Lucerka

Kosim je svakodnevno za svinje, ali imam viška pa bi želio dio osušiti o izbalirati da imam kad nema za kositi.
Koliko treba biti suha da se bez problema izbalira u male kocka bale, a da ne otpadne većina lišća? Koliko puta okretati?

Ja sam juče otišao probati pokositi prvi otkos one moje prolećno posejane lucerke.Kako je to interesantno bilo😂😂izrovario sam jedan krug kao svinja baštu!!!Mokro,mokro noga upada,a detalina počela polegati i procvetala...Šta će od toga biti...??videćemo

Lepo kazem da je crna od pocetka!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Doneli danas drugi otkos kući. Slabo, jako slabo. Valjda će 3. biti normalan.
23aa54d67e98b3b7d0d083bd0a2f161c.jpg

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Niz dlaku i nekako ali uz dlaku napred jedan, nazad dva, ne može kosačica da proguta pa guši a na kraju sam zapalio i kaiše.Ovu lucerku sam ostavljao za seme od 2017 godine a ove godine sam rešio da je kosim u seno i izgleda da sam potrefio jer ne pamtim da sam nekada imao ovakav otkos.

Ja sam pre tri dana pokosijo prvi put jer je sejana ove godine, bilo je jako dosta ambrozije pa bih vas pitao da li sad kad krene sa rastom treba prskati i cim bi bilo najbolje?
Da li ce i ovaj put ambrozija preci djetelinu sa rastom tj.da li cu morat prskati?
Mislio sam ja to prskat mnogo ranije ali nije bila toliko izrasla djetelina a posle opet kise stalno i ne stigoh.

Ja danas pokosio moj plac od 10 ari....
Drugi otkos....
Ručno...
Lažem, polu-ručno, trimer je u pitanju, sa nožem...
Koja je to prepodnevna zabava bila... 🥳 😬
I žulj sam napravio, na palcu desne ruke, ALI na gornjoj strani, ogulio me onaj "automatski" prekidač....😂

I ja jos malo upadam u drugu, bolja je od prve, bice vise mase al sam bacao prihranu, ostalo mi viska od kukuruza.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

I ja pokosio danas drugu. Trebalo je i ranije,ali nije se moglo. Inače,danas svaki traktor koji sam video,ide sa kosačicom. Mada,video sam da ima još parcela koje nisu košene nijednom ove godine. Valjda ljudi još uvek ne veruju da će narednih dana biti bez padavina

Kako nije trebalo ranije, pa u normalnim godinama sad bi kosio treću... Ceo otkos smo izgubili... Al da je narasla, jeste, za sve novce...

Nazad
Vrh