Letovanje 2025

Posle dugo razmisljanja na kraju na brzinu uzeli Atlas. U opciji bila jos i tesla jer jedino ove dve daju slep u slucaju kvara za SRB bez uslova, ako smo ok videli.
Do sad samo imali AMSS.

Inace od taga za GR jos nista, samo obecanja.
I jos jedna stvar nema zamene baterije na tagu, sta ako prestane da radi kad se udje na auto put? :-D

Ja sam preko E mail-a naručio grčki tag, stigao je za 4 dana na adresu u Austriji, besplatno...Putovali smo kao lordovi....od ulaska u Grčku do Kilinija imao sam 10 + 1 naplata (poslednja je bila mostarina (prelaz na Peloponez u Patri).Jeste da košta, ali nema njakanja...a kredit dopunjuje online, gde uvek vidite stanje na računu.

Ja već godinama uzimam Tesla osiguranje, sad su malo skuplji paket Srbija i evropa je 9500din. Imao sam prošle godine jednu intervenciju u Srbiji kada mi je akumulator zatajio u roku pola sata došao covek i resili

Ja sam preko E mail-a naručio grčki tag, stigao je za 4 dana na adresu u Austriji, besplatno...Putovali smo kao lordovi....od ulaska u Grčku do Kilinija imao sam 10 + 1 naplata (poslednja je bila mostarina (prelaz na Peloponez u Patri).Jeste da košta, ali nema njakanja...a kredit dopunjuje online, gde uvek vidite stanje na računu.
Jesi li grčki tag povezao sa Visa karticom ili si uplaćivao na neki račun?
Trebalo bi da je jeftinije sa tagom nego keš plaćanje putarine..

Napravio nalog na "MyEgnatiaPass", tu je sve...podaci, stanje računa, dopuna...Dopunjuje se elektronski kao i svako drugo plaćanje karticom.Ne znam da li je jevtinije jer sam zaboravio koliko sam plaćao prošle godine, plus putarine su poskupele,,,od Evzonija do Kilinija 29.50 evra.

3 pauze po 15-ak minuta, idem kada nema gužve na granicama (jedan od razloga zašto od polovine juna do 2-3. jula).Od Smedereva do Kilinija tačno 12 sati + sat i 40 min trajekt do Kefalonije.Jednom sam išao direktno iz Austrije, tako ispalo...ali to tad i više nikad...oko 1800 km za 21 sat. vožnje.

Ja i supruga vozimo inače bi teško izdržao pogotovo jer taj dan kad treba da krenemo uvek radim nešto. Prošle godine sam zapisivao svaku naplatnu do Pefkija koliko je bila a sad nisam pratio pa ne znam koliko je poskupelo i da li je

Vratili se iz Palme,možda i najlepše letovanje do sad.Grad prelep,temperatura nije prelazila 33 °,vlažnost je takva da se nisam ni jednom preznoj'o.More toplo i čisto,plaže široke i bez gužvi,bez glasne muzike po kafićima i restoranima...
uploading images

Bio bas u Palmi ili okolo. Za sve ostalo se slazem,uvek bude vrhunsko letovanje.

Jel istina da nigde ne sme da se zapali cigareta, ni na otvorenom? Tipa plaža, šetalište, bašta?

To sam i ja čuo,ali nije istina.Bar ja nisam čuo da je neko na.ebo.
Svaka kanta na šetalištu,od gore ima komad lima za gašenje cigara.Zabranjeno je za sobom bacati pikavce.
Prvi dan na plaži,vidim ljudi duvane,aha reko,tu smo,tako da sam za sobom uvek nosio malu flašicu sa malo vode i to mi služilo kao piksla.U hotelu na terasi normalno.
U centru Palme,u restoranu napolju,mislio sam da nije dozvoljeno,a meni merak posle ribe i belog vina da zapalim.Nigde pepeljare na stolu.Kad vidim konobar donosi pepeljaru sa komšijski sto,reko konobar daj 'vamo 2 pepeljare.😂
U restoranima i kafićima unutra je zabranjeno,izadješ na šor i zapališ.

U okolini,Kan Pastilja.
Pola sata do centra Palme gradskim busom.
Tako da. Kan Pastilja je ok. Palma u ovo doba i malo kasnije vri od engleza i nemaca a to je generalno stoka,pored njih odsesti je katastrofa. Ako si letio avionom sa Aeodroma Palma de Majorka mogao si to sigurno da primetis i aeodromu kakvi su.

Pa nisam primećivao ni na aerodromu ni u gradu da se ponašaju kao stoka.Znam na čega misliš,vidjao sam te mlade Engleske nerastiće po Grčkoj.
Čuo sam da su pravili žurke po danu,u kafićima preko puta plaže,tamo prema Arenalu kod B6 ali nisam tamo išao.Primetio sam table na šetalištu,da se konzumiranje alkohola i glasna muzika na javnoj površini kažnjava sa 3000 e
Španci su kao domaćini izuzetni. LJubazni,kulturni i nenametljivi.
Oduševilo me noću,skoro po celoj plaži kako ljudi uživaju.Nekoliko porodica rasklope male stolove i poredjaju klopu,vino,pivo,sokove.Pričaju,smeju se,deca trče,igraju fudbal,odbojku...onda razmak oko 50 m. da niko nikom ne smeta,grupa mladih isto tako i tako po celoj plaži.Onda jedan deo gde se peca,pa deo gde odrasli igraju odbojku,pa deo gde odrasli igraju fudbal...

Grčka ima zaista divno more(za mene lično pretoplo), plaže su solidne, ali meni kod njih uvek nešto nije u potaman, neznam ni sam šta, ali mi jednostavno ne odgovara.
Španija jednom bio ali delim mišljenje da je izuzetna.
Turska obala od Alanje pa dalje na istok, prelepa, egzotična, mnogo mi leglo..
Za nemce i engleze pa i skandinavce se slažem da su stoka neiživljena..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh