dragan.kovacev
Član
U prvom tretmanu mankogal je uradio posao jer je bilo dosta rdje, posle toga kisna nedelja sa mnogo padavina i uslova za bolesti, otud jos jedan tretman za siguricu.Dragane zašto Mankogal?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U prvom tretmanu mankogal je uradio posao jer je bilo dosta rdje, posle toga kisna nedelja sa mnogo padavina i uslova za bolesti, otud jos jedan tretman za siguricu.Dragane zašto Mankogal?
Tako je pcele ne mogu da je oprase, mogu bumbari i sitnije pcele medenice i sitniji insekti. Sve ukupno zanemarljivo je u odnosu na ono kako se lucerka zapravo oprasuje u preko 95% cvetova, a za to je neophodno 30+ celziusa, na ovih danasnji 32 jos plus 5 bi joj bilo idealnoKako da se reši štetnih insekata u lucerki ?
Da dodam ,obične pčele ne posećuju lucerku .Možda je i posete ali ne mogu da je opraše.
Ko radi semenarstvo mora da stiti cvet od ne tako naivnih insekata u vise generacija.Jes,ali tada cveta nema.
Mi ako ne poprskamo insekticidom nakon košenja i sklanjanja otkosa sa njive nemamo posle šta da kosimo jer nas insekti urnišu.
Kod mene recimo samo na jednoj parceli od 2.5 kj, malo je starija, jedva je krenula posle prve košenje, dva puta sam prskao od buvača, i sad pred košenje je ostala niža, listovi žuti ko neka medljika, plamenjača šta li je, insekata i vaši koliko hoćeš, cenim da je ili bila bolesna od nečeg ili je trebalo prskati insekticidom, što ne dolazi u obzir u ovom momentu...sve druge parcele su imale strašan prinos...Jel jos nekom drugi otkos malo slabiji ili je samo kod mene slucaj ?