Massey Ferguson

Maticu nema tu loseg kocenja samo opiljci,filter prvi signalizira i ponekad se cuje da zaskripi
Kod mene su mnogo manje propale a filter se punio na dva dana

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk
 
Jel se moze odraditi u ssm varijanti ili ipak treba dobar majstor koji se razume u to ?.
Neko znanje mora postojati ,tj treba biti spretan sa altom,imati kolica ,dizalice .....Koliko vidim nije ništa strašno.
Tako je i kod mene na D.F.Kakvi su simptomi propadanja sistema sem lošeg kočenja i prljanja filtera hidraulike?
Kod mene na MF 3120 , za sada samo prljanje filtera .Sa magnetom sam iz filtera izvadio nekoliko "ljuspica " metala i obloga od kočnice .Još dobro koči ali bolje sprečiti.Komšijin MF 6180 ,ne znam od kada brljavi ali već godinu dana nema ovu kočnicu.
 
Filter sam menjao u oranju ,na oko 200 sati od predhodne zamene.Čitajući Ratkove postove o zameni diskova od kočnica,sve je jasno .Rastavljaj i menjaj.
 
Maticu nema tu loseg kocenja samo opiljci,filter prvi signalizira i ponekad se cuje da zaskripi
Kod mene su mnogo manje propale a filter se punio na dva dana

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk
Mi smo svojevremeno iz 8160 izvukli iz menjaca,truba i diferencijala oko 2 kg smeca od opiljaka kada smo radili kompletan remont traktora....taloga koji se ponegde toliko spekao da smo pajserom grebali.sve smo nakon toga oprali pod pritiskom,pa u nafti,pa benzinom,pa cistacom kocnica po preporuci majstora iz pkb.za sada sve je ok od tada.
 
Ako se radi preventivno ,dva diska +4 gumice (malo veće).Komšija će morati da menja ili da obrusi aj da ih nazovem čeljusti,pošto imaju duboke risove.On danas ide do Panmotora da kupi deove pa ću javiti.
 
Da kocnice su u pitanju,punio mi je filter hidraulike opiljcima
24f6ad5d2559fe805fbe50805b4e4c46.jpg
9d996fb6ae1f57a026d64a3f019c8a3f.jpg


Послато са Moto C Plus уз помоћ Тапатока
Da li si morao da brusiš platnu i čeljusti gde naleže disk,ili si samo nove diskove ubacio ?Kod komšije ima dubokih risova.
 
Malo o cenama delova za kočnice.
Disk u Novom Sadu 50-60 e u Jagodini 100 e.Derek nema.
Gumice u Novom Sadu 4-5 e u Jagodini 2000-2500 dinara.Derek nema.
Ploča pod br 34 ili klip je 260 e(poručuje se ) u Novom Sadu ostali nisu ni pitani a ploča pod brojem 36 je oko 500 e ali će moći da obrusi postojeću za 3000 dinara.
 
Ha! ,na forumu sto je Kiraj postavio link,jos ima opcija Yugoslavia kao odabir drzave prilikom registracije :).Pre 8-10 godina sam to primecivao na dosta stranih foruma,zapadnih vecinom,sad jako retko se nadje tako nesto.
 
Kiraj , ili drugi , jesu li se gdje pojavili malo povoljniji oni elektro magnetni ventili MF , kad si vec gledao , npr kod tih u NS ili Derek ? Trebao bi mi jedan ili dva po mogucnosti bez solenoida , samo ventil . Oni za pr vucu, blokadum, kardan
 
Nazad
Vrh