Mobilni telefoni

samsung b2100 i b2710 su među boljim što se tiče izdržljivosti ali nijedan od tih konvencionalnih telefona se nemože mjeriti s onim što izdrži Sonim, naime tvrtka sonim se specijalizirala za proizvodnju telefona za ekstremne uvjete

cijena kod zastupnika za hrvatsku mu se kreće od 360 pa do 540 eura, a sam telefon ima trogodišnju bezuvjetnu garanciju znači i na mehanička oštečenja.

Naravno da je Sonim bolji, ali s obzirom da sam Samsung platio 70e za te pare ne znam da neki drugi telefon moze to.

može jedna sugestija
od sina mobilni samsung je u pitanju g3000 nije paljen jedno 15 tak dana zbog kazne za loše ponašanje u školi i sada ga ne mogu upaliti nikako i kad uštekam punjač ni onda ne daje znake života.telefon je star 1 godinu nov kupljen.
šta bi to moglo da bude

baterija sigurno, verovatno je već bila slaba, uvek kad se telefon ne planira koristiti duže, treba bateriju izvaditi, 15 dana nije tako dugo ali je znači verovatno bila slaba..kao i akumulator kad je slab pa neće da se puni, prvo se preko noći veže za neki koji je jak i pun..e sad ne znam čime da oživiš tu bateriju, ako imaš negde tv servis, pitaj njih, oni imaju razne komponente da ti naprave odgovarajući napon i struju za punjenje na kratko dok ne oživi

Tako je kod mene bilo na sony ericssonu zylo telefon radio ja ga nisam koristio jedno mjesec dana i posle nece da upali odensem kod majstora kaze nezna sta je kvar i tako jos stoji kod majstora a odnijo sam ga na popravak u junu, kaze nemoze se popraviti.

Izgleda da je dovoljno na jedan minut je priključiti na 5 volti napon.

Evo malo sa interneta:

Sa mobilnisvet.com:

desava se cesto da baterijii vaseg telefona padne napon, tj da se spusti ispod trazene voltaze za paljenje telefona. npr. voltaza potrebna da se upali 90 % telefona je 3,6 v i ako ona padne ispod te voltaze telefon se nece puniti. dobro ne bas 3,5 ili 3,4 onda ce jos moci i da pocne da puni ali ako je voltaza manja nece sigurno.

i sta vi onda u servis a oni vama pa da crko telefon pa ovo pa ono a u stvari ste sami mogli da resite. kako? ajmo polako

voltaza baterije u servisu ne meri se nekim vanzemaljskim uredjajem nego obicnim unimerom(buvljak 200din) to je uredjaj koga ima 50% domacinstava. sa njim cete izmeriti voltazu baterije.
+ na + , - na - i unimer kaze voltaza vase baterije je 3,0 v sa kojom naravno necete moci da upalite telefon jer vam je dosta ostalo do 3,6v

e onda nam treba jedan adapter,transformator (mnogi ga drugacije zovu) uglavnom uredjaj slican punjacu a i to je jedna vrsta punjaca tj transformatora struje koji na sebi ima podeoke za podesavanje jacine struje od 12v, 9, pa na nize. on ustvari pretvara struju od 220 na 12 i nize volti.
on na kraju ima neke nastavke(jedan je krstasti,jedan je nalik nokiinom punjacu,jedan je za punjenje debele baterije od 9v) nama ti nastavci ne trebaju i secemo ih tako da nam ostanu ogoljene zice, na nekih 5mm. razdvojite te dve zice na razdaljinu koja vam treba. dakle jedna + druga -, ako neznate + je zica crno bele a - skroz crna.
da bi oziveli vasu bateriju stavite transformator na 12v i + zicu na + kontakt baterije,- zicu na - kontakt baterije i drzite.
unimerom posle nekoliko sekundi vidite da li se napon digao i cim se priblizi na 3,6 odma stavite telefon da se puni.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?253948-Oživljavanje-Li-ion-baterija

http://www.info-mob.com/clanci/baterije-liion-nimh-nicd.html

Oktopod je odlicno objasnio.
Medjutim opet sumnjam na kontakte. Alkohol ili nesto na njegovoj bazi (da ne navodim pogledajte par postova gore). Takodje telefon bi trebao i bez baterije, a na punjacu da radi. Kod SE je tako, a sumnjam da su inzenjeri projektovali da baterija bude most izmedju spoljnog izvora struje i potrosaca. Ako negde nisam bio jasan, pitajte.

