Kukuruz 2025

Za kukuruz je važna vlažnost vazduha, to ne može da se postigne ni navodnjavanjem.

Bio jutros neki iz PSS Sabca i govori kako mora da se menja agrotehnika . A majstor govori iz klimatizovane kancelarije . Mogao je da povede snimatelje na svoju zemlju i licnim primerom pokaze kako on zna i ume da radi .

Teorija je jedno a praksa nešto sasvim drugo.
2017te sam navodnjavao kukuruz šećerac, maltene nonstop bilo blato u njemu pa ipak ostali klipovi bez zrna. Bilo malo zrna na vrhu klipa i onda skroz do dole ništa kad se otvori komušina.
Razlika u navodnjavanju i kiši je da kada padne kiša uvek sa njom dođe i neko zahlađenje dok kod navodnjavanja nije baš i tako.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Nisam ni mislio na navodnjavanje.
Pisao sam kad redovno pokisne!

Za kukuruz je važna vlažnost vazduha, to ne može da se postigne ni navodnjavanjem.
KPK navodnjavanje spusta vlagu direktno na zemlju a onda isparavanjem se dobija veca vlaznost vazduha i bolja oplodnja. Ne pricam napamet, imam navodnjavanje na ~45 ari a odmah pored parcelu od 70 ari sva ista agrotehnika, isti hibrid, isti dan setve, isti razmak, razlika u oplodnji neprocenljiva, 95% vs 40-50%..

Nazad
Vrh