Lucerka

Oborena druga, pa sta joj bog da

Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka
 
Oborio bih i ja drugu al' se bojim prva ce se buniti. ;)
Danas obarao prvi otkos nove lucerke ,muke zive sto puta sam sisao sa traktora.....
 
Ja isao danas da obidjem jednu parcelu i iznenadio se koliko izdzikljala za par dana, cak oko 20% ucvala.
Trk kuci po traktor i kosacicu...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Juce popodne pokosena druga...sva iscvetala a na slabijim delovima jako niska i retka...ostatak dobro izrastao.platili momke iz sela da nam usluzno rastresu otkose...
 
Cime prskati vilinu kosicu u detelini,a da je uspesno unisti?
Ranije je e smo prskali pivotom, ako ga još ima u prodaji.. Predstavljam da je mlado lucerište u pitanju?
Kakva je vilina kosa, bledo zelena ili vatreno žuta?
Ima njih puno vrsta, neke same nestanu posle košenje, neke se mogu prskati, a nekima ne pomaže ni nafta i brener...
 
Drale neki desikant i kupanje tog dela.Moraš biti uporan jer je jako teško da je se rešiš a pogotovo kada kosiš i razneseš je po parceli kosačicom.
 
Kako da se reši štetnih insekata u lucerki ?
Da dodam ,obične pčele ne posećuju lucerku .Možda je i posete ali ne mogu da je opraše.
 
Mi danas oborili negativni rekord sa 2,5 lanca 37 bala.Sada posle ovih kisa lepo je krenula nadam se treca ce konacno biti normalna.
 
Kako da se reši štetnih insekata u lucerki ?
Da dodam ,obične pčele ne posećuju lucerku .Možda je i posete ali ne mogu da je opraše.
Pcele ne ali posjecuju jos korisniji oprasivaci, pa jer ne pise u svakom uputstvu da se ne prska u cvijetanju? Pratim malo forum pa citam imate problema plamenac , cikade i jos sto cudesa, zanimljivo ovdje se to jos nije pojavilo a ne koristi se ni dio insekticida a ni herbicida kao kod vas. Neke ne mozes ni kupiti , drugo kad kupis sve se biljezi na tvoje ime , svaka litra pesticida. Nema otrova za miseve , nema ga za kupiti vec nekoliko godina a mislim da nikad manje miseva nije ni bilo, paradoks. Vidim nesto iz Srbije se pojavi otrova ali ako ga neko odruka mislim da ce mu prisjesti trovanje miseva.

Kao i ovom sa pcelama , pretanjrali su njive odmah , poslali na analizu vani i kulturu i pcele , radi se o koncentracijama 1 : 1000000 ili za dlaku vecim, koristio otrov iz Srbije , ovdije zabranjen , ako dodje na pismeno iz vana da je nadjen insekcitid koji je koristio i to u cvijetanju , pretpostavljam da ce dobiti preko tuzbi jedno 250000 eura stete da plati ili ce sud naplatiti, stvarno komad budale , a ujedno ce biti opomena mnogima koji prskaju u cvijetu da bi to moglo biti jako skupo.

Moj post nije upucen kao kritika Draganu , mnogi tako prskaju ako ne i vecina , vec da kazem da to ovdje vise ne moze da se radi.
 
Poslednja izmena:
Mi ako ne poprskamo insekticidom nakon košenja i sklanjanja otkosa sa njive nemamo posle šta da kosimo jer nas insekti urnišu.
 
Nazad
Vrh