Letovanje 2025

“Istra je naša!” Pisalo je na kamenom zidu… “L’Istria è nostra!” Dobro, sve ćemo to imati u vidu… Majica, farke i espadrile… Paradna uniforma naše eskadrile. 🙃

Išao sam u Opatiju jedno 10 g.
Nikad nikakav problem.
A sad me zvali da idem da radim u održavanju u Rovinju. :osmeh:
Da odem sada početkom februara i da se radi do 1.12.
Posle toga se ide kući i dobija se cela plata opet do početka februara sledeće godine. :ppozdrav:
Ne odgovara mi trenutno zbog porodice.

Ubedili ste me za Grcku. Ipak ce na kraju biti Grcka jer kao mladji sam isao u CG i nije mi se svidelo nikako. Sad gledam na nikana.gr pa sta usaglasim sa upravom, rezervisem

Ево погледај овде има свега... И како аутом и како са малом децом... Можда је мало застарело јер се не пише у последње време ажурно али мала су оступања...

https://www.putovanja.info/forum/forum/forum/10-grčka/

Имали смо среће да су 2011 и 2012 још увек биле актуелне дестинације север Африке за београчиће па смо у другој половини јуна плаћали 25 евра за апартман у Вурвуруу.
После се десило арапско пролеће и београчићи су открили Ситонију и ту је био крај летовању како волимо.

Иначе Вурвуру и Кариди плажа су идеални за децу.
Релативно је близу лидл код Никитија и тамо има и педијатар.

Има и у Олимпској регији лепих месташца где се може мирно провести одмор где деца могу да уживају.

Мораћеш да се потрудиш да пронађеш информације и можеш директно преговарати о смештају.

Poslednja izmena:
Zavisno od dece kako su naviknuta da se voze, ali mislim da neces imati problema u putu do Grcke. Put mahom dobar i prav do vecine mesta, uglavnom nema nekih preteranih krivina i serpentina pa da bude mucnina i povracanja. Ja sa mojima nisam imao problema do sad. Doduse putujem mahom uvek danju pa sam ih navikao jos od beba da moraju da budu uvek vezani, nema skakanja po kolima nema gledanja mobilnih telefona i slicno sto ih kasnije unervozi. Dok moj surak i jedan drugar moraju mahom sve nocu da putuju jer im deca prave haos kad su budna.

Jadran volim, za CG me vezu uspomene na prva letovanja kasnije neke avanture kad sam isao sa drustvom, ali sad mi je nekako previse urbanizovano narocito veca mesta na sve strane betoni i zgrade doduse ima toga i drugim zemljama ali nekako u CG najprimetnije u iole vecim mestima. A i ljubaznost sve gora i gora. Zato od 2012 godine nisam isao tamo. Zadnja 3 letovanja tamo sam mucio muku sa dijarejom. Mozda za neku godinu odem opet da istrazim malo manja mestasca i plaze koje nisu toliko urbanizovane, ali takodje imam zelju da odem i u Hrvatsku i verovatno cu otici u narednih par godina. Razmisljao sam vec neko vreme ali me sve nekako bilo strah od nekog incidenta verbalnog ili nesto sa autom da mi naprave i tome slicno a deca mala da ih stresiram tako necim. Licno znam da nikad ne bih pomislio da ja izazovem nesto ili da provociram a ne bi i vecina Hrvata koje sam imao prilike da upoznam, ali nikad se ne zna kad mozes da naletis na budalu.

Moji klinci nisu navikli da budu vezani i na jednom mestu. Ekran ih slabo zanima. Slabo ih mozes naterati da spavaju preko dana.
Srecan sam sto su radoznali i nestasni i sto jos uvek nisu zagrizli u digitalnu zabavu.
Ima i druga strana medalje. Sve vole da cackaju i ceprkaju. Letos smo isli iz Kragujevca i na pola puta do Novog Sada mi doslo starijeg da stanem i izbacim jer se neprestano raspravljao samnom posto je dosao na ideju da stanemo i da ja njega pustim da vozi a ja da sednem nazad 😂
Verovatno kada bih isao, ciljao bih da to bude nocu. Gledam bas Sitoniju i Olimpijsku oblast

Nekom je teze da vozi nocu.. Ja odspavam 3-4 sata popodne pred kretanje i ne moram da stajem do Grcke osim na pisanje
bude full koncentracija, za sad nisam imao problema da mi se spava dok vozim..

