Letovanje 2025

Samo jedna večernja sa Sitonije
18e47f41d721d499a2e6886d6953c4e5.jpg

Vidim tu ima prirodne ladovine za divno cudo. Meni licno je to najbitnije , bez prirodne ladovine na plazi nebi ni na silu otiso negdje.
Pa te molim ukratko da mi opises tu ladovinu od drveca u pozadini? Dali je tu slobodno staviti lezaljku ? Bude li mjesta ? Koji dio dana je tu konkretno hlad ? Jel dobra,deblja ladovina ili onako ? Jel tu pristupacno ili je kamenjar u ladu?
Izvini ,sto smaram ,ali meni je samo bitno na prvom mjestu da ne gorim na suncu. Fino mjesto

Ma ima u Grčkoj šta hoćeš. Evo trenutne:
1a9ddefdac72cc9b2f0de7ff086197e5.jpg
480b25270d62b16f7be626c4503f0ecd.jpg

Na Lagomandri recimo, imaš šumu, gde možeš da spavaš i kada je 38 stepeni. Kolima do plaže, šetaš po šumi/plaži ležaljku, šator, šta hoćeš

Što se plaže i šume tiče - ceo dan mesta koliko hoćeš. Što se parkinga tiče, trebalo bi do 10 sati najkasnije stići. Međutim i u podne se ima gde parkirati, samo je malo dalje (100-150m).
Inače, moj iskreni savet za Grčku je - od 1. do 15. septembra. Taj termin je uživancija. Manja gužva (na plaži i na granicama), manji UV faktor (mi izađemo oko 11 sati i ceo dan budemo na plaži) prelepo vreme, pretopla voda...
Mi smo početkom jula ove godine bili u Nei Pori. UV je bio 10-11, pogoreli smo! Sada je maksimalno 5-6, milina.
A malo je i jeftinije nego avgust.

Karidi pocetkom avgusta ne izgledju ovako, bude kosnica. Prelepa plaza,more al ume bas da bude guzva. Orandz je isto predivan al isto napadnut. Mada nekako mi jos veca suma iza nje.

Bio sam na Orandžu polovinom avgusta. Gužva, voda malo hladnjikava u odnosu na neke druge plaže. Sve u svemu dosta izvikana plaža. Lepša mi je Kalogria.

Kalogria nestvarne boje.
Kalamici divna takođe.
Kovi lepa.
Trani Amuda jako lepa i prostrana.
Samo, moja preporuka za ceo dan i zalazak sunca su plaže na zapadnoj strani Sitonije

Znaci smjestaj nije blizu plaze?
Imaš smeštaj na samoj plaži Lagomandra. Al je preskup. A ako želiš (a veruj mi - vredi) da obilaziš plaže (samo Sitonija ima bar 30 top plaža), onda tražiš neku jeftiniju bazu i piči! Ja ovde gde sam, studio za dvoje (može i troje) je 50 evra dnevno. Imam plažu, ležaljke i suncobran za te pare. Od 15 dana, na toj plaži sam najviše 5 (iako izađem samo u gaćama), ostalih 10 obilazim druge divne plaže.
dcc8c14b94ece5f9c9099cf82656adec.jpg

Bivalo je godina da sam za 10 dana letovanja prelazio 800-900km po Sitoniji. Svaki dan druga plaza. Baza Neos Marmaras, da napravis krug jednm obalom i da se vratis drugom stranom 101km.

..................
Inače, moj iskreni savet za Grčku je - od 1. do 15. septembra. Taj termin je uživancija...........
Potpisujem .
Ukoliko vam prilike dozvoljavaju ( deca , škola , posao i sl ) obavezno koristite ovaj termin za Grčku .
Trenutno sam na Tasosu , tačnije Limenas ( gl.grad i luka )
Najlepsa solucija da ste svojim kolima pa krstarite ( plažama ) po želji , ali ako niste u opticaju su ovakvi brodovi koji vas vode na celodnevne izlete
3d0b122d21749ab8ce012afe04bb4907.jpg

Na gradskoj a i ostalim plažama nema nešto mnogo slobodnog prirodnog hlada ali ionako ležaljke i suncobran idu uz piće .
7dd6adb2d97a69f411fd902f2d1e1757.jpg

Zanemarite mene (ovoga što se koprca ) hteo sam vidite tirkizno plavu boju vode

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh