Mobilni telefoni

Pa nisi voajer da ti treba extra kamera za noć!Ili možda jesi? :haha:

Svi koji su ga uzeli žale se na slab zvuk a šta to znači pojačaš ga do panja i ne čuješ i dalje ,ili šta nerazumem.

Cuje se ali nije dovoljno,za te pare treba da pevaaaaaaa.
@Matic da sam voajer trazio bih one InfraRed kamere ti je ne vidis a ona tebe vidi,a xenon kad opali 5minuta ti bele oci. :D

Znači još traju igre čiji je bolji,veći i duži (mobilni), meni se nešto učinilo da je to vreme davno prošlo i da niko više ne gleda šta ti čuči u džepu (opet mobilni) :haha: :D

Danas isao u MTS da uzmem telefon neki uz postpejd racun kad ono nemaju telefona vise,reko ko vas je*e odoh u Telenor da prebacim moj proj na postpejd,kad se tamo lepo dogovorili oko tarife,da ne uzimam mobilni vec da koristim moji broj koliko hocu na pretplatu,ali prc...kad ga jednom prebacim na pretplatu vise ga ne mogu vracati na dopunu,mogu samo da ga ugasim tj odjavim.Zato dobro pazite sta potpisujete,osim ako nemate nekog drugara koji radi u prodavnici pa da vam sve lepo objasni.
Post je spojen: [time]1294149243[/time]
Danas isao u MTS da uzmem telefon neki uz postpejd racun kad ono nemaju telefona vise,reko ko vas je*e odoh u Telenor da prebacim moj proj na postpejd,kad se tamo lepo dogovorili oko tarife,da ne uzimam mobilni vec da koristim moji broj koliko hocu na pretplatu,ali prc...kad ga jednom prebacim na pretplatu vise ga ne mogu vracati na dopunu,mogu samo da ga ugasim tj odjavim.Zato dobro pazite sta potpisujete,osim ako nemate nekog drugara koji radi u prodavnici pa da vam sve lepo objasni.

Ovde je većina prešla na postpejd.Ja još nisam jer sam kao i ti skeptičan po tom pitanju ali niko nema loše reči o postpejdu,nisam pametan uopšte po tom pitanju.

Ja isto ne znam sta da radim. Ovako svakih 4-5 dana uplacujem po 300-500 din dopunu :zli: Poskupeli su poruku (MTS Tipi), poziv me oderu samo tako. Poskupeli omiljeni broj po pozivu na 5 din i tako redom. Uzeo bih postpejd ali idem za ameriku na 5 meseci pa kad se vratim verovatno cu preci.

ne trosim puno...pa koliko uplatim toliko mi je.......ko stalno zove i kome treba,u redu je ali za mene jos uvek dopune su i igri.......

Jedan POST a jedan je PRI, ovaj drugi slabo koristim a POST mi je subvencionisan (ne pitajte kako :haha: ) pa plaćam kao nešto malo manje. Jurio sam da nabavim one Karićeve zlatne što je svojevremeno delio, čujem da još rade ali koštaju ::novac:: ::novac:: ::novac::

Ja imam telenorov postpejd kombinuj za mene najači paket znači imam 500 din toliko plaćam mesečno i kad tih 500 din potrošim ćao nema više.A ako hoću još da pričam uplatim koliko hoću kao pripejd i teraj ali meni tih 500 mesečno puna kapa jedino ako je neki prometan mesec kao decemar doplatim još 100 i teraj.

nema tu minuta ni poruka nego tih 500 din iskorišćavaš kako hoćeš ako ćeš sve pričati ili ćeš sve slati poruke

Nešto novo - da znamo šta nas čeka u skoroj budućnosti, kao i da se nešto nauči !!!

Šta je LTE mreža?

Još prošle godine je Hrvatski Telekom je u saradnji s kineskom telekomunikacionom kompanijom Huawei predstavio i demonstrirao mogućnosti nove LTE mobilne mreže. LTE (eng.

Long Term Evolution) mnogi svrstavaju u četvrtu generaciju (4G), iako je ona sama po sebi zadnji postavljen standard 3GPP (3rd generation partnerhip project) asocijacije.

Medjutim, LTE je sigurno sledeća stepenica u razvoju mobilnih mreža za prenos podataka.

3450vvn.jpg

Prva generacija mobilne telefonije u Evropi bila je NMT mreža, koja je startovala sredinom 80-ih godina prošlog veka, a bežični prenos podataka je u to doba bio prilično imaginarna stavka.

Druga generacija predstavljena je sa GSM i njegovim nadogradnjama za prenos podataka GPRS, s maksimalnom teoretskom brzinom do 80 kbps i EDGE s brzinom do 220 kbps, u nekim slučajevima do 476 kbps.

Treća generacija, ili UMTS, u startu je podržavala brzine do 384 kbps, a nadogradnja u vidu HSPA tehnologije podržavajući brzine do 14,4 mbps. Nadogradnja nazvana HSPA+ podržava brzine do 21 mbps, a HSPA dual carrier do 42 mbps.

LTE, za razliku od ovih 3G nadogradnja podržava brzine od najmanje 100 mbps u downloadu i 50 mbps u upoladu, a na demonstraciji semogla videti brzina od cca. 300 mbps u downloadu. Dakle, ako brzine prenosa podataka uzmemo kao merodavan faktor, LTE slobodno možemo nazvati četvrtom generacijom.

LTE tehnologiju ne treba mešati s WiMax tehnologijom, koja ni po jednoj definiciji ne odgovara 4G standardima, već je tu isključivo kao marketinški trik.

Dakle, nezavisno od toga hoće li se LTE zvati četvrtom generacijom ili ne, evidetno je da su brzine prenosa koje ista omogućuje osetno veće (do 10 puta) od današnjnih.

LTE mreža je već u komercijalnoj upotrebi na frekvenciji od 2,6 GHz (samo u Goeteborgu u Švedskoj i u Oslu u Norveškoj), a američki operateri Verizon wireless i AT&T, te japanski DoCoMo planiraju je pustiti u komercijalni rad do kraja ove godine.

Od skoro sa komercijalnim radom započela je i LTE mreža u Poljskoj. Kada će se to dogoditi na našim prostorima, još se ne zna!?!?!

Što se tiče hardverske podrške, odnosno uređaja koji će podržavati spomenutu tehnologiju, neki proizvođači su već izradili uređaje kao što su modemi za laptope, a prvi smartphone uređaji, odnosno tablet s podrškom za LTE očekuju se tokom 2011. godine.

Tekst preuzet sa hrvatskih site-ova i "malo" tehnički doradjen.

:ppozdrav:

Nazad
Vrh