Letovanje 2017

Jesam, išao i za Šibenik. A vidjao sam i BG i NS table tamo. Pazi uvek možeš naići na neku budalu pa da pravi problem, ali ja nisam imao nikakvih problema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Taj je pravi Splićanin kad mu je otac iz Kragujevca...... za par godina će u Hrvatskoj biti kao u Crnoj Gori - svuda ležaljke a nigde mesta za peškire..... i svi ćete u Grčku.....

Ja bio u Selce,10 dana I nikakvih problema nismo imali. Bili sa autom. Jedino sto im preskupa putarina.

Ja sam trenutno u Sucuraju na Hvaru drugi put za par godina. Nikad niko nam nista nije rekao lose, upoznali smo mestane... sve je ok.

Taj je pravi Splićanin kad mu je otac iz Kragujevca...... za par godina će u Hrvatskoj biti kao u Crnoj Gori - svuda ležaljke a nigde mesta za peškire..... i svi ćete u Grčku.....
Ovo je predrasuda,imaš u crnoj gori mesta za slobodno kupanje koliko hoćeš.A kako čujem grci su na dosta mesta poceli da naplacuju lezaljke,iako imam gde da letujem zato što mi je tata iz Bara,nisam bio tu 8 godina samo u GR. E više me grčka neće gledetai u narednom periodu zato što je trenutno bolja usluga u cg.Izgleda su se malo opametili.Ko ne veruje neka proba.

Malo mi to sa ležaljkama nije jasno i plaćanje mesta na plaži
Šta ako ležim na svom dušeku, peškiru...

U Grčkoj jesu počeli ozbiljnije da naplaćuju ležaljke na plažama van naseljenih mesta na Sitoniji. Ali to su u pitanju barovi na plaži. Odmah posle twkvog bara možeš da postaviš svoj suncobran, ležaljke, dušek, rwvnolravno se kupaš u moru sa.ovima što su ležaljkama tog bara. Još nisam otišao na plažu na kojoj ne smeš staviti peškir, suncobran. Normalno, ne stavljaš svoju ležaljki ispod njihovog suncobrana, ako nećeš da plaćaš ne ulaziš na parking tog bič bara, ako ima takvog parkinga. Jesu se Grci obezobrazili ove godine, ali i dalje na plaži možeš biti, da ništa ne platiš, a da isto uživaš.

Trenutno sam sa porodicom u Herceg Novi,lepo vreme nije guzva meni se cini da nisu i cene strasne kako su pricali da je skupa Crna Gora....

Jesam, išao i za Šibenik. A vidjao sam i BG i NS table tamo. Pazi uvek možeš naići na neku budalu pa da pravi problem, ali ja nisam imao nikakvih problema.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tako je i kod nas ,ima vas koji se mirite sa njima a ima i mene i još puno sličnih kao ja,iskreni das imam oma bi im poslao bar jednog ''malog dečka'' da ga imam bez sekunde razmišljanja,za sve ono šta su uradili u prošlosti i + za vedro nebo nad Srbijom.
Da Bog da pocrkali svi ,sa iskrenim željama da imate bezbroj pijavica sa sve invazijom skakavaca.
E tako ja o njima razmišljam i mrzim ih iz dna duše što bi se reklo ,a ima među njima i dobrih ljudi i normalnih a sad na kraju šta ćeš,biće kolateralna šteta,i nato kad je bombardovao NAS civili su bili kolaterala a branioci otadžbine agresori.:off_topic:

Ovo je predrasuda,imaš u crnoj gori mesta za slobodno kupanje koliko hoćeš.A kako čujem grci su na dosta mesta poceli da naplacuju lezaljke,iako imam gde da letujem zato što mi je tata iz Bara,nisam bio tu 8 godina samo u GR. E više me grčka neće gledetai u narednom periodu zato što je trenutno bolja usluga u cg.Izgleda su se malo opametili.Ko ne veruje neka proba.

Bio sam 2010 u Dobrim vodama i na 3/4 plaže postavljene ležaljke u dve oblasti koje su prazne jer neće niko da plati 10eura a između hiljade ljudi sa svojim peškirima i gazimo jedan drugog i peškir do peškira, ne možeš da dođeš do vode. Komšija do nas jede lubenicu a kapljice padaju po nama :osmeh:...
Uvek bude velikih talasa par dana. U prodavnici nema cene, naplaćuju ti posle par rečenica razgovora i po izgledu, ne možeš da biraš voće već ti naređuju da uzimaš po redu ili ti sami trpaju u kesu i šta je dobro i šta nije.
Jedino sam u Crnoj Gori doživeo da su cene skuplje u velikim marketima nego u malim prodavnicama. U jednoj prodavnici u Sutomoru 2006 danima je stajala jedna plastična kutija sa sirom. I jednog dana kupimo mi taj sir i otvorimo kad on buđav. Odnesem da vratim i ona prodavačica ladno mi vrati pare a onu kutiju opet u vitrinu.
Uvek se neko razboli zato što je voda prljava ili ona za piće ili ona za kupanje... Nema slobodnog parkinga a policija piše kazne. Put je stravičan kroz kanjon a policija ti naplaćuje prekoračenje a znak je negde ko zna koliko km daleko (nisam doživeo ovo su iskustva prijatelja).
Tada sam rekao da nikada više neću ući u tu zemlju mada ostavljam mogućnost zbog posla.

Iskustva iz Grčke su neverovatna. Plaćam pristojne studije isto kao i one ćumeze u Crnoj gori. Neverovatna je čistoća. Na tri četiri dana oni čiste i obavezno na četiri dana menjaju posteljinu i peškire. U Crnoj Gori sigurno nije tako.
Nikada se nismo razboleli zbog vode a pijemo sa česme. Plaža ima na kilometre a nikada nisam doživeo da je neko bliže od 3 metra na plaži. Osim na Karidi plaži kad su deca bila mala a tamo je uživanje za decu... pustičši ne misliš... voda do čukljeva ali topla... Bili smo i na privatnim plažama i pored onih baldahina postavim svoja dva suncobrana iz ideje. I konobar ne prilazi.... odem da naručim kafu i sokiće i on mi donese na moje kineske prostirke... znaš kad bi me uslužili u Crnoj Gori tako....
Parkiram se gde želim i niko nikada mi nije reč rekao a kamoli policija... policiju smo videli prvi put prošle godine kad su turu turista iz Ukrajine zamenili naši Srbi. Oni se nisu čuli slušali zabavnjake i grčku muziku na bazenu... došli naši i odma Ceca... pičkaraju se i guraju i dave po bazenu.... Nema papirića na ulicama a svako veče dolaze komunalci da čiste kontejnere... osim ove godine kada su štrajkovali ali su kontejnere pored plaže čistili na dva-tri dana.

Put do Grčke je milina. Ako se dobro organizuješ i kreneš kad treba izbegneš gužve na granicama a putevi su im stvoreni za uživanje.... Plaža ima na svakom koraku a nismo doživeli za ovih 6 godina da je bilo velikih talasa.
Zato onaj ko bude poredio Grčku i Crnu Goru i da prednost crnogorcima ili nikad nije išao u Grčku ili nikada nije u Grčku išao u svom aranžmanu u privatni smeštaj već preko neke agencije... a tu je sam kriv....

I na kraju svoje teško stečene novce daću onom ko me poštuje pa makar bio i paradajz turista i onom ko poštuje moj narod kakav god da je (a za mene je najbolji) i na kraju onom ko poštuje moju zemlju.

Tako je i kod nas ,ima vas koji se mirite sa njima a ima i mene i još puno sličnih kao ja,iskreni das imam oma bi im poslao bar jednog ''malog dečka'' da ga imam bez sekunde razmišljanja,za sve ono šta su uradili u prošlosti i + za vedro nebo nad Srbijom.
Da Bog da pocrkali svi ,sa iskrenim željama da imate bezbroj pijavica sa sve invazijom skakavaca.
E tako ja o njima razmišljam i mrzim ih iz dna duše što bi se reklo ,a ima među njima i dobrih ljudi i normalnih a sad na kraju šta ćeš,biće kolateralna šteta,i nato kad je bombardovao NAS civili su bili kolaterala a branioci otadžbine agresori.:off_topic:
nepreteruj bezveze,i tamo su ljudi kao i mi
usluzni su i trebaju im nase pare
ekstrema ima svagde ali na njih neobracas paznju
:ppozdrav:
idem oko 15 pa me interesuje hoculi nekog sresti
lane za malo sam sreo steve73

Sve sto je napisao vuxsd je tacno. Jedino se ne slazem da je hrana skuplja. U njihovom Voliju gotova Srpska jela(Carnex i slicna) su bila jeftinija nego u Srbiji. Pivo isto tako.Zadnje 3 god sam isao u Sutomore. Sve je strokavo,ulice pune smeca,po vodi plivaju ulosci,kese. Crnogorcine neljubazne. Prosle godine smo se ja i devojka drugog dana razboleli od prljave vode i ostalih 8 dana smo proveli ja u krevetu,a devojka u bolnici na infuziji. Sve pare smo potrosili na lekove. Jednu infuziju smo placali 50 evra. Rekli smo nikad vise. Dogodine,ako imamo mogucnosti,Grcka.

Ja veceras imam trajekt sa krita,10 dana je premalo za ovo ostrvo. Utisci su vise nego pozitivni,ljudi su ovde stvarno ljubazni,cenu su pristupacne,giros je od 1.8e-2.5e,pivo Mithos u taverni 2.5-3.5e u Synka marketima Haineken 0.5L kad se uzme u paketu izadje 0.9e,svinjski raznjic 1kg=5.5e. Suncobran i 2 lezaljke su uglavnom 6e,mada ja za to ne bacam pare,imam svoj suncobran,a i dnevno promenim po 5 plaza,tako da mi se sopstveni suncobran itekako isplati.

Bravo Vuxsd. Porediti Crnu Goru i Grcku je vise nego smesno. Ja vec par godina idem u Grcku i prezadovoljan sam. Ove godine sam za drugu polovinu avgusta uplatio aranzman za Tasos

Vuxsd ne trebaš da mi objašnjsvaš kakvi su grci poslednjih 8 godina sam u grckoj letovao,svake godine u drugom mestu.Ja sam se isto pre deset g razocarao i CG. Promena je evidentna,da li mi verijete da je jeftinija lezeljka i klopa u Bečićima puno nego u Ciganmaloj(sutomoru).Kulturan narod oko tebe,mesta koliko hoces i nema prodovaca od kojih se jezim.Što se tiče puteva ne možeš porediti cg i gr. u korist gr.Na plaže tipa Sutomore,budva ,petrovac ne idem kao što nisam ni u paraliji ,haniotiju,potosu...itd. Imas malih i lepih plazica koliko hoces,samo od Šušnja do Sutomora imas ih 9 svaki dan da obidjes po jednu milina.Voda cista,nema guzve,nema tezgaroša ima kafic sa hranom i cene pristupacne. Parking besplatan. E sad ko letovanj smatra 10 dana u sutomoru ili 10dana ui najgorem mestu na planeti(paralija) treba dosta da se zapita. Da moram tako da provedem odmor smatrao bi to mucenjem.

Te plaze izmedju Susnja i Sutomora o kojima pricas su prekrivene kamenim gromadama ko kosarkaske lopte. Neko jedva priusti i to Sutomore.

Brate ja bežim od peska ko djavo od krsta,meni licno prija mada nije bas kako pises ima i pristupacnih mesta .Nikog ni u Šta ne ubedjujem,imam kucu i stan u Baru pa nisam dolazio godinama iz istih razlogao kao vi. Promena se vidi pa tvrdite Sta hocete.

Nazad
Vrh