Mobilni telefoni

Slabija izrada. (to si zaboravio :osmeh:)
ako planiraš sebi da ga kupuješ i da tako i ostane onda uzmi a ako planiraš kasnije da ga menjaš ili da ga prodaš onda batali jer zte vredi samo kada je nov. Kasnije niko neće da ga kupi

Koliko sati i koliko puta treba da se puni mobilni telefon samsung e 1180 kupljen u metrou na akciji . Da li treba da mu se formira baterija punjenjem 3 puta po 12 sati ili odmah ide po 2 - 2,5 sata. Zardjaosam ko konzerva sto se tice tih stvari.

Koliko sati i koliko puta treba da se puni mobilni telefon samsung e 1180 kupljen u metrou na akciji . Da li treba da mu se formira baterija punjenjem 3 puta po 12 sati ili odmah ide po 2 - 2,5 sata. Zardjaosam ko konzerva sto se tice tih stvari.

Ako ima litijumsku bateriju kao većina telefona onda ne treba da se formatira baterije nego se isprazni do kraja da se ugasi telefon i onda priključiš na punjač i puniš ga dok se ne napuni ne možeš meriti vremenski jer zavisi od amperaže baterije i punjača za kolko vreme će da se napuni.

bez obzira dali je baterija litijumska ili ne mozes li mi north army objasniti zasto je moja konstatacija stetna?a narocito ako je litijumska nece joj skoditi da je puni 3 puta po 12 sati pozdrav!

Ako je litijumska ili polimerska kad se napuni do kraja njeno punjenje staje iako je ona na punjacu i dalje,posle nekog vremena se isprazni za neku sicu i onda se opet dopuni i tako par puta u toku tih 12h pa X 3.

Danasnje baterije,tj.litijumske nemaju potrebe za formiranjem. Znaci ukljucis mob.u punjac i ostavis ga nekih 2-3 sata na punjacu,zavisno od toga koliko punjacu treba da se napuni baterija i to je to.
Pre oko 10 god.je bilo potrebe za formiranje baterija 3x 12h,sto u danasnjici uopste nije.

Da ispravim Atilu,nema potrebe za praznjenjem baterije do gasenja telefona. Isprazni se do nekih 20% i nakon toga na punjac dok se ne napuni,ali ne savetuje se da se skroz isprazni baterija.

И једни и други сте у праву.Разлог за то је што се код нас и уокружењу продаје свашта, и стара и нова технологија али је квалитет дискутабилан и ретко ћете наћи да оно што пише и јесте у стварности.Камо лепе среће да имамо проверу квалитета пре продаје.Овако,биће како се коме заломи.А ни цене нису баш ниске за тај квалитет.Такође ваља бити свестан да је економска криза у свету учинила своје па је све што се не мери и не види квалитетно на мајке ми то је то.

Posto mi je sadasnji telefon (Nokia C3-01) u fazi raspada, posle 2 godine brutalnog mucenja, i bezbroj padova kako na zemlju, tako i na beton, razmisljao sam o kupovini drugog. Svidela mi se Nokia Lumia 520 pa me interesuju iskustva onih koji su koristili taj telefon.

@banecurug Odlican izbor.Posto vidim da pre nisi koristio android to je jos bolje jer se nisi navikao na tu glupost.Nokia Lumia 520 je pocetni model najnovije serije xx20,pokrece je window Phone 8 koji je izuzetan operativni sistem.Cena mu je odlicna,ekran od 4 incha,brz,tecan bez seckanja.Jedina malo veca zamerka moze da bude odsustvo prednje kamere pa video pozivi nece da moze :) ti mozes da gledas ali tebe ne mogu.Sto se tice fizicke izdrzljivosti tu nema problema,ipak to nije korejski poluproizvod :)

Android glupost :haha:. Mozda i jeste za neke kada svi glume servisere i igraju se sa razlicitim verzijama softvera i slicno.

Poslednja izmena:
@Mill upravo suprotno,da bi android radio tecno i bez laga moras da glumis servisera da rotujes,skidas razlicite romove na kojima ne radi ovo pa steka ono,uzmem s4 pritisnem slusalicu za poziv a on radi,radi,radi i onda izbacuje tastaturu i nedavno pozvane brojeve,a telefon kosta 450 evra.Zasto mislis da konstantno ubacuju sve jaci i jaci hardver a opet nema poboljsanjaAndroid je u pocetku njegovog postojanja bio OS koji je obecava sada je postao veliko,bagovito opterecenje za svaki telefon,a da ne kazem kako je postao alat za globalno prikupljanje informacija od svih nas.Sto mislis da je android besplatan eeee pa nema nista na ovom belom svetu besplatno naplate to oni kroz prikupljanje podataka,ciljane reklame za svakog od nas posto znaju ko sta voli i koga sta zanima.Nedavno je android presao cifru od 1 miljijarde korisnika,kakvo bogatsvo,ne treba da naplacuju android :)

@banecurug Zaboravio sam na nokia drive najbolja navigacija koju mozes naci sa zvanicno izdatom od strane Nokie mape Srbije i mapama celog sveta,samo skines i putuj gde hoces :)

Ja sam do sada imao pet android telefona i ni na jednom nisam menjao fabricki softver i sve sto sam mi je trebalo od aplikacija sam skinuo i telefoni su radili kao zmaj. Ja ne govorim ovo kao majstor vec kao korisnik i neko ko voli mobilne telefone. Mnogi skidaju bezbroj aplikacija i forsiraju telefone i onda se cude ako nesto koci. PS imam Nokiu N8 ako neko hoce da kupi. :osmeh:.

Lumia ima Windows kao operativni sistem što je bezveze i veliki ekran znači nije ti dobar za padove. Ako si bio zadovoljan softverom na C3, isti a puno bolji i bolju kameru ima E72 za pare kao što košta lumia plus je jako robustan, metalan i jak. Pogledaj i njegove specifikacije pa odluči, imaš i polovne za 70 eur bog da te vidi.

Nazad
Vrh