Mobilni telefoni

niste shvatili pitanje od miroslavk, on kad uključi punjač, na ekranu izađe poruka "not charging", tako da ne verujem da je išta u prekidu jer da jeste, telefon ne bi ni prepoznao da je punjač uključen....ili možda može da oseti samo jedan kontakt? Ovo sa oksidacijom kontakta u tom slučaju ima smisla, punjač ostvaruje kontakt ali je otpor kontakta prevelik pa je struja punjenja slaba..

Da je samo jedan kontakt strujno kolo ne bi bilo zatvoreno :osmeh:
Nisam dobro skapirao problem. Iz ovog sad sledi, da je napon koji dolazi do telefona suvise mali, manji od baterije pa ne puni (otpor se povecao usled oksidacije verovatno). Opet ti uzmi alkohol i ocisti sve konektore dobro. :cao:

Prije je nokia n95 8gb bio kurabjerski telefon, znam kad je izasao kolega je ga platio 800 evra jos plus je radio u noki pa je imao neki popust, ipak sam odusto od iphone 3g nismo se nasli u cjeni, a i vidim da ga niko ne hvali.

Rakija nije najbolje rešenje jer ne ispari sve i ostane šećer pa može brzo da se opet zaprlja. Za takve stvari je najbolji medicinski alkohol, a za kontakte dugmića na bežičnim telefonima i slično, gde ima grafit, je najbolje samo suvom krpom malo istrljati, čak i alkohol najeda grafit.

ako vam nekad i upadne telefon u nešto, tipa alkohol, morsko plavetnilo, skinite masku, tastaturu, bateriju tj što više možete i bućkajte ga na kratko u običnoj vodi, a onda ostavite da se osuši sam od sebe, znači ne fenom i slično. Najbolje bi bilo destilovana voda jer obična ume da napravi sloj kamenca negde pa dođe do kratkog spoja.

Telefon koji upadne u tecnost ako ne odreaguje zastita na telefonu ima minimalne sanse da upali jer 99 posto negde je doslo do kratkog spoja i nesto je sprzeno.
Suvi ostatak od rakije 20-22 grada (50-55 posto alkohola) je zanemariv. Naravno da je medicinski alkohol najbolje resenje, ali za kucnu varijantu je i gore pomenuta mucenica sasvim ok. :osmeh:

Nokia 3220 ona svetleca je za oplaku plivala u bokalu piva(moj telefon) drug je izgubio pa je okrenuo turu a masina i dalje radila dobri stari telefoni. :osmeh:

I ja imam tu nokiu 3220 mada in germani, telfon je ne unistiv mreze ima bas svuda posto je kod mene problem sa mrezom samsung gotovo da nema mreze moras odati po dvoristu da bi uhvatio mrezu, jedino sto su se na toj noki ogulila ona guma oko lampica.

Posle ko zna koliko upropastenih telefona odlucio sam se pre tacno godinu dana za ovo cudo
i odusevljen sam sa njim. Nema sta nije preziveo, baterija drzi 7-9 dana konstantnog pricanja i svima bih ga preporucio.

Nazad
Vrh