Letovanje 2017

Momo zavisi kako postaviš prioritete(roštilj,domaći proizvodi,ladno pivo..sve po nabavnoj ceni):ppozdrav:Odmor je subjektivna kategorija pa ne vredi raspravljati šta je bolje i lepše,ali postoje činjenice (plaža,voda,cene odnos domaćina..)i kada od nekih tvojih 10 navažnijih stvari neko mesto ispunjava 8 što ćeš tražiti guzici čepa?
@talinu, Za ovh 25 g.sam bio u većini mesta na Halkidikiju i veruj ima razloga što ne menjam.Razlgedanje destinacija je putovanje a ne odmor.Kada sam 86 počeo voziti kamion bilo je ako nisi bio nisi ni video,a danas ti je dovoljam i telefon da bi video skoro svaku tačku na planeti:cool:
Svakako ,sve je stvar ukusa i shavatanja:ppozdrav:

Smiljane bogami 2014-te kad smo bili nijedna Srpska tablica nije bila u Turnju (sveti Filip i Jakov-blizu Zadra).
A za batine si upravu.

Hrvatska- bio kao mali, al nikad vise, razloge ne bih objasnjavao
Crna Gora- bio dve godine zaredom pre 8-9 godina, iskustva uzas, jedino je miris mora nenadjebiv
Grcka- od kad sam bio prvi put nijedno drugo more me ne zanima, materijal za letovanje za ceo zivot. Prvi put bio u Olimpik beach-u, imao povredjenu nogu pa mi odgovarala ravnica, to je bilo djenedjene, povadio stvari izlet na Skiathos i Katerini. Drugi put Zakintos, malo mesto Kalamaki, fantasticna baza za odmor i izlete po ostrvu. Odusevljen sam, plaze, more, izleti avanture, ludilo, nijednom u diskoteku nisam izasao,ali zato kafane- uh! Jeftine, jeftine, hrana ekstra, gazde pustaju ture kad cuju da si srbin, uzivancija. Jedino tamo sam do sad jeo jagnjeci giros. Navajo plaza je nesto najlepse u zivotu sto sam video. Treci put Tasos/Potos- za razliku od Zakintosa ovo je raj za pravi odmor, zelenilo, gomila dobrih plaza, priroda, ribolov. Cene prenapucane vanpansionski uzasno, ali vredi.
E, ove godine sam uplatio Kefaloniju :cool: i jedva cekam

I ja sam u nedoumici gde u Grcku sa porodicom.Crnu Goru sam obisao uzdus i popreko za poslednjih 10+godina pa bi malo da se zaputim do Grcke.Sad nzm da li da idem preko agencije jer mi je nepoznata skroz ili da sednem u auto i da odem na divlje pa kako bude.E sad,u koji deo Grcke?Ako moze neka preporuka?

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

PANTELIJA samo preko agencije i samo LAST MINUT .Gde god da odes na odmor mora da bude fenomenalno za pametnog coveka koji zna da uziva u zivotu .Baksuzima je uvek tesno i stalno im nesto fali.Sto se tice izbora OSTRVA su uvek prica za sebe i tu je uvek dozivljaj za sebe ali tu su i uvek cene dosta jace nego u kopnenom delu .Zaprvi odlazak ja bih ti predlozio NEI PORI ILI PLATAMON Lako ces doci do ove destinacije ne mozes da promasis a klinci nece da prokuvaju od voznje Plaza kao u Brazilu siroko a pesak nularica postepeni ulazak u vodu zbog klinaca cene povoljne a ova 2 mesta koja su spojena nemaju ljute cene ni u agencijama.Znaci samo agencija i samo last minut i proci ces bogovski.

Hvala na pomoci svima.Bas zbog toga sto idem porodicno i ja sam za to da idem na sigurno a ne sa njima da se cimam u potrazi za smestajem..Trazim peskovitu plazu ali se plasim na toj velikoj plazi da ne bude svaki dan vetar i talasi..Navikao sam na Kosavu al ne mora i na odmoru da me siba grcka :)

Ja sam jutros uplatio,Neo Flogita 530e preko agencije 10 nocenja polazak 31.07.Klima se dopacuje 3e po danu i osigranje oko 3000 din.

Jos sam u nedoumici gde otici,razne destinacije mi padaju na pamet jer volim da istrazujem.Ali posto vise nisam sa ,,curom,, nego sa cerkom od 2 godine i trudnom zenom nzm na sta da se odlucim i gde..Ali ipak mislim da ce biti Grcka mada neki kazu da i Bugarska nije losa za istraziti.Ne verujem da je more u Bugarskoj kao u Grckoj i da se moze porediti...

Ja sam za Grcku,godinama idem preko bookinga,svake godine novo mesto. Prosle godine bili na Kefaloniji,ostrvo za svaciji ukus,priroda fenomenalna,ljudi extra ljubazni. Ove godine rezervisali Krit,pa ako bog da i da odemo. Booking mi odgovara zbog besplatnog otkazivanja i pomeranja datuma. Mi poljoprivrednici nikad ne znamo kad ce zetva poceti,a kad ce se zavrsiti.

Zanimljiva stvar.Mozes li mi pojasniti malo taj booking?

Registrujes se na booking. Ukucas mesto i datum letovanja,broj osoba,posle otkacis do koliko para da bude smestaj. Kad gledas smestajne jedinice,imas i prosecnu ocenu gostiju,moj ti je predlog da nije ispod 8.5. Smestaj koji ima ocenu 9 pa na gore,tu su ti sigurno dobri domacini i vrhunska higijena. Ako znas da ces sigurno ici na more tog datuma koji rezervises,onda ne moras da trazis sa besplatnim otkazivanjem,posto je jos jeftinije
ja iskreno vise volim Grcka ostrva i pogoto na Jonskom moru,bio sam na Lefkadi,Zakintosu i Kefaloniji,i Parga u kontinentalnom delu. Ako te nesto od ovi mesta interesuje slobodno pitaj,mogu ovih dana i slike da stavim. Na Kefalonija sam presao 1200km ima 120 plaza.

Hvala Milovane.Pogledacu pa da se odlucim gde ili da krenem redom svake godine drugi deo jer je Grcka ogromna nije kao Crnogorsko primorje koje predjes za jedan dan...Crnu Goru znam napamet pa mi je vise smor.

Grcka ima obalu blizu 13000km, Crna Gora 170km
Ja sam za to da se menjaju destinacije i uvek nesto novo vidi. Sto se ostrva tice,bitno ti je da odaberes pravo mesto (bazu) gde ces biti smesten,a da najlakse odatle obilazis ostatak ostrva.

Ja i zena prelomili da ipak odemo na more sa cerkicom koja trenutno ima 3,5 meseca do kraja avgusta taman ce imati 6 meseci. Jedino ne znamo jos za koju destinaciju u Grckoj da se odlucimo. Isli smo vec svud u Olimpskoj regiji osim u Nei Poriju i Platamonu, a i Stavros i okolinu smo upoznali. Sad razmisljamo o nekom mestu na Sitoniji ili Kasandri. Nikako da se odlucimo gde da odemo. Da li ima mesta sa malo sirom plazom od Haniotija ali takodje da ima uvece lepo zivo setaliste ?? Nije nam bas potreban vasar kao u Paraliji uvece ali neka blaza varijanta bi nam bila super.

Na Sitoniji je jako lepo mesto Toroni. Mirno mesto, lepa velika plaža, lepo šetalište, idealno za porodice sa malom decom.
Drugar je sad sa porodicom u Sartiju, dobili nagradno letovanje. I Sarti je jako lepo mesto sa fantastičnim pogledom na Atos.

Za Sarti sam cuo dosta lepih komentara, kazu da ko zeli da se provoza ima i lepih plaza u okolini. Jel ima onih prodavnica sa suvenirima i krpicama u Sartiju ?? Ko ce da objasni mojoj i drugarevoj zeni da nemaju gde da staju tokom setnji uvece :osmeh:

Tih prodavnica i butika sa krpicama ima svugde :D
Na toj obali Sitonije prema Atosu ima dosta lepih plaza. Sarti je idealno mesto za boravak, svaki dan mozete odatle na drugu plazu. Po meni neke od najlepsih su Orange beach, Goa i Karidi. Putevi su dobri, jedino sto ima krivina prilicno. Na drugoj strani za posetiti je dobra plaza Lagomandra.
Ako se odlucis za Sarti neces pogresiti :)

Nazad
Vrh