Kukuruz 2021

Zavrseno je sa kukuruzom za ovu godinu kod mene.

Prvog sam kosio DKC 5075 24,9 sa vlagom 15% i prinosom 4-4,5t po k.j
sledeci je bio DKC 4670 kosen 27,09 sa vlagom 14,5% i prinosom 3-3,5t po k,j
i poslednji i najgori DKC 5182 29,09 sa vlagom 15% i 2,5-3t po k.j (vazdusnom liniom se nalazio 500m do 5075m 5075 bio na lucerki staroj 6 godina a 5182 na strnjistu)
Ovde godine zavrseno sa prosekom oko 3,5t po k.j. sto je za 50% manje u odnosu na normalne godine. Ali dobro je kako je moglo biti,bice za kucne potrebe i nesto malo da se proda.
Ovo sam tvrdio jos dok je bio zelen da je DKC5182 najgori hibrid u susi koje sam sijao ove godine.

Pakao pