Mobilni telefoni

cenim tvoje mišljenje, ali evo poređenja radi taj SE Viva uU5i i Samsung I 9000 Galaxy ili neki drugi Android telefon pa to je nebo i zemlja, imao sam priliku da koristim Android v2.1 nema šta mu nisam radio i pokušao da ga zakucam, ali nisam uspeo, još kada je dobar procesor npr od 1 GHz pa to je zver... ::namigivanje::

Ako uzmemo da je konkretno moju bivsu Nokiju N96 pokretao procesor od nekih 260-270mhz a da je u njoj bilo ravno 20gb nije ni cudo sto novi "lete" kad imaju po nekoliko puta bolji procesor,isto je i za Vivaza koji ima od 750-ak mhz procesor,a kod mene je vukao samo 8gb.

windows 7 mobile donosi microsoftu jos vise para . Glup odgovor ali jedino je to sigurno.

Ja uzeh danas Samsungs S8000 ima u sebi 2gb i jos sam mu ubacio karticu od 8gb pa to cudo leti kako dobro radi,mislim da je to najbrzi telefon koji sam imao u zivotu. :D

@ North ARMY
Druze posto vidim da si maher za telefone, imam nokia 7230 2 GB. Cuo sam da memorijska kartica nema veze sa brzinom nego procesor. :cao:
Molim te napisi mi nesto o ovoj mojoj nokii.

Uh sve mu je to povezano procesor,verzija softvera i sama memorija.
Sama memorija je na zadnjem mestu,na prvom mestu je jacina procesora pa onda uskladjenost softvera sa njim.Evo dokaz imao sam Nokiju N96 koja ima svega 220mhz procesor a "vukla" je 20gb memorije.
Sto se tice Vaseg telefona on je "obican" tj on ima fabricki operativni sistem nema Simbijan,nema Android ili neki slican.
Tako da je za takav telefon optimum 2gb mozda cak i plafon jer sam imao slicne sa karticama od 1gb i poneka od 2,povremeno je znao da zablokira i to tek kada udjem u folder na kartici koji je po nekoliko stotina megabajta.

North ::svaka cast::, dodao bi samo da maksimalno štedi memoriju telefona, jer se telefon u takvim situacijama ponaša kao PC sa C i D diskom :cool:, na C samo nužno, a na D sve ostalo, tako se postupa i sa telefonima na memorijsku sve, slike, video, audio snimke, kontakte, sve....to je kod starijih telefona, a kod novijih koji imaju po 8 GB ili 16 GB memorije to nije problem jer uglavnom imaju procesor sa više 500 MHz...

Mama ti je ubica mobilnih telefona, dao sam mami omniu da fotografiše decu u vrtiću, imali su neku priredbu jednom i nikada više :nono:, ispao joj je samo dva puta :udri:.... ima vip 226 pa neka sa njim fotografiše :haha:

Caleta sam doveo u red ima vec 2g 2630 mozda i malo duze i jos radi.
Moja je jednom trazila i zavrsilo se na trazenju. :D Inace sad imam 5800 i S8000.

Nazad
Vrh