Mobilni telefoni

Ta memorija se nalazi u podesavanje/memorija, kod mene (LG G2 mini 5.0) izgleda ovako:
efe548f02472e267bdf63a3661440077.jpg

A softver OBAVEZNO apdejtuj, na Lolipop bice ti brzi i popravice neke nedoatatke sa KitKat-a, kao sto su baterija i kamera... Isto se nalazi u podesavanja/informacije o telefonu/azuriranje softvera.. Vidi kad si na Wifi da ti skine ili ukljuci automatski, pa kad stigne, nek se skine..

Odi u postavke i skroz dole su inforamcije u telefonu.
Tu su softverska ažuriranja i provjeri najnovija i dalje te vodi samo.
Samo budi na wi-fi u.

Automatski prebacuje verziju softvera, tvoje je samo da mu dozvolis da skine i da mu dozvolis da instalira... Pa napisao sam ti, u podesavanje, pa ides skroz dole u "podaci o telefonu i tu negde nadji azuriranje, mozda nije tako na tvoju verziju softvera, ali tu je negde.. Nemozes promasiti..

Пази да ти је батерија бар 30% пуна, јер хоће некад да ради доста дуго надоградњу софтвера, а ако ти се случајно угаси приликом иснталације обро си бостан, јер ћеш морати да га носиш на сервис да му уграде нови софтвер. Пошто ниси вршио надоградњу вероватно ће ти преузети око1 ГБ за нови лолипоп.

Идеш на поставке>опште>основни подаци о телефону>центар за ажурирање>ажурирање софтвера>проверити сада ажурирање софтвера

Мало ми је чудно да ниси добио преко оператера надоградњу софтвера, јер је то ЛГ Г2, а требао си га добити прошлог лета.

Пази да ти је батерија бар 30% пуна, јер хоће некад да ради доста дуго надоградњу софтвера, а ако ти се случајно угаси приликом иснталације обро си бостан, јер ћеш морати да га носиш на сервис да му уграде нови софтвер. Пошто ниси вршио надоградњу вероватно ће ти преузети око1 ГБ за нови лолипоп.

Идеш на поставке>опште>основни подаци о телефону>центар за ажурирање>ажурирање софтвера>проверити сада ажурирање софтвера

Мало ми је чудно да ниси добио преко оператера надоградњу софтвера, јер је то ЛГ Г2, а требао си га добити прошлог лета.

U augustu sam uzeo telefon novog iz radnje pa je ovaj softver bio instaliran a telefon je LG G2 običan, nije mini.

Неће њему ништа бити ако се телефон угаси прилико скидања печа (новог система), међутим, ако почне инсталација и она се прекине због гашења телефона, телефон се више неће моћи упалити, јер лолипоп брише претходни систем у поптуности ( ствари упалићеш га али неће имати шта да очита од ОС. Исто као када хоћеш да инсталираш нови ВИН на комп, па урадиш брисање (форматирање) партиције на којој је био пређашњи и ако ти пукне инсталација, немаш инсталиран систем, а самим тим ни комп који ће ти радити, јер ћеш добити један леп црн екран. Друго да је реч рецимо о кит кату некој од његових верзија, када је само реч о обичном печу. Овде се скида потпуно нови систем, који мора пре инсталције да обрише стари....

- - - - - - - - - -

не постоји обичан Г2 ,то је 2013. године био главни телефон ЛГ компаније, док је Г2 мини, његова ослабљена верзија. Г2 мини није уопште мини јер има дијагоналу екрана 4,8 и чсто га зову на западу и свету Биг МИНИ, пошто обично осиромашене верзије главних телефона свих компанија имају много мање исплеје, а ово је био прекретницам не само по величини екрана/дисплеја већ и по функцијама које има његв вењћи брат. Твој и мој телефон су идентични што се тиче функција. Пре њега то нико није направио када је реч о тим слабијим верзијама најскупљих модела.

