Mobilni telefoni

Oне са два точкића и три тастера, са око пет вати су "ризнабли прајсд".

Aj kad izabereš ili kupiš, napiši ovde u temi ili mi pošalji pp za koji si se odlučio.
Meni bi trebao toki voki za brzinsku komunikaciju između kombajnera i prevoznika. A ne bi smetalo i da je domet od par km.

Нису у питању мобилни телефони, али јесу преносни уређаји за комуникацију на даљину: токи-вокији.

Има ли неко неког искуства са тим стварчицама, онима из сегмента најобичније конфекцијске понуде, свим оним "Баофенг", "Шуао..." .... како ли се већ зову? ОК, јасна ми је директна веза између јачине сигнала токи-вокија и домета сигнала, али остало не капирам. Зна ли неко барем шта би требало избегавати када правите избор и уопште, како направити избор?
Počemu etot vopros tovarišc Zorge? Mi fam poslal ustrijtsva svjazi, njet? Vi hatite skazat čto vi ih ne polučili?
Eto nevozmožno! V Rosiskoj Federaciji odni samih česnjih, naimnie korumirovanih gražadan vo vsem mire!

Нису у питању мобилни телефони, али јесу преносни уређаји за комуникацију на даљину: токи-вокији.

Има ли неко неког искуства са тим стварчицама, онима из сегмента најобичније конфекцијске понуде, свим оним "Баофенг", "Шуао..." .... како ли се већ зову? ОК, јасна ми је директна веза између јачине сигнала токи-вокија и домета сигнала, али остало не капирам. Зна ли неко барем шта би требало избегавати када правите избор и уопште, како направити избор?
Sada ne znam da li vam treba nešto ozbiljno ili čisto amaterski (Za PMR446 vam ne trebaju nikakve dozvole za korišćenje).

Sada ne znam da li vam treba nešto ozbiljno ili čisto amaterski (Za PMR446 vam ne trebaju nikakve dozvole za korišćenje).
Управо аматерски и баш је онај први са линка, "Баофенг" 888с, којег само што не продају на киосцима, онај кога сам приметио, па рекох, да чујем овде зна ли неко нешто из прве руке о тој тематици.

Синиша, што не видиш на бувљаку има сигурно старих цб радио станица од таксиста, кад намонтираш на комбајн са антеном добијаш сигурно добру покривеност. Мана је што је на 12/24 волта.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ху да фак ис Синиша?

Ал' да си потрефио једну од могућих употреба - јеси. ;)

У фирми су комбајни некад имали радио станице. И на заливним системима што раде. Једну ствар су били "пребацили" са ума, црпна станица у долини окружена шумом .

Аха, па онда мораш људе да научиш Морзеову азбуку.... или запослиш неког са ВЕС-ом радисте, па кад крене: . _ _ . . _ . _ . . _ _ _ . . . _ . :)

Синиша, што не видиш на бувљаку има сигурно старих цб радио станица од таксиста, кад намонтираш на комбајн са антеном добијаш сигурно добру покривеност. Мана је што је на 12/24 волта.

Misliš da ima? Davno sam bio na buvljaku, ali ideja je dobra, potražiću.

Крени од оних напољу где паркирају продавци са бувљака према халама. Оне тезге што су напољу, може се свакакве робе видети.

Зорге, тренутно је експанзија свакаквих радио станица, глупо би било не искористити. На мале удаљености веома мала вероватноћа да ће неко други ухватити сигнал, поготово где можеш подесити ручно фреквенцију и кодирати. За оне са озбиљним капиталом може са тетра програмом, на те уређаје се могу слати текстуалне и гласовне поруке и такви уређаји чују свашта.

Аха, па онда мораш људе да научиш Морзеову азбуку.... или запослиш неког са ВЕС-ом радисте, па кад крене: . _ _ . . _ . _ . . _ _ _ . . . _ . :)
Tacno sam mogao da pretpostavim da si bio radio četa :ROFLMAO:
Ja sam bio peder sa belim opasacem , desetar u saobracajnoj muriji 8-)

Нисам, свега ми - бејах "ме'аничар за пешадијско наоружање", а радиостаницу сам у рукама држ'о једном у војном року, као обезбеђење неког "трекинга" извиђача - нико с' никим није остварио везу. :)

Ovo nisam znao. Uvek čovek može nešto novo i pametno da nauči. :)
Немо' да ме зезаш да ниси ни мало загребао по руском сленгу!?

Па све то ти је невиђени пиш! Упуте ти увреду на сленгу, а ти умреш од смеха, па се питаш је л' се ми то напушавамо или дружимо. :ROFLMAO:

Ovo nisam znao. Uvek čovek može nešto novo i pametno da nauči. :)

Treba mu za kontra-Majdan. Sad ne znam dal se to smatra ozbiljno ili amaterski. Valjda sve zavisi kako se izvede.
Sve u svemu treba da se gleda PMR446 (Za taj standard ne treba nikakva dozvola za korišćenje i da bilo ko strahuje da će neko od nadležnih doći i uzeti radio stanicu >Toki Voki<).

Nazad
Vrh