Bojčetić, znam da je na starim nokiama upravo tako kako ti ne bi verovao :D ako baterija ne radi, ne radi ni telefon i kad je na punjaču. Znam iz iskustva :)

Znam ja za servis, ali tamo kosta 1.500,0 din. mislio sam da mozda neko zna kod pa da mi posalje na pp. Telefon je nov, novcat i nije za cekic. Dobijen u "Telenor" ali supruga ima karticu 064 pa mora da se dekodira.

Pa nije baš samo da klikćeš koliko sam mogao da vidim po internetu...treba ti neki softver sa kojim isčitaš neki hash tag od 15 cifara, pa sa njime po netu preko nekih SL3 servisa pojuriš kod...zato i naplaćuju toliko...

Pa nije baš samo da klikćeš koliko sam mogao da vidim po internetu...treba ti neki softver sa kojim isčitaš neki hash tag od 15 cifara, pa sa njime po netu preko nekih SL3 servisa pojuriš kod...zato i naplaćuju toliko...

Taj 15-o cifren broj je IMEI telefona, a na osnovu njega se preko SL3 servisa izracunava kod za otkljucavanja. Probala je cera vec to, ali je nasla sve sto se placa. Pa je zanima da li neko ima nacin da dodje besplatno do tog koda za otkljucavanje.

Da, znam šta je IMEI, njega spominju ali sam video po nekim forumima spominju preko neke MXnešto aplikacija se isčita neki hashtag pa onda tek nešto preko SL3 za džabanu, ali ne vidim da je iko uspeo, samo pitanja sa poluodgovorima, bez rezultata...ono što u servisu verovatno rade je fleširanje, spuštanje skroz čistog softvera tj operativnog sistema na telefon.

Tako moš malo i da se zezneš, i to je procedura i rizik, evo ovde imaju neki image fajlovi, http://kimobile.blogspot.com/2012/04/nokia-asha-201-rm-799-latest-flash.html ali ne znam da li rade i kojim softverom se flešuje...ma ja bih se na tvom mestu oprostio od 1500 dinara i aj ćao, sve što probaš sam je pomalo i rizik...

Aj videćemo dal neko zna, izvini što se rastrtljah a ništa u stvari nisam ni rekao :D

EDIT: kaže mi sad kolega koji radi sa mobilnim telefonima i nosi u servis za takve stvari da I SERVISI PLAĆAJU KODOVE, neki preko tih sajtova a neki imaju kombinacije kod provajdera da im izvuku kod, ali opet plate...

U svakom slucaju hvala Tebi. Videcemo, probao sam na sms jos neke nase drugare sa foruma, a koji bi trebalo da znaju nesto o tome. Ako je stvarno toliko komplikovano reskiracu oko 25 piva manje.:osmeh:

Znam ja za servis, ali tamo kosta 1.500,0 din. mislio sam da mozda neko zna kod pa da mi posalje na pp. Telefon je nov, novcat i nije za cekic. Dobijen u "Telenor" ali supruga ima karticu 064 pa mora da se dekodira.
ali ako ga sam probas dekodirati mozda i proradi cekic na kraju,zato pravac servis:osmeh:

Ja sam sebi sam dekodirao SE k550i, kao i Badanjcevom bratu k800i. Flesovanje sistema sam radio i napatio se poprilicno. Evo sad i na forumu pisem sa tog k550i :osmeh: Uglavom, ko nije programerski i tehnicki potkovan bolje da ne krece u to.

Nazad
Vrh