Mobilni telefoni

Ni jedan HDD nije gekno do sada, već 10+ godina traju. Najčešće što je crkavalo je RAM, što je elektronska komponenta, nije mehanička.

Arkadije Pavle je upravu. Flesh nije pouzdan, crkne i mozes ga baciti. Hdd i da crkne mogu se izcupati podaci. Cloud servis + hdd za backup.

Sta mislis sto se ssd manje koristi za backup?On je slicno kao flash.

Arkadije Pavle je upravu. Flesh nije pouzdan, crkne i mozes ga baciti. Hdd i da crkne mogu se izcupati podaci. Cloud servis + hdd za backup.

Sta mislis sto se ssd manje koristi za backup?On je slicno kao flash.
Čisto da dodam ako fleš "crkne" podaci se mogu izvaditi (Samo ne na standardni način).

Hard disk kada ode mehanika isto je gotov (Kada ima više od 3 lošeg fregmenta/sektora naravno ne softverski sektori već Fizički ili Logički ali opet ima rešenja i za to).

Poslednja izmena:
Xiaomi crko posle 4.5 god.
Нокија 6300 (ко зна од кад) у свакодневој употреби.
Што се фотографија тиче користим фото апарат (морао сам да пређем на дигитални а аналогни, са неупоредивим оптикама, исправни ал' џаба, нема потрошног материјала). Складиштење и на ХДД и на флешу а најважније на папиру.

Imam i koristim i dalje Samsung Galaxy S2+ ... 😂
Deset godina ... 🍻
Doduše, druga baterija u njemu, da ne ispadne "Trigger-ova metla"...😂
Nabudžio sam mu " unofficial" Android 7.1.2 , radi odlično, zakuca jedared u 3 meseca, prihvatljivo...😂

Ja jos ne mogu da prezalim nokiu N900, dve imam ali ne mogu da se pune, lose odradjen ulaz za usb, odlepi se... Dugo posle nisam hteo da predjem na android, tek me korona i online nastava naterale da kupim ovog kineza.

Došao sam (ne baš drage volje, neko prebijanje duga) u posed telefona

Motorola Edge 50 Ultra.

Au ljudi, koliko je to brutalan uređaj, ja ne verujem!

Kamere su čudo, ekran, vodootporan, memorija 16/1TB, procesor...

Ma ne znam, baš sam iznenađen.
47bddea842a1cf81476e62e20afac881.jpg

Extra je, ja se dvoumio izmedju ta dva, na kraju odlucio za crno-zuti. Malo je bio jeftiniji, ali sam morao da dokupim punjac, uz Ironman je isao gratis.

Na POCO X3 telefonu sam imao na početnom ekranu dva male ikonice, u dnu ekrana, jedna levo a druga desno. Ova levo je bila za paljenje svetiljke, a ona desno je za aktiviranje fotoaparata. Ne znam ni kad (prošle godine), ikonica za svetiljku se izgubila i na njenom mestu se pojavila neka ikonica (neki cvet) za koju nemam pojma ni šta je, a samim tim mi ni ne treba. Hteo bih da vratim na to mesto ikonicu za svetiljku, ali ne znam kako?

То је после ажурирања система код свих кинеза. Нисам још нашао да може икона светла да се врати. Једино у подешавањима, оно дугме лево (ако има) да се искључи помоћник и да се светло пали на то дугме.

Na POCO X3 telefonu sam imao na početnom ekranu dva male ikonice, u dnu ekrana, jedna levo a druga desno. Ova levo je bila za paljenje svetiljke, a ona desno je za aktiviranje fotoaparata. Ne znam ni kad (prošle godine), ikonica za svetiljku se izgubila i na njenom mestu se pojavila neka ikonica (neki cvet) za koju nemam pojma ni šta je, a samim tim mi ni ne treba. Hteo bih da vratim na to mesto ikonicu za svetiljku, ali ne znam kako?

Ikonica 🌹🌷kod Xiaomi telefona služi za rotirajuću pozadinu (To dolazi kada se sistem ažurira).

Kako isključiti carousel pozadine​

Vlasnici Xiaomi uređaja često se susreću sa različitim funkcijama koje ova marka nudi, koje ponekad mogu izgledati zbunjujuće. Jedna od njih je Carousel Wallpaper, odnosno Carousel Pozadina.

