Mobilni telefoni

Jel preko mobilnog posećujete forum?

Uglavnom pregledam preko iPhona a dok se hocu logirati i nesto napisati onda na komp. Moze i preko moba al me nerviraju sitna slova i debeli prsti

ivar.jpg

ubaci CyanogenMod10 | BETA#3 || MARGARINE , jer je jos pun bug-ova CyanogenMod 10.1 Builds | ALPHA#2 | ceka se da se urade fix-evi
mada nije los ni JaggyDzire v1.2 :ppozdrav:

70-80% preko androida :bravo:

Od CM 10.1 alpha#2,sam skinuo ROM i flash-ovao ga,i ispostavilo se da ima mnogo vise bug-ova nego sto su naveli,pa sam se vratio na CM9,a ove sto si naveo nisam ni gledao nikad >.< Sad cu da vidim da skinem,pa jedan flash,nisam odavno :D

Ma android postaje sve vise i vise populan,a i skorz je cool OS,kontam da ce u skorijoj buducnosti biti realizovan i za PC. Iako ima na onih koji su to uspeli,koliko sam citao,samo drajveri su problem...

Zdravo svima. Od 2010 god. posedujem E52 NOKIA, i mogu reci da sam prilicno zadovoljan sa njom,osim sto se tice slika koje se slikaju nocu,one nisu bas nesto,a sto se tice baterije i ostalih funkcija nemam zamerki.. a kad bude bilo malo vise para mozda predjem i na neki android,jer kao sto je clan ,,bane_123,, pre mene rekao oni postaju sve popularniji...

Mislim da posle androida neću menjati platformu.
Ne verujem da će biti android OS za računare jer je gugl koji je inače i vlasnik android distroa imao neslavne trenutke kada je nešto slično lansirao. Google OS beše. Potpuno drugačije viđenje operativnog sistema gde je cloud computing bio srž sistema a cloud bio jedina varijanta za skladištenje podataka i cela platforma se zasnivala samo na bruzeru koji bi bio sam centar operativnog sistema. Bez kojekakvih dodataka i ostalih klasičnih programa.

Mislim da posle androida neću menjati platformu.
Ne verujem da će biti android OS za računare jer je gugl koji je inače i vlasnik android distroa imao neslavne trenutke kada je nešto slično lansirao. Google OS beše. Potpuno drugačije viđenje operativnog sistema gde je cloud computing bio srž sistema a cloud bio jedina varijanta za skladištenje podataka i cela platforma se zasnivala samo na bruzeru koji bi bio sam centar operativnog sistema. Bez kojekakvih dodataka i ostalih klasičnih programa.

"racunari" sa google OS se i danas proizvode,nazivaju se chromebook,ali nisu bas racunari,vec mislim da se koristi prevashodno za surfovanje po netu ;) Znaci u radu samo sa web aplikacijama. O tome da ce biti zastupljen na racunarim,ne znam koja je Google-ova politika,da li hoce ili ne,ali na jednom forumu sam procitao da su develpori uspeli da portuju Android OS,ali su problem drajveri. Sad,nisam zalazio u detalje koliko je to tacno,ali sve je moguce od develpora :D
Inace Adnroid OS je extra uradjen,i sto je najvaznije redovno se azurira,i sto je jos bitnije otvorenog je koda. I ima dosta programera koji su kadri po pitanju preradjivanja ROM-ova,za one telefone za koje ne izadje official update.
Moj mob.nema neku specifikaciju,ali ja sam zadovoljan sa njim kako radi....a ipak,bio je prakticno za dz pod ugovorom :D

Inace svideo mi se i MeeGo OS u telefonu Nokia N9,odlicno je radio za neke 2 nedelje koliko sam ga imao ni jedno zakucavanje,jako jednostavan telefon.

druze, tesko ces naci cat, polovan, a da valja. novih kod nas nema, jer nema uvoznika (predstavnika). a preko grane donesen da kupis, treba ga dekodirati, a za to nema jeftinog resenja. i tako... bolje potrazi nesto drugo.

