Kukuruz 2021

Ma šalim se, to je iz filma hajde da se volimo kad se lik nudi Breni i kaže da je i on bio na tv. Ona pita jel glumio kaže on statiro u kukuruzu dok mile nije naišao kombajnom.

Juce skidali 2 parcele jedna od 5 kj sa Dkc 5075 vlaga 14,5 a druga od 3 kj Pionir 0023 sa vlagom od 15.5 %. Prinos skoro identican i ako sam pomislio da ce bolji biti Pionir jer je tako na oko delovao.
Prosek sve zajedno 4350 kg/kj. Boljeg kukuruza ove godine sigurno necu imati, ali zato bice ga i sa par stotina kg/kj.

Данас ме комбајнер "нават'о" ("Радим данас ту по баштинама, па ако 'оћеш да пичнемо и твоју....") да скинемо једну башту од 45 ари пред села, где ми је посејан "Пако" на сунцокретишту, на помало специфичној земљи за коју важи она изрека да ако дођеш ујутру - каљаво је, а ако дођеш у подне, већ је пресушено.

Углавном..... Где су у овом интерфејсу за форматирање постова на форуму они максимално скењани смајлији? Осамнаест и нешто ситно метери по ланцу са влагом малчице изнад 15%.

Видим да је и мој комшија, који је такође данас скинуо неки башту пар статина метара далеко од моје, такође "пријатно изненађен" приносом. Могуће да ће сутра да падну још његових 7, па мојих 5 ланаца, исти предусев, агротехника и хибрид к'о ово на тој башти, па ћемо да видимо....

Скид'о комшији 1кј пионир 0216...није поше цурио око 46 метери било, само малчице од ветра порушен на пар места ..влага 14.6%

IMG-20211002-131009.jpg

Mi u ponedeljak skidamo preostala 2ha i 15ari.
KWS 4484, danas oko 10h pre podne merili vlagu, 16.2. Sibao je danas lepo vetar a i sutra ga javljaju. Na oko deluje solidno, videćemo šta će biti. Ide kod mene kući, pa nek čeka još malo.

Posle Slankamena, drugi dan radimo kukuruz u Maradiku. Na oko kukuruz izgleda mnogo bolje a kakvi su realno bili prinosi, pogledajte u videu... Mehanizacija u klipu: New Holland CX 5090 Case Puma 155 Pronar 672/1 10t x 2 Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Nazad
Vrh