Од свега овога је битно да су само та два телефона добила надоградњу на лолипоп од свих телефона марке ЛГ који су прављени 2013/14. године. Верованто да пошто ниси узео телефон преко неке од мрежа није ти упаљено аутоматско ажурирање софтвера, па ниси ни знао да је стигао нови 5.0 прошле године.

Jel neko instalirao marshmallow?
Ja ga stavio neki dan i cini mi se da brze sad trosi bateriju iako bi trebalo da je obrnuto...

Poslato sa T1 7.0 uz pomoć Tapatoka

Vrati ga na verziju v10a ako vec i nije , skini towel root rutuj ga, instaliraj busybox i freegee i u freegee instaliraj bootloader , skini cyanogen mod 13 a gaaps , instaliraj ima mob da leti

izmenjao sam romova ko zna koliko, ubedljivo cyanogen mod 13 ( android 6) radi najbolje na G2 , fabricki se ne moze porediti sa cm13

ako ti ovo zvuci komplikovano verovatno ima na youtube kako se radi , nista tesko 2 min posla

- - - - - - - - - -

na sta si stavio marshmallow ? trenutno na G2 samo preko custom romova se moze android 6 instalirati jer fabricki ne postoji jos i ne zna se dal ce ga i raditi

Poslednja izmena od urednika:
Na G4
Bar jedno 20% mi brze ode baterija...

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Nije problem u brzini,baterija me muci a nebi da se bakcem sa rootovanjem

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Ne treba da se opterećuje time, G4 lepo radi i sa stock ROM-om, izbacili su neke nepotrebne aplikacije, tako da sada je skoro na nivou nexus-a.
Mozda da odradis hard reset iz recovery-a, mozda nesto nije lepo "leglo" (što bi neki rekli) nakom update-a.

Неће њему ништа бити ако се телефон угаси прилико скидања печа (новог система), међутим, ако почне инсталација и она се прекине због гашења телефона, телефон се више неће моћи упалити, јер лолипоп брише претходни систем у поптуности ( ствари упалићеш га али неће имати шта да очита од ОС. Исто као када хоћеш да инсталираш нови ВИН на комп, па урадиш брисање (форматирање) партиције на којој је био пређашњи и ако ти пукне инсталација, немаш инсталиран систем, а самим тим ни комп који ће ти радити, јер ћеш добити један леп црн екран. Друго да је реч рецимо о кит кату некој од његових верзија, када је само реч о обичном печу. Овде се скида потпуно нови систем, који мора пре инсталције да обрише стари....

- - - - - - - - - -

не постоји обичан Г2 ,то је 2013. године био главни телефон ЛГ компаније, док је Г2 мини, његова ослабљена верзија. Г2 мини није уопште мини јер има дијагоналу екрана 4,8 и чсто га зову на западу и свету Биг МИНИ, пошто обично осиромашене верзије главних телефона свих компанија имају много мање исплеје, а ово је био прекретницам не само по величини екрана/дисплеја већ и по функцијама које има његв вењћи брат. Твој и мој телефон су идентични што се тиче функција. Пре њега то нико није направио када је реч о тим слабијим верзијама најскупљих модела.

Од свега овога је битно да су само та два телефона добила надоградњу на лолипоп од свих телефона марке ЛГ који су прављени 2013/14. године. Верованто да пошто ниси узео телефон преко неке од мрежа није ти упаљено аутоматско ажурирање софтвера, па ниси ни знао да је стигао нови 5.0 прошле године.

Nisam uzeo preko mreže i kod mene neće da osveževa softver kako su u predhodnim postovima objašnjavali kolege. Kad idem na to da osveži softver onda ispiše da telefona sadrži najnoviju verziju koji je preporučen ovom modelu. Videću još sutra malo da zezam možda će i hteti da skine neštonovije.