Ако у неком месту не залутам барем једном са све иго-има и гугловима не рачунам да сам тамо и био :), а пут назад до паркираног аута је права авантура...

Vama koji idete na odmore kolima ja se divim majke mi.
Većini nam je tempo života ludacki,svaki dan neka žurba i neki pritisak,jos kad bi na godišnji odmor morao da vozim i da se nerviram tacno nikad na njega ne bi otišao.
Dugo mi je vec želja da odem u Grčku jer nikad nisam bio a nikako ne mogu sebe da nateram da vozim i jurim smeštaj i da tu jos kidam živce,tako da ljudi svaka vam čast al stvarno.

Voznja me uopste ne umori, ne nerviram se ic, jos mi je i cef sto mogu da stanem kad god hocu i gde god hocu.. :D
Sto se trazenja smestaja tice, poslednjih par godina sve uplatim od kuce, sto se kaze online, odem tamo i parkiram se ispred smestaja i samo cekam termin da udjem u sobu.. Ne volim da se setam po plazama, da vozim kola po vrucini jos posle celog dana na plazi sve puno peska da stavim u kola nema sanse :D Lepo se stacioniramo negde, ako moze nekim lokalnim prevozom do neke plaze ok, ako ne onda ta lokalna plaza i tjt.. Biram smestaj tako da je blizu plaze i da ta plaza koja je blizu bude dobra tako da mogu dvokratno da idem jer posle zetve ne volim da sam mnogo na jakom suncu a volem i da se naspavam preko dana 😂

Vama koji idete na odmore kolima ja se divim majke mi.
Većini nam je tempo života ludacki,svaki dan neka žurba i neki pritisak,jos kad bi na godišnji odmor morao da vozim i da se nerviram tacno nikad na njega ne bi otišao.
Dugo mi je vec želja da odem u Grčku jer nikad nisam bio a nikako ne mogu sebe da nateram da vozim i jurim smeštaj i da tu jos kidam živce,tako da ljudi svaka vam čast al stvarno.
Ја бих умро у аутобусу. Ем ми скучено ем не могу да правим паузе каd хоћу.

А волим ко прави балканац да станем на аутопуту и да се лепо измокрим и отпоздрављам овима што ми свирају из аута што пролазе јер ме поздрављају... Наравно да се шалим... грозим се људи који то раде. Увек станем на бензинску пумпу или уређен паркинг.

Прошле године кад смо путовали ка Јонском мору испранирали смо и више пауза него што је било потребно.

Кад ми се приспава дам жени да вози петнаест минута и поново сам ''пробуђен'' за следећих 24 часа :) .

Za grcenje, ne zaboravite radove kod Soluna da ubacite u proracun puta. Prosle godine sam se kratko zadrzao tamo (oko 20min), ali neki su bas zaglavili.

Sad sa 50. mogu da vozim sa malim pauzama za dremanje 3-4 dana ,nekad sam mogao i vise 8-)

Ја бих умро у аутобусу. Ем ми скучено ем не могу да правим паузе каd хоћу.

А волим ко прави балканац да станем на аутопуту и да се лепо измокрим и отпоздрављам овима што ми свирају из аута што пролазе јер ме поздрављају... Наравно да се шалим... грозим се људи који то раде. Увек станем на бензинску пумпу или уређен паркинг.

Прошле године кад смо путовали ка Јонском мору испранирали смо и више пауза него што је било потребно.

Кад ми се приспава дам жени да вози петнаест минута и поново сам ''пробуђен'' за следећих 24 часа :) .
Jedini vid odmora koji priznajem u odmor je onaj na kom ne moram da mislim ni o čemu.
Svaki dan bukvalno bez subote,bez nedelje,bez crvenog slova i praznika radim,dnevni prosek 300km za volanom i tako 300 i kusur dana godisnje pa još ako treba da vozim na odmor i na odmoru onda biram da ne idem.
Ako mogu sebi da priuštim avion i olinkliziv idem a ako ne sedim lepo kuci i kraj.
I znam sad ce mnogi verovatno da napišu kako je to mnogo skuplje od auta i grčke al garantujem da nije tako.

Слажем се са тобом. и ја бих да сам у твојој ситуацији. А тај ''све укључено'' одмор је у Грчкој прескуп а у турску нећу да идем јер би се удавио у ждрању а и не желим турцима да дајем моје паре.
Али сам чуо феноменална искуства наших туриста.

Nazad
Vrh