Nisam siguran ali mislim da je pajdas pisao da su dobili od nove godine ispod 200l kise?Samo je pala kisa u pravom momentu i u pravoj kolicini![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam siguran ali mislim da je pajdas pisao da su dobili od nove godine ispod 200l kise?Samo je pala kisa u pravom momentu i u pravoj kolicini![]()
Nije baš tako. Slikaću kad stignem njiva pored njive razlika u setvi 10 dana. I jedan i drugi stoje na 40 stepeni, jedan je izgoreo totalno a drugi odoleva vrućinama.pa naravno da ce izgoreti kad nema vode,bio on u zemlji u martu,aprilu ili maju
po slikama kod kolege nema ni jednog podgorenog listica a rana setva
znaci vode tj vlage ima
Ne mora da znaci evo i ja imam jednu parcelu gde nije ni jedan list podgoreo ali vec na 200m od nje je pesak i tu je do klipa izgorelopa naravno da ce izgoreti kad nema vode,bio on u zemlji u martu,aprilu ili maju
po slikama kod kolege nema ni jednog podgorenog listica a rana setva
znaci vode tj vlage ima
Slovenci ˇimaju jednu dobru rečenicu koja može poslužiti kao komentar:Samo je pala kisa u pravom momentu i u pravoj kolicini![]()
Nije baš tako. Slikaću kad stignem njiva pored njive razlika u setvi 10 dana. I jedan i drugi stoje na 40 stepeni, jedan je izgoreo totalno a drugi odoleva vrućinama.
Kako to?
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
kod nas ima jedan deo koji se zove Hrvatski Majur(kolege odavde znaju o cemu pricam)Ne mora da znaci evo i ja imam jednu parcelu gde nije ni jedan list podgoreo ali vec na 200m od nje je pesak i tu je do klipa izgorelo
Evo pravog poredjenja. Pionir 9944 i dkc 5092. Njiva pored njive. Sve isto radjeno i sejano u isti dan.Pogresno je poredjenje , dkc je FAO450 a pioneer 710 je FAO530 , nadji neki dkc koji je metlicio u isto vrijeme pa poredi.
Prije metlicenje , vise vlage u zemlji i bolja oplodnja.
Ako budem raspolozen odem da slikam ima sve pionire , dosta FAO570 sto je lose za ovu godinu , ovaj je metlicio kad je ona kisa 10 litara pala , ali je sijan 24cm i dobio samo malo urea.
od 1.1= cca 160LSamo je pala kisa u pravom momentu i u pravoj kolicini![]()
da ne znam gde su mu njive i ostatak atara i susedne parcele tvrdio bih isto druze.jednostavno kolega se priolagio uvetima kakve ima dokmi ostali mozemo samo da zavidno gleamo i komentiramo i nadamo se uz dobro poznatu nam BIT CE BOLJE SLEDECE GODINE a nista ne poduzimamo.treba da vam snimi ostatak atara kako izgleda i susedne parcele tek onda cete bit pod sokom ko ja.iso s drugarem kroz pajdaseve kukuruze jos prosli tjedan koj ima preko puta njega kukuruze jad i bijeda a dobar domacin radi lepo kaze da navodnjava nocu a nigdi bunara ni ceviSamo je pala kisa u pravom momentu i u pravoj kolicini![]()
rana setva rani hibridi ak se ne varam sve ispod 400 oko 350grupe sto sam bio danas u obilasku s njim.covek radi pravo domacinski.u zetvi psenice sta sam vidio svaka cast sve zapisuje dokumentira reko druze dal si normalan ide oluja vidis da curi kao nenormalno prinos.veli sprema se za nadolazece godine nikad ne znas kakve ce biti.po meni ovo je rezultat dobrog domacina prethodnih godina ne samo ove godine.covek perfektno radi.kopam prstima po zemlji vlaga blizu susedi okolo nema vlage na 15cmMislim da je presudan datum sjetve .Mene samo.zanima kako je proslo to sa mrazom?
idem noću skrivećki s kanticom i zalijevam i tepam mu pij pij pij p*** li ti materina hahada ne znam gde su mu njive i ostatak atara i susedne parcele tvrdio bih isto druze.jednostavno kolega se priolagio uvetima kakve ima dokmi ostali mozemo samo da zavidno gleamo i komentiramo i nadamo se uz dobro poznatu nam BIT CE BOLJE SLEDECE GODINE a nista ne poduzimamo.treba da vam snimi ostatak atara kako izgleda i susedne parcele tek onda cete bit pod sokom ko ja.iso s drugarem kroz pajdaseve kukuruze jos prosli tjedan koj ima preko puta njega kukuruze jad i bijeda a dobar domacin radi lepo kaze da navodnjava nocu a nigdi bunara ni cevi