Massey Ferguson

Počeli smo da tražimo odakle opiljci metala u filter za hidrauliku .Čitajući komentare i videvši šta je kod komšije ,krenuli smo od kočnica.Zadnja desna ,od pozadi .Sve u redu.
Kabina mora da se "kipuje" 10-15 cm .Trba obratiti pažnju da prednja šoferšajbna ne udari u haubu .Haubu smo skinuli.

Udarni boš je od velike pomoći ,malo je težak ali odvija sa lakoćom.

Na dizalicu smo uradili dodatak sa kojim se truba lako skida.

Kočioni disk je bukvalno kao nov.Klip i ploča nemaju nikakvo oštećenje .

Po karakteristikama ,disk treba da je debljine 5 mm a naš je 4,8.Odlučili smo da ga ne menjamo .

Sutra idemo na drugu stranu.

Kiraj obratite paznju na senzor poluga kada skidate poluge i pomerate klipove...jednu stranu ramena uvek klocniratajte ili izvrnite senzor.

Kiraj obratite paznju na senzor poluga kada skidate poluge i pomerate klipove...jednu stranu ramena uvek klocniratajte ili izvrnite senzor.
Nisam baš najbolje razumeo.Senzor poluga je gore sa desne strane gledano od pozadi ?
Nismo dirali klipove pošto ne smetaju .Vadili smo bolcnu koja je dole u polugi.

Nisam baš najbolje razumeo.Senzor poluga je gore sa desne strane gledano od pozadi ?
Nismo dirali klipove pošto ne smetaju .Vadili smo bolcnu koja je dole u polugi.
Da, senzor je sa desne strane gledano od nazad.ako se raskace klipovi i pomera se osovina hidraulika(ramena) moze da ga otkine.najbolje je klocnirati u kom je polozaju bilo pre pocetka rasturanja.

Naterali ste me na razmišljanje.Treba paziti na sve.
Po meni ,pošto sam jednu stranu uradio ,nemam potrebe da skidam senzor .Kada se skida truba ,ramena se ne diraju .Otkačinje se doljna bolcna poluga ,ne diraju se klipovi .

Pregledali smo levu stranu ,sve u redu.Sada ne znamo gde gledati ?Kada smo ustanovili da je sve u redu probao sam da u filter nađem neki opiljak .Magnet nije mogao ništa da uhvati .Filter koji je sada na traktoru je odradio oko 30 kj oranja.

А шта све тај филтер пречишћава да нема негде даље нешто да прави шпон и опиљке?

Sve što je u ulju, od menjača ,hidraulike ,kardana ,prednje vuče.... ,može da da je opiljke ali po pravilu prvo se sumnja na kočnice.
Može lamelice od Dynaschifta da prave problem ali teramo ga usvim rangiovima i nigde nema proklizavanja.Prednja vuča nema proklizavanja ili ne primećujemo .Blokadu diferencijala ne koristimo ,ručnu ne koristimo ...
Probali smo da rekostruišemo ponašanje traktora u toku dve godine.Proleće i leto sve do setve pšenice i sama setva pšenice prođu bez problema .Prošle godine mi je zaštopao filter kada sam uzorao 40-50 kj posle setve pšenice .Ove godine ,skoro isto ,posle setve pšenice .Jedino kada nam radi kardan je u setvi pšenice .Da li on negde pravi opiljke ?????
Ne vidi se najbolje ali ovo sam izvadio magnetom iz filtera koji je ove godine menjan u oranju.

Sve što je u ulju, od menjača ,hidraulike ,kardana ,prednje vuče.... ,može da da je opiljke ali po pravilu prvo se sumnja na kočnice.
Može lamelice od Dynaschifta da prave problem ali teramo ga usvim rangiovima i nigde nema proklizavanja.Prednja vuča nema proklizavanja ili ne primećujemo .Blokadu diferencijala ne koristimo ,ručnu ne koristimo ...
Probali smo da rekostruišemo ponašanje traktora u toku dve godine.Proleće i leto sve do setve pšenice i sama setva pšenice prođu bez problema .Prošle godine mi je zaštopao filter kada sam uzorao 40-50 kj posle setve pšenice .Ove godine ,skoro isto ,posle setve pšenice .Jedino kada nam radi kardan je u setvi pšenice .Da li on negde pravi opiljke ?????
Ne vidi se najbolje ali ovo sam izvadio magnetom iz filtera koji je ove godine menjan u oranju.
Jel ti se cuje kardan kad radi, kao da "grebe" nesto?

Али ако се лепи на магнет значи ради се о металу. Можда би стварно било најбоље растављати док се не нађе узрочник док још није критично.

Nazad
Vrh