Massey Ferguson

Maticu nema tu loseg kocenja samo opiljci,filter prvi signalizira i ponekad se cuje da zaskripi
Kod mene su mnogo manje propale a filter se punio na dva dana

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

Jel se moze odraditi u ssm varijanti ili ipak treba dobar majstor koji se razume u to ?.
Neko znanje mora postojati ,tj treba biti spretan sa altom,imati kolica ,dizalice .....Koliko vidim nije ništa strašno.
Tako je i kod mene na D.F.Kakvi su simptomi propadanja sistema sem lošeg kočenja i prljanja filtera hidraulike?
Kod mene na MF 3120 , za sada samo prljanje filtera .Sa magnetom sam iz filtera izvadio nekoliko "ljuspica " metala i obloga od kočnice .Još dobro koči ali bolje sprečiti.Komšijin MF 6180 ,ne znam od kada brljavi ali već godinu dana nema ovu kočnicu.

Filter sam menjao u oranju ,na oko 200 sati od predhodne zamene.Čitajući Ratkove postove o zameni diskova od kočnica,sve je jasno .Rastavljaj i menjaj.

Maticu nema tu loseg kocenja samo opiljci,filter prvi signalizira i ponekad se cuje da zaskripi
Kod mene su mnogo manje propale a filter se punio na dva dana

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk
Mi smo svojevremeno iz 8160 izvukli iz menjaca,truba i diferencijala oko 2 kg smeca od opiljaka kada smo radili kompletan remont traktora....taloga koji se ponegde toliko spekao da smo pajserom grebali.sve smo nakon toga oprali pod pritiskom,pa u nafti,pa benzinom,pa cistacom kocnica po preporuci majstora iz pkb.za sada sve je ok od tada.

Ako se radi preventivno ,dva diska +4 gumice (malo veće).Komšija će morati da menja ili da obrusi aj da ih nazovem čeljusti,pošto imaju duboke risove.On danas ide do Panmotora da kupi deove pa ću javiti.

Malo o cenama delova za kočnice.
Disk u Novom Sadu 50-60 e u Jagodini 100 e.Derek nema.
Gumice u Novom Sadu 4-5 e u Jagodini 2000-2500 dinara.Derek nema.
Ploča pod br 34 ili klip je 260 e(poručuje se ) u Novom Sadu ostali nisu ni pitani a ploča pod brojem 36 je oko 500 e ali će moći da obrusi postojeću za 3000 dinara.

Ha! ,na forumu sto je Kiraj postavio link,jos ima opcija Yugoslavia kao odabir drzave prilikom registracije :).Pre 8-10 godina sam to primecivao na dosta stranih foruma,zapadnih vecinom,sad jako retko se nadje tako nesto.

Kiraj , ili drugi , jesu li se gdje pojavili malo povoljniji oni elektro magnetni ventili MF , kad si vec gledao , npr kod tih u NS ili Derek ? Trebao bi mi jedan ili dva po mogucnosti bez solenoida , samo ventil . Oni za pr vucu, blokadum, kardan

Nazad
Vrh