Lucerka

Ja sam ostavio treći otkos za seme.Polegla, umrsila se, tu nema sreće sa semenom.

Zavisi u kojoj fazi cvetanja je legla, ako je na samom poce onda prekosavati, ako je stigla na pola cvetanja moje iskustvo kaze ne! Prosle godine se moja zamrsila i ja 10kj prekosim a 10 ostavim, ova sto sam je prekosio dala je 100kg manje. Jbg ne ostavlja se dzabe drugi otkos za seme. + sto sam imao zajebanciju da u sred zetve kukuruza raskacinjem grlo vadim korpu stavljam zitnu pa sutra dan vracaj kukuruznu, sex na ex 😂😂
Nikad vise u zivotu to nebih radio.

Na početku cvetanja, umrsila se strašno.Takvu sam ostavio prošle godine i nisam imao ništa.Korpu zamenim za pola sata najduže, to mi je najmanji problem.

Ima sigurno na jesen i zadrljati dva puta,kod nas zadruga posle svakog otkosa toci osoku i imaju 6 otkosa samo sto oni rade silazu nema vise baliranje eventualno ako ih pakuju u foliju.Ja sam na primer svake jeseni bacao po 200kg 3x15 i trajala mi je 7godina lucerka bilo bi i osam nego te godine bila najezda miseva,a ja nisam gledao i unistili mi je misevi.

Посејао сам 17.05. 5 квадрата луцерке. После сејања није третитана са хемијом. Мало се патила са сушом, после је дошао онај потоп и кренула. Јуче сам морао да је покосим, ај што је било мало сирка него што је почела да полеже. Да ли сам је рано покосио? Висина 30-40 цм.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

5 ari...(y)
Nije problem ako ručno pokosiš, oštra kosa i još bolje "naoštren" kosac i udri, problem je mašinsko košenje jer Lucerka nije dobro "uhvatila" koren, nema busen, i kosačica dosta počupa, pogotovo traktorska rotaciona...
Uvek sam prvu praktikovao da kosim ručno, do frtalj jutra površine, a za više, gledao sam da pozajmim od nekog, ili najmim nekog, imt ili olt kosačicu, "travaricu", "češljaru" i s njom lagano pokosim ...

Нисам косио до земље, оставио сам 10-так цм. Ручна коса наравно, већ сам другу отаву покосио тако да сам у форми.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ne mogu najbolje da vidim, da li nema čaura sa semenom ili je nešto drugo u pitanju?
Juče sam bio da vidim jednu parcelu,lepa lucerka ali mislim da neće biti mnogo semena.

Ja sam ostavio treći otkos za seme pa šta mu Bog da.Drugi se umrsio i polegao u crnu zemlju pa poučen takvim lošim iskustvom od prošle godine nisam smeo da rizikujem već sam ga pokosio.

Nazad
Vrh