modele na trzistu i najskuplje, za moje potrebe mi deluje kao sasvim pristojan telefoncic kad uzmem u obzir sve bolju i bolju kompaniju Huawei. U dilemi sam da li verovati Huawei-u ili uzeti nesto drugo.

Imam problem...
Pre 15 dana uzeo sam u vip-u telefon utok q 40 i odmah je primećeno da nenormalno brzo troši bateriju a pri punjenju mnogo se greje deo iznad baterije
telefon uzet u petak u ponedeljak reklamiran, znači posle 3 dana....
danas mi javljaju da na telefonu nije pronađena greška....
šta da radim, ima li neko slično iskustvo
kakva je procedura raskida ugovora?

Moze biti da je do baterije, pa cak i punjaca. Probaj puniti preko usb kabla. Ako ima zamjenjivu bateriju, kupi i probaj. Sto se tice garantnih uslova imam losa iskustva sa servisima (operater tu ne igra nikakvu ulogu, on je samo posrednik). Bezobrazluk tih servisa je ogroman, do te mjere da izmisljaju kvarove. Ugovor je tesko za raskinuti, kod nas ako napravis ugovor sa mtelom na 2. God ne mozes ga raskinuti dok ne prodje te 2. God ili ga mozes raskinuti, ako platis sve preostale rate do isteka ugovora.

Imam problem...
Pre 15 dana uzeo sam u vip-u telefon utok q 40 i odmah je primećeno da nenormalno brzo troši bateriju a pri punjenju mnogo se greje deo iznad baterije
telefon uzet u petak u ponedeljak reklamiran, znači posle 3 dana....
danas mi javljaju da na telefonu nije pronađena greška....
šta da radim, ima li neko slično iskustvo
kakva je procedura raskida ugovora?
Pročitaj u ugovoru, mislim da bi trebalo da stoji da u toku od 30 dana imas prava da zamenis uredjaj sa drugim.
Raskid ugovora je nemoguć, ukoliko ne isplatis ugovornu obavezu, tako da je to ne isplativo.

Montoya, drugarski savet, navikni se na to.. To je normalno.. Brat kupio gsmart (isto kinez) i ista stvar kao kod tebe i dalje sljaka za sve pare...
Ma to je ženin telefon, ne volim ja te na dodir, masne ruke na ekran... ne ide to :osmeh:
Telefon jednostavno isprazni bateriju za 6-7 sati ako ga ne diraš a ako čačkaš po njemu još brže, dosta brže

Zar na zenu da ustedis? :) :)
Jedini savet je da smanjis osvetljenost ekrana na 75%, ostalo neznam.. Sad sam pitao brata i kaze da posle duzeg koriscenja dok sve aplikacije "legnu" na svoje mesto, kao IMT posle generalne, onda malo duze traje, ali naviknes se, u svakoj sobi punjac i teraj...

Probaj i da mu apdejtuš softver. Novije verzije androida pokazuju smanjenu potrošnju baterije kod nekih telefona, manje grejanje itd.

Ako si ga uzeo za dinar, onda si ga preplatio :osmeh:

Od pre 2 meseca imam Microsoft Lumia 640 XL .Ekran 5 7' kamera prednja 5 mgpx. Zadnja 13 mgpx. Baterija 3000 mili amper casova. Ni veceg ekrana ni duze baterije.

Dva dana i noc na normalno koriscenje ,povremena upotreba ... Pre sam imao s3 dan sastavljao jedva. Ali ovaj nije android operativni sistem vec widovs 8.1 pa je uskracen za neke aplikacije . Sve u svemu odlican tel. Cena oko 185 €

Ma to je ženin telefon, ne volim ja te na dodir, masne ruke na ekran... ne ide to :osmeh:
Telefon jednostavno isprazni bateriju za 6-7 sati ako ga ne diraš a ako čačkaš po njemu još brže, dosta brže

Normalna stvar za te jeftine telefone sa android platformom još koliko vidim ima i kit kat.Previše procesa u pozadini i onda prosto "jede" bateriju.Izbriši aplikacije koje nemaš nameru da koristiš.Ja sam od sina "nasledio" G3,njemu se kao grejala isto ako tebi još LG ima to rešeno tako što smanjuje automatski pozadinsko osvetljenje,al to je radio svakih 2-3min i ugreje toliko blic pozadi da ne možeš da ga dotakneš.

Kad mi ga predao ja uzeo pobrisao silne aplikacije koje mi ne trebaju i evo ga sad radi normalno.A brdo enkih aplikacija i igrica bilo u nejmu.

Slab je tu procesor da izdrži OS i dodatne zahtevnije aplikacije,pa ti se čini da baterija ode za čas.

Imas lenovo p780 on ti ima bateriju od 4000 i traje oko 3dana

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Ja sam ovih dana castio sebe sa Sony xperia akva , meni baterija jedva izgura dan uvece ima oko 20 posto, jel to tako treba ili je nesto drugo po sredi?

Могуће да ти нека апликација ждере у позадини исту. Ако се умерено користи требао би да издржи бар један дан без пуњења. Скини са гугл продавнице CPU Spy програм, он ће ти рећи да ли иде телефон иде у deep sleеp или не.....

Nazad
Vrh