Mobilni telefoni

Moze biti do signala , opterecenosti bazne stanice(ovo se retko desava), prelaza sa 4g-3g-2g pa brljavi.Visi signal prvo na aplikaciji koliko je jak.

Da napisem svoje iskustvo, slicna situacija kao kod Dukeja.
Pre 2god sam uzeo anc glanc nov telefon ispod ruke, bio je dosta povoljniji u odnosu kod nas u radnjama, od preko donesen kao bla bla....
Cim sam poceo koristiti primetio sam da se nesto cudno desava, recimo pricam sa nekim sasvim normalno nekih 2-3min i posle toga covek me nista ne cuje, morao bih prekinuti poziv pa pozvati opet.
Nekad me ne cuje cim se uspostavi veza pa posle par sekundi proradi.
Probao sam sa novom karticom ali bezuspesno.
Da ne duzim, odem u Bg u jedan veliki i poznat servis, kad sam objasnio coveku sta se desava, rekao mi da moram proveriti u Samsung-u da li telefon nije slucajno za Americko trziste( telefoni za Americko i Evropsko trziste ne rade na istoj frekvenciji) jer po tome sto je cuo od mene moze biti to ako nije onda ima mehanicki pa cak mozda i softverski kvar, sto on inace moze odraditi.
U Samsungu mi kazu da je telefon naravno Amer i u principu mogu ga baciti.
E sad to sa mrezama treba probati, kako radi na 2g 3g 4g malo eksperimentisati....
Kum mi je pricao da mu je kartica bila stara preko 10 god i javljali se neki bagovi, kad je uzeo novu u mts-u sve je bilo ok.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

A jel to ti se desilo samo jednom ili non stop se desava sa ovim telefonom?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Dešava se često, sa tendencijom pogoršanja. Odnosno sve više secka. E sad, ja baš nisam tip koji non stop priča telefonom pa se to manje primećivalo, ali sad je očigledno da sve više secka...

A sta ti stoji u podesavanju telefona za mrezu 3G,2G ili LTE?

Idi na sim card&mobile network,pa izaberi u kojoj ti je kartica naprimer mts,pa preferred network type

Malo se igrao
65c9984ca0fb674a56c06136511a9ab1.jpg

Sent from my M2012K11AC using Tapatalk

Da nije bas katastrofa ali bi mogo da bude malo bolji signal.Za razgovor mora da radi bez problema.

Sinoć je secnuo možda par puta, uglavnom obavio sam duži razgovor bez problema. To mi je malo čudno, računam ako je do aparata onda bi non stop seckao, a ovaj je sinoć bio ok, a preključe katastrofa. Ne znam ni vredi li ga davati na servis kad problem ne postoji kontinuirano već se javlja povremeno? Ne znam ni kolika mu je garancija, kupljen je u januaru prošle godine, ne mogu da nađem račun...

Sinoć je secnuo možda par puta, uglavnom obavio sam duži razgovor bez problema. To mi je malo čudno, računam ako je do aparata onda bi non stop seckao, a ovaj je sinoć bio ok, a preključe katastrofa. Ne znam ni vredi li ga davati na servis kad problem ne postoji kontinuirano već se javlja povremeno? Ne znam ni kolika mu je garancija, kupljen je u januaru prošle godine, ne mogu da nađem račun...
Ubaci karticu od drugog operatera u taj telefon pa ćeš videti ima li razlike.

Ja bih pokusao i sa azuriranjem softvera...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ubaci karticu od drugog operatera u taj telefon pa ćeš videti ima li razlike.
Nisam baš u toku sa telefonima, a nemam ni elan (jbg.) da to istražujem preko neta, pa ako možda neko zna...
Je l' POCO X3 podržava dve sim kartice, tj. da samo ubacim i drugu karticu (od drugog operatera) u telefon? Ono, da ne vadim postojeću napolje...

Ok, sutra ću kupiti još jednu karticu (Vip ili Telenor), ubaciti u telefon pa pratiti šta se dešava. Kad počne da secka, zamoliću sagovornika da razgovor nastavim sa drugog broja pa će sve biti jasno.

Hvala svima na pomoći! :ppozdrav:

Iskopak na netu eu fastboot rom ,prvo sam probao kineski ali ga nisam mogao svariti, vratim 12.5 , i nabasam na netu eu veeziju miui 13.
Za sad lepo radi.
Opa,jel to preko veze,citao sam da do marta treba da dobiju par novijih aparata update na 13 a ja tek do juna

Sent from my M2012K11AC using Tapatalk

Nazad
Vrh