Mobilni telefoni

Danas pazaren Alkatel Idol 2,prvi utisci odlicni telefon je iz jednog dela(neskida se zadnja maska) nema nikakvog ugibanja,skripanj,nije puno sirok sobzirom da je ekran 5 inca lepo lezi u ruci,dobar zvuk u slusalici u odnosu na sony xperiu E koju koristim brz je kao munja.Pazaren preko oglasa star 2 dana sa dvogodisnjom garanciom 115 e.Nisam uzimao u razmatranje ove Kineze(nekazem da su losi) izbor je bio izmedju Idola 2 i Samsunga galaksi gran neo.Zahvaljujem clanovima na dobrnamernim savetima.

Lomim se izmedju cat b15q i s50 razlika u ceni nije mala.. s50 52000din ab15q 34000din Jel ima neko da poseduje neki od ova dva modela pa da me malo uputi oko trajanja baterije jacine zvucnika za pricu i tako tih nekih bitnih stavki.. Inace do sad je sljakala nokia n9 ali stvarno mana joj je slab zvucnik a inace dosta izdrzljiva na padove i prljave ruke..

Imam b15q ali ako kupujes kupi u nekoj ozbiljnijoj radnji i gde ce da priznaju garanciju,kod nas nigde nema neki ovlasceni uvoznik ili serviser,moj je trenutno drugu nedelju vec u madjarskoj,odnet na servis...crko mi zvucnik oko nove godine,jedva sam nasao nekog da prihvati da mi popravi,i to mi je pomogao clan spajki.

Poslednja izmena od urednika:
Mislio sam da uzmem u mts-u cinio mi se dosta siguran za padove i ostala cuda.. Sony z1 lepo igleda vidim da je dosta i otporan ali nema je u ponudi samo z2 i z3.. Znaci cat telefoni nisu bas toliko pouzdani..

Rts.rs:

Све већи број жалби на мобилне оператере

Потрошачи и даље највише жалби имају на квалитет обуће и одеће. Међутим, примећено је да расте број жалби на информациону и комуникациону опрему, односно на телефоне, лаптопове, таблете и на услуге мобилне телефоније.

Потрошачи све чешће имају проблем са претплатом за моблину телефонију, великом потрошњом у ромингу, уговорним пакетима , уз које се добија и телефон.
Gost.jpg

Председница Центра за заштитиу потрошача Вера Вида каже за РТС да је највећи проблем што потрошачи не могу да остваре директан контакт са пружиоцима услуга мобилних оператера.
Додаје да потрошачи зову кол-центре које не могу да добију, а онда ступају у контакт са Центром за заштиту потрошача. Одговор од пружиоца, каже, тешко се добија.
"Потрошачи се највише жале на пакете за које сам сигурна да им нису јасни", каже Вида.
Жалбе ће се смањити, додаје Вида, тако што ће трговци пружити све информације купцу. Са друге стране, додаје, потрошач мора да се распита
"Ми имамо просечно необразованог потрошача. Он више верује живој речи продавца него ономе што пише у уговору. Продавац не доводи у заблуду потрошача, али он нема времена да му каже све што тамо пише", каже Вида.
Преседница Центра за заштиту потрошача каже да ако је рекламација основана, оператери излазе у сусрет. Додаје да је 20 одсто жалби неосновано, а да је 80 одсто основано и да се решава се позитивно.
"Ми нисмо до сада имали случај да је неко ко је имао проблем са мобилним оператером отишао на суд. Ти процеси трају дуго, и скупи су", додаје Вида.
Одговорност, каже, деле и купци и трговци. Додаје да је најважније предуговорно обавештавање.
"Уговор који потрошач не прочита пршти од неправилних уговорних одредби. А ако га потрошач не упозна са одредбама уговора, може да иде на суд", каже Вида.
Нови закон о заштити потрошача донео је, каже, доста новина у корист потрошача.
"У прошлом закону уградили смо 16 европских директива, и видели да не могу да се примењују код нас. Потрошачи су по пет, шест месеци чекали да им се реше рекламације. Сада имамо рокове, одговор на рекламацију је осам дана, а месец дана на поправку", закључује Вида.

Имам андроид Самсунг Галакси Јанг.. и неће да ми пуни мобилни. Кад ставим на пуњач покаже жути троугао упозорења да не пуни. Шта је проблем.:sta:

Danas mi stigao telefn Lenovo S850. Prvi utiscu su da je telefon veoooma dobbar, dual sim. Kamera primarna 13MPx, prednja 5MPx, gorilla glass 3 i napred i pozadi. Slike odlicne:osmeh:. Uz telefon sam dobio i prenosnu bateriju, sto uopste nisam ocekivao:ppozdrav:

Очистио сам колико сам могао улаз и сад пуни али и даље не прихвата одмах пуњење. Дакле јесте много боље али није како би требало. Сад сам пробао и преко усб са лап топа и пуни одлично. Још мало да очистим и биће ок. Хвала свима на саветима.

Очистио сам колико сам могао улаз и сад пуни али и даље не прихвата одмах пуњење. Дакле јесте много боље али није како би требало. Сад сам пробао и преко усб са лап топа и пуни одлично. Још мало да очистим и биће ок. Хвала свима на саветима.

Najbolje odnesi u neki servis,jer oni imaju namenske sprejeve za čišćenje i odmašćivanje svih kontakta.I onda znaš da je očišćeno.

Nazad
Vrh