- - - - - - - - - -

inace, ja sam u poslu sa mobilnim telefonima (trgovina i servis) od 1997, pa koa nekog nesto zanima, slobodno neka se javi preko foruma.

- - - - - - - - - -

da nebude zabune, nema samoreklame u komercijalnom smislu, saveti su besplatni, potpuno!

"racunari"
Inace Adnroid OS je extra uradjen,i sto je najvaznije redovno se azurira,i sto je jos bitnije otvorenog je koda. I ima dosta programera koji su kadri po pitanju preradjivanja ROM-ova,za one telefone za koje ne izadje official update.
Chrome os sam gledao reklamu pre možda dve godine i čitao sam nešto o tome. Nisam mnogo zalazio jer me ta varijanta nije nešto preterano zanimala.
To sa androidom na računarima nije nikakav problem ako su samo drajveri u pitanju jer velika većina linuks distribucija je imalo ranijih problema sa drajverima jer nije podržavala nekih 40% hardvera zbog loše podrške i što se retko ko želeo zezati sa tim. Današnja situacija je totalno drugačija u korist drajvera.
Gledaj, android OS je samo još jedan od gooomile linux distribucija od kojih skoro većina opšte poznatih imaju svakodnevne zakrpe i ažuriranja. Većina je otvorenog koda (open source) pa ti je tako veoma slobodan izbor ako već imaš znanja da postojeći OS prilagodiš sebi i unaprediš ga. I apple software je isto nekada bio open source tj. srž mu je linux kernel koji je open source ali oni samo kao i google sa androidom naplaćuju njihovo pakovanje i okruženje.

Jedina mana, što ćemo se složiti je nedostatak dovoljno male baterije koja će gurati taj sistem dovoljno dugo. Zato svi imaju problema sa baterijom generalno ali i to se može koliko-toliko uskladiti da baterija izdrži dovoljno dugo ako se pogase neki dosadni servisi u pozadini.
Moja svaka preporuka oko androida ali samo u mobile varijanti. :)

ja imam nokia c3 00 koji je poklon od sestre (bliznakinje) i meni je vise vredan od tri iphone-a i 5 galaxy-ja zajedno....cuvacu ga u futroli i kada se bude pokvario. I ovde sam preko telefona...

Ako smem da opsujem da im sve po spisku napravise telefone sa procesorima jacim nego kompjuteri,a zvucnici se cuju k'o u supa* da je stavljen e tako se cuju. Jedino solidan zvuk ima Samsung S2,dok S3 ima kao da je turen na ono mesto,HTC Sensation XL ista prica...

Ako smem da opsujem da im sve po spisku napravise telefone sa procesorima jacim nego kompjuteri,a zvucnici se cuju k'o u supa* da je stavljen e tako se cuju. Jedino solidan zvuk ima Samsung S2,dok S3 ima kao da je turen na ono mesto,HTC Sensation XL ista prica...

Slazem se sa tobom u potpunosti! ali imas razne budze sto developeri naprave i izvuku maximalan zvuk iz telefona (kolko god moze) naravno da je jace od default zvuckika

Joj ljudi koja zezancija da prenesem broj iz telenora u telecom. Pa zezaju me vec sest dana, i na kraju ponovo sve iz pocetka kao da nista nisu ni radili. Novi ugovor i ponovo nova kartica i ponovo cekanje. Pa oni nisu normalni.

Ako si isplatio sve do dinara pre prelaska na drugu mrežu ne mogu ti ništa,a ako samo 1 dinar imaš na dugu u trenutku podnošenja zahteva onda sve ponovo.

Ako si isplatio sve do dinara pre prelaska na drugu mrežu ne mogu ti ništa,a ako samo 1 dinar imaš na dugu u trenutku podnošenja zahteva onda sve ponovo.

Ma na pri pejdu sam u telenoru pa hocu na post pejd u telecom da bi od prvog uzeo paket "Box-3". Ziva zajebancija oko prenosa broja. U telenoru sam oko 15 god.

Nazad
Vrh