Kako deaktivirati carousel pozadine na Xiaomi uređajima​

Svaki Xiaomi uređaj dolazi sa preinstaliranom aplikacijom za carousel pozadine. Ostaje na vama da li ćete koristiti ovu funkciju koja menja pozadinu svaki put kada otključate telefon ili ne. Ako želite da je isključite, pratite sledeće korake:

Na ekranu telefona otvorite meni “Postavke” i zatim “Displej” ili “Ekran”. Pod tim opcijama pronađite “Carousel Pozadine” ili “Carousel Wallpaper”. Tu ćete videti opciju za isključivanje ove funkcije.

Isključivanje carousel pozadine na vašem Xiaomi uređaju ne bi trebalo da predstavlja problem. Ukoliko naletite na neke poteškoće ili ako ove opcije ne vidite u meniju, možete to prijaviti Xiaomi korisničkoj podršci.

Kako deinstalirati carousel pozadine na MIUI 13​

Na nekim novijim verzijama MIUI softvera, kao što je MIUI 13, može biti nešto komplikovanije da se isključi carousel pozadina. Može se desiti da funkcija nije vidljiva u meniju “Postavke”. U tom slučaju, sledite ove korake:
Prvo, morate omogućiti Developer opcije. Da biste to uradili, idite na postavke, zatim “O telefonu”, i presavijte sedam puta na MIUI verziju. Tada će se pojaviti poruka koja potvrđuje da ste postali razvijač. Vratite se u postavke i idite na “Dodatne opcije”. Odatle, pronađite “Developer opcije”. Unutar ovog menija pronađite opciju “Disable HW overlays” ili “Onemogući HW overleje”. Označenjem ove opcije, onemogućićete carousel pozadinu.

Kako isključiti carousel pozadine na MIUI 12​

Ako koristite MIUI 12, proces isključivanja carousel pozadine je nešto jednostavniji. Idite na postavke, zatim “Ekran”, i pronađite “Carousel Pozadine”. Isključite ovu opciju i funkcija će biti onemogućena.

Jednostavno brisanje aplikacije za carousel pozadine na Xiaomi uređajima​

Ako vam ovu opciju ne donosi nikakvu radost, a smeta vam što zauzima prostor na telefonu, možete je jednostavno deinstalirati. Kako bi ste to uradili, idite na “Postavke”, zatim “Aplikacije” i pronađite aplikaciju “Carousel Pozadine”. Kliknite na “Deinstaliraj” i potvrdite akciju.

Saveti za rešavanje problema sa aplikacijom za carousel pozadine na Xiaomi uređajima​

Ako imate problema sa carousel pozadinom na vašem Xiaomi uređaju, možda će vam biti potrebno da ažurirate softver ili resetujete svoje postavke, a u nekim slučajevima i kompletno resetovanje uređaja na fabrička podešavanja.

Povrh svega, isključivanje carousel pozadine na Xiaomi uređaju je prilično jednostavan proces ukoliko pratite gore navedene korake.

Ovde imate uputstvo za Xiaomi sistem

MIUI13

Poslednja izmena:
Ne znam ni kad (prošle godine), ikonica za svetiljku se izgubila i na njenom mestu se pojavila neka ikonica (neki cvet) za koju nemam pojma ni šta je, a samim tim mi ni ne treba. Hteo bih da vratim na to mesto ikonicu za svetiljku, ali ne znam kako?
Već od MIUI 12 se izgubila opcija promene brzih prečica na zaključanom ekranu.

Jedino rešenje je da uključite brzu loptu
  1. Podešavanja
  2. Dodatna podešavanja
  3. Brza lopta
  4. Uključi brzu loptu
  5. Izaberite prečice
Obavezno čekirajte Prikaži na zaključanom ekranu

Na RN8 idem u teme i tražim u sličicama gde ima svetiljka i fotoaparat moja trenutna je me UI.
Ako ti je tema ostala ista kao i ranije onda zadrži prst negde na taču gde nema ikonice i kad se pojave 3 opcije idi na pozadinu pa dole desno na tvoj profil-Stil zaključavanja.Sad tu proveri imaš li sličicu sa lampom...ako nemaš onda dole na Prilagodi pa probaj tu da nađeš opciju.
Ovako je bar na Redmi Note 8 Pro,probaj ne košta te ništa.

Nazad
Vrh