Rootovanje nema veze sa ubacivanjem softwera , za to postoji program koji se zove lg flash tool , skine se firmware koji zelis sa sajta lgphonefirmware , i preko tog programa instaliras softwer koji hoces

rootuje se samo ako custom rom ubacuje da bi se mogao instalirati custom bootloader i onda preko njega fleshovati sta zelite , root je u stvari samo otkljucavanje telefona nista vise

Poslednja izmena od urednika:
Root-ovanjem se telefon ne otključava, da ne bi neki pogrešno razumeli, nego tada imas pristup svim podacima, kao administrator na Windows-u, i mozes raditi custom-izaciju koje čega, kako želiš. Znaci mozes da menjas/brises sistemske fajlove, aplikacije...

Bootloader se otključava, a recovery se menja, preko kojeg se flash-uje ono što je moguće, posto stock recovery ima određena ograničenja.

LG flash tool, radi ažuriranje/nadogradnju ili ponovno flash-ovanje firmware-a vezanog sa određeni uredjaj, znaci ne može da "instalira" sta hoce, već šta je ponuđeno za taj uredjaj. Kada LG pusti oficijlni update, preko LG flash tool-a možete odmah uraditi nadogradnju, ili sačekati da telefon sam ponudi, mada to potraje, posto ažuriranja puštaju po regionima.

Posto ovo nije forum za to, preporučujem onima kojima telefon pocne da baguje, ili tako nesto, odrade HARD RESET iz recovery-a, tada se brišu svi podaci koji se nalaze u internoj memoriji telefona. Moze ovo da se uradi i u podešavanjima ali nije toliko detaljno, pa se preporučuje iz recovery-a, u koji se ulazi pomoću određene kombinacije tastera "-" "power off" "+" i "home taster". Najbolje je za svoj uredjaj potražiti na Google.

Root-ovanjem se telefon ne otključava, da ne bi neki pogrešno razumeli, nego tada imas pristup svim podacima, kao administrator na Windows-u, i mozes raditi custom-izaciju koje čega, kako želiš. Znaci mozes da menjas/brises sistemske fajlove, aplikacije...

Bootloader se otključava, a recovery se menja, preko kojeg se flash-uje ono što je moguće, posto stock recovery ima određena ograničenja.

LG flash tool, radi ažuriranje/nadogradnju ili ponovno flash-ovanje firmware-a vezanog sa određeni uredjaj, znaci ne može da "instalira" sta hoce, već šta je ponuđeno za taj uredjaj. Kada LG pusti oficijlni update, preko LG flash tool-a možete odmah uraditi nadogradnju, ili sačekati da telefon sam ponudi, mada to potraje, posto ažuriranja puštaju po regionima.

Posto ovo nije forum za to, preporučujem onima kojima telefon pocne da baguje, ili tako nesto, odrade HARD RESET iz recovery-a, tada se brišu svi podaci koji se nalaze u internoj memoriji telefona. Moze ovo da se uradi i u podešavanjima ali nije toliko detaljno, pa se preporučuje iz recovery-a, u koji se ulazi pomoću određene kombinacije tastera "-" "power off" "+" i "home taster". Najbolje je za svoj uredjaj potražiti na Google.

Ako nemas pristup svim podatcima sta moras uraditi da bi ih dobio ? Otkljucati :-D (obicno pod otkljucavanjem podrazumevaju na mrezu neku da je zakljucan )

pod softwerom koji hoces podrazumevao sam lg stock firmware sa sajta 4.1.2 , 4.4.2 i 5.0.2

Hah , pa prvi region za koji izadje updejt taj instaliram ( u slucaju lolypop bio je Italija ) , mts i telenor su ponudili pola godine kasnije updejt , nema razlike u ovom za italiju i ovom za srbiju , koristio sam oba

Drago mi je sto ima kolega na forumu da je upucen u materiju :D i to 10km od mene :D posto sam ja jedini pacenik za tehnologije u mom selu

Nazad
Vrh