Kukuruz 2021

Ma šalim se, to je iz filma hajde da se volimo kad se lik nudi Breni i kaže da je i on bio na tv. Ona pita jel glumio kaže on statiro u kukuruzu dok mile nije naišao kombajnom.

Juce skidali 2 parcele jedna od 5 kj sa Dkc 5075 vlaga 14,5 a druga od 3 kj Pionir 0023 sa vlagom od 15.5 %. Prinos skoro identican i ako sam pomislio da ce bolji biti Pionir jer je tako na oko delovao.
Prosek sve zajedno 4350 kg/kj. Boljeg kukuruza ove godine sigurno necu imati, ali zato bice ga i sa par stotina kg/kj.

Данас ме комбајнер "нават'о" ("Радим данас ту по баштинама, па ако 'оћеш да пичнемо и твоју....") да скинемо једну башту од 45 ари пред села, где ми је посејан "Пако" на сунцокретишту, на помало специфичној земљи за коју важи она изрека да ако дођеш ујутру - каљаво је, а ако дођеш у подне, већ је пресушено.

Углавном..... Где су у овом интерфејсу за форматирање постова на форуму они максимално скењани смајлији? Осамнаест и нешто ситно метери по ланцу са влагом малчице изнад 15%.

Видим да је и мој комшија, који је такође данас скинуо неки башту пар статина метара далеко од моје, такође "пријатно изненађен" приносом. Могуће да ће сутра да падну још његових 7, па мојих 5 ланаца, исти предусев, агротехника и хибрид к'о ово на тој башти, па ћемо да видимо....

Mi u ponedeljak skidamo preostala 2ha i 15ari.
KWS 4484, danas oko 10h pre podne merili vlagu, 16.2. Sibao je danas lepo vetar a i sutra ga javljaju. Na oko deluje solidno, videćemo šta će biti. Ide kod mene kući, pa nek čeka još malo.

Posle Slankamena, drugi dan radimo kukuruz u Maradiku. Na oko kukuruz izgleda mnogo bolje a kakvi su realno bili prinosi, pogledajte u videu... Mehanizacija u klipu: New Holland CX 5090 Case Puma 155 Pronar 672/1 10t x 2 Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Nazad
Vrh