Letovanje 2017

Diklofen zbog toga nikada nismo uzimali smeštaj sa bazenom. U Grčku idemo isključivo zbog mora.

20160809_143037.jpg

Mi smo isto imali bazen, ali nema nista bez morske vode:osmeh:

Za te novce moze da se ode i na Hrvatsko primorje,put traje oko 6-7 sati i nema preglasnih domorodaca i bučnih kafića.:ppozdrav:

Svako ima pravo da se odmara gde mu je najbolje al' ko jednom umoči noge u grčko more taj nigde više neće otići. Za 5 godina nikad me policija nije zaustavila niti tražila ni rezervne naočare ni pp aparat ni dečija sedišta iako sve to imam. Žuti karton sam kupovao dok nisam zamenio vozačku a i to niko tamo ne traži. Parking je gde god možeš da se zaustaviš a da ne smetaš. Grci nas vole i to se vidi prema njihovom ponašanju. Ako si pristojan nema problema.
Nema nikakvih plaćanja za ulaske na plažu ili da te odmeravaju pa prema njihovoj proceni da li si bogat ili ne da ti naplate piće ili proizvod u prodavnici kao u Crnoj Gori. Crnogorsko primorje-kanalizacija me neće videti. Tamo ne mogu da kupim voće a da ga sam izaberem već moram da uzimam redom. Samo tamo su veliki marketi skuplji od malih prodavnica. Svi smo barem jedan-dva dana bolesni. Gaze turisti jedan drugog preko peškira na 30 metara a okolo prazne ležaljke za 10-20 eura. U grčkoj hiljade kilometara plaža niko mi nikada nije reč rekao, i kada sam koristio ležaljke i kada sam ih 'platio' u vrednosti dve kafe. Lepota grčke ne može da se uporedi sa jadranskom obalom. To more je prelepo i mnogo puta čistije od jadranskog. Ko ima malu decu predlažem Vurvuru, u junu ili septembru je jeftinije i plažu Karidi. Plitka voda, pesak, legneš kao u banji, piješ pivo iz Lidla, deca se brčkaju a plitko ne mogu da gnjuraju.... :osmeh:
Put do grčke je tren u odnosu na mučenje kroz Crnu Goru gde te iza krivine čeka patrola da ti naplati harač.
U hrvatskoj sam bio kao klinac i tada su nas zvali gedže a sada posle onog skupa u Zagrebu od pre neki dan kao odgovoran čovek ne bih izlagao mogućim neprijatnostima svoju porodicu. Verujem i siguran sam da ima dobrih ljudi i domaćina u hrvatskoj ali ima i onih drugih koji su još žedni....
Ove godine preskačemo odmor...

Umesto 7 kj. nove arende i gledanja u nebo,ove godine se odlučio za letovanje.:osmeh:
Da li Skijatos ili Kefalonija još nije odlučeno,ali biće do predstojećeg sajma turizma.
Ko planira valjalo bi iskoristiti niže cene i popuste.
http://www.beogradskisajamturizma.rs/

Ja sam bio na Kefaloniji 2016 godine,nemam ni jednu zamerku. Jedino je glupo otici cak tamo i ne obilaziti ostrvo. Ja sam na ostrvu presao 1200 km i nisam sve obisao,Kefalonija ima 120 upisanih plaza,mentalitet ljudi je mnogo bolji nego u kontinentalnoj Grckoj. Ako volis da obilazis idi na Kefaloniju i neces se pokajati. A i Egejsko more ne moze da pridje Jonskom.

- - - - - - - - - -

A Mirtos jeste prelep ali ima i lepsih plaza na Kefaloniji. I za Kefaloniju ti je duplo jeftiniji trajekt nego za Skopelos i Skijatos

- - - - - - - - - -

Hvala ljudi ako ima još predloga tu sam:ppozdrav:

I ja bi ti preporucio Tasos,Lefkadu.

Ja sam isao u CG godinama nakon zavrsetka srednje skole meni I drugarima su Sutomore I Budva bili neka vrsta hodocasca kad je nocni provod u pitanju plazu smo vidjali tek posle 14h I tad mi je bilo lepo i opet bih ponovio isto kad bih mogao da se vratim u to doba. Evo vec 5 godina idem u Grcku, Olimpska regija do proslog leta kad je na red dosao Stavros. Tamo su mi se svidela plaze blizu Olimpijade. I da budem iskren dobro bih razmislio da odem ponovo u CG, volim Jadran kao more ali ima stvari koje mi se ne svidjaju.
Ako nagovorim suprugu da idemo ove godine na more sa bebom, voleo bih da odem na nekom od prstena Halkidikija ili Tasos krajem avgusta. Pa cemo videti do leta.

More ne ove godine, ali zato ove god ispunjavam zelju da obidjem juzni deo italije motorom.

Послато са CUBOT_NOTE_S уз помоћ Тапатока

U Hr. i Slo. nism bio na letovanju,ali sam bio u većini mesta kao vozač.Izuzev Briona i Poreča nisam video bog zna šta osim krša i kamena.
U C.G.sam bio na letovanju tri puta pre 27g.Prvi put,zadnji put i nikad više.Kažu da je sada druga priča ,ali ono što meni tamo smeta je nepromenljivo.Potpisujem svaku reč člana @wuxal
U Grčku sam krenuo u vreme viza (ko razume shvatiće)i nakon dobijanja vize rekao sam nećeteme više videti.Međutim videli su me svake godine osim 99 kada smo imali bebu.Polihrono i Hanioti su ispočetka bile destinacije preko agencija zbog garancije za vizu.Posle ukidanja viza krenulo se slobodno ali uvek Halkidiki.Pre desetak godina sam bio u Novoj Vrasni (zbog cene) i od tada svake godine u isti apartman,ako bog da ove godine od 17-27 07.da ne objašnjavam zašto evo ilustracije.
..Apartman u kome boravim,ćošni sa obe strane balkon ceo dan hladovina..
SDC11053.jpg
[/URL]
...Pripreme za večeru ispred apartmana..
img upload[/IMG]
SDC11123.jpg
[/URL]upload pics[/IMG] ....Poseta "divljoj plaži olimpija" sa drštvom
SDC11080.jpg
[/URL]
..Pokušaj saniranja posledica od zdrave hrane
image hosting gif[/IMG]
Ja sam ovaj "sa Rukom":ppozdrav:

Steco super ,ali ja lično ne bi ni dve godine boravio na istom mestu a ne 10 ili više . Valljda je svrha odmora i da vidiš neku novu dostinaciju. Inače pok. otac mi je iz Bara imamo tamo porodičnu kuću,imam i jedan stan u centru Bara,moj mali koji je pre 15-ak dana napunio 9 god još nije bio u CG od kada se rodio, jedini razlog je što uvek težimo da vidimo nešto novo.

Šta preporučujete od Grčke s tim da su mi deca mala,blizina plaže,gužva itd?
Sitonija provereno lepo je i na kasandri ali ali videces

- - - - - - - - - -

Svako ima pravo da se odmara gde mu je najbolje al' ko jednom umoči noge u grčko more taj nigde više neće otići. Za 5 godina nikad me policija nije zaustavila niti tražila ni rezervne naočare ni pp aparat ni dečija sedišta iako sve to imam. Žuti karton sam kupovao dok nisam zamenio vozačku a i to niko tamo ne traži. Parking je gde god možeš da se zaustaviš a da ne smetaš. Grci nas vole i to se vidi prema njihovom ponašanju. Ako si pristojan nema problema.
Nema nikakvih plaćanja za ulaske na plažu ili da te odmeravaju pa prema njihovoj proceni da li si bogat ili ne da ti naplate piće ili proizvod u prodavnici kao u Crnoj Gori. Crnogorsko primorje-kanalizacija me neće videti. Tamo ne mogu da kupim voće a da ga sam izaberem već moram da uzimam redom. Samo tamo su veliki marketi skuplji od malih prodavnica. Svi smo barem jedan-dva dana bolesni. Gaze turisti jedan drugog preko peškira na 30 metara a okolo prazne ležaljke za 10-20 eura. U grčkoj hiljade kilometara plaža niko mi nikada nije reč rekao, i kada sam koristio ležaljke i kada sam ih 'platio' u vrednosti dve kafe. Lepota grčke ne može da se uporedi sa jadranskom obalom. To more je prelepo i mnogo puta čistije od jadranskog. Ko ima malu decu predlažem Vurvuru, u junu ili septembru je jeftinije i plažu Karidi. Plitka voda, pesak, legneš kao u banji, piješ pivo iz Lidla, deca se brčkaju a plitko ne mogu da gnjuraju.... :osmeh:
Put do grčke je tren u odnosu na mučenje kroz Crnu Goru gde te iza krivine čeka patrola da ti naplati harač.
U hrvatskoj sam bio kao klinac i tada su nas zvali gedže a sada posle onog skupa u Zagrebu od pre neki dan kao odgovoran čovek ne bih izlagao mogućim neprijatnostima svoju porodicu. Verujem i siguran sam da ima dobrih ljudi i domaćina u hrvatskoj ali ima i onih drugih koji su još žedni....
Ove godine preskačemo odmor...
Potpuno se slazem kolega vurvuru proverili i prezadovoljni

Poslednja izmena od urednika:
Nema mora do Jadrana! ne kaze se to dzabe! Pri tom mislim na hrvatsko primorje! Dva puta smo bili na Hvaru sa decom,nigde lepse! Gostoprimstvo se ne moze meriti sa Grckom. Pocevsi od odnosa vlasnika prema nama,u grckoj se uvek osecam kao da treba samo a ostavim novac i odmah odem da bi drugi mogli doci. Oni su gledali kroz nas a Hrvati sa kojim smo mi komunicirali u nas, pri tom napominjem da govorim engleski svakako bolje od Grka vlasnika objekata pa je to mozda razlog njihove nezainteresovanosti. Predivna porodica penzionisanog direktora banke nas je docekala domacim vinom i vecerom, apartman za tu klasu (50 evra noc) odlican ,prostran i cist.U restoranu na plazi uvek kulturni i kad su mogli usluzeni smo preko reda, na plazi kada su videli da jedemo plazmu odusevljeno su nas pozdravili! Budala ima svugde ali za mene Hvar je pojam! Da li da pricam o cistoj vodi i plazama koje nisu ugrozene raznim nepotrbnim sadrzajima. Nikad necu zaboraviti Svabe koji su izvadili sto na rasklapanje, kobasocu i ogroman noz, bez blama i uvek opusteno.

Momo zavisi kako postaviš prioritete(roštilj,domaći proizvodi,ladno pivo..sve po nabavnoj ceni):ppozdrav:Odmor je subjektivna kategorija pa ne vredi raspravljati šta je bolje i lepše,ali postoje činjenice (plaža,voda,cene odnos domaćina..)i kada od nekih tvojih 10 navažnijih stvari neko mesto ispunjava 8 što ćeš tražiti guzici čepa?
@talinu, Za ovh 25 g.sam bio u većini mesta na Halkidikiju i veruj ima razloga što ne menjam.Razlgedanje destinacija je putovanje a ne odmor.Kada sam 86 počeo voziti kamion bilo je ako nisi bio nisi ni video,a danas ti je dovoljam i telefon da bi video skoro svaku tačku na planeti:cool:

Nema mora do Jadrana! ne kaze se to dzabe! Pri tom mislim na hrvatsko primorje! Dva puta smo bili na Hvaru sa decom,nigde lepse! Gostoprimstvo se ne moze meriti sa Grckom. Pocevsi od odnosa vlasnika prema nama,u grckoj se uvek osecam kao da treba samo a ostavim novac i odmah odem da bi drugi mogli doci. Oni su gledali kroz nas a Hrvati sa kojim smo mi komunicirali u nas, pri tom napominjem da govorim engleski svakako bolje od Grka vlasnika objekata pa je to mozda razlog njihove nezainteresovanosti. Predivna porodica penzionisanog direktora banke nas je docekala domacim vinom i vecerom, apartman za tu klasu (50 evra noc) odlican ,prostran i cist.U restoranu na plazi uvek kulturni i kad su mogli usluzeni smo preko reda, na plazi kada su videli da jedemo plazmu odusevljeno su nas pozdravili! Budala ima svugde ali za mene Hvar je pojam! Da li da pricam o cistoj vodi i plazama koje nisu ugrozene raznim nepotrbnim sadrzajima. Nikad necu zaboraviti Svabe koji su izvadili sto na rasklapanje, kobasocu i ogroman noz, bez blama i uvek opusteno.

I usput ti mogu razbiti auto malo te istuci itd

Nikola..ako se traze batine one se mogu dobit i u Indjiji..Sedam godin sam isao u Vir kod Zadra...Zadar je poznat kao nezgodan grad al niko nikad nije nesto dobacio il pogresno reko....Srbijanskih tabli ima dosta

Nazad
Vrh