Kukuruz 2025

Ameri najvise koriste rijeku Kolorado. Oko 50 posto kolicine vode ode u navodnjavanje , a sa ostalom potrosnjom ,domacinstva ,industrija ,... do 75 posto . Cesto , u nekim godinama rijeka ni ne dodje do okeana.
Vise milijardi kubnih metara godisnje ode u zalivanje.
Tako treba i Dunav, ostaviti malo za Đerdap, ostalo sve u kanale i onda Bugarima i Rumunima da prodajemo kukuruz.

jel ste vi svesni da mi placamo naknadu za odvodnjavanje a ne navodnjavanje, znaci nama konstantno prete poplave u vojvodini, jer mi nikada nismo placali naknadu za navodnjavanje.

(po njihovoj logici mi imamo vode i za izvoz)

Reka Dunav nije nasa reka. Mi evenualno mozemo da koristimo Morave, Drinu i tako to. Mi Dunav ne smemo da koristimo, a da za to ne platimo paprenu cenu.
Kolorado je u potpunom vlasnistvu USA.
Zalivanje iz reke, kanalim mrezama je nemoguce. Sistem zalivanja kao u Grckoj je vec nesto sto bi bilo ostvarljivije, ali za to nema volje.
Nadam se da ce nas uskoro neko porobiti jer ocito smo mi kao narod najgori po nas same.

Pa tako isto i nama mogu uzvodno da urade ali no, to navodnjavanje mora ozbiljno da se shvati pošto možemo više štete naneti nego koristi, na kraju nije Dunav samo naš.

Како Дунав да пресуши живота ти,да ли је икада пресушио? Војводина цела може од Дунава и Тисе да се наводњава па Велики Бачки канал ДТД је доказ да се све може,од Бездана сече пола Бачке,још два три таква канала и Бачка би била цела под водом. Ми нисмо способни да искористимо такве ресурсе Богом дане. Најлакше рећи ма то не може и гурнути све под тепих. Кажеш јефтина цена кукуруза и пшенице ,па јесте на ове приносе али кад би имали наводњавање и ти би се приноси повећали бар би се удвостручили ако не и утростручили. Онда је већ друга прича одржавање црпних пумпи и устава има из чега па као и порез на земљу тако би се плаћало и наводњавање. Зато је глупо причати да је нешто не могуће Гадафи пустињу наводњава о и још увозио воду,а наши људи му све то урадили . Значи да паметних и стручних имамо да се то све направи. Више би волео да граде канале него путеве јер би каналима надоместили губитак земље,а путевима никада.
Pa citaj malo u proslosti da li je moguce da neka reka presusi. Kad bi cela vojvodina povukla svu vodu iz dunava spao bi ispod bioloskog minimuma za zivot biljaka i zivotinja u dunavu, ne bi mogla hidrocentrala djerdap da radi, bez struje kolaps u drzavi.
Ovo je vec radjeno u selunu banatu bavaniste, almex zalivao nije bilo vode u selu.

Nazad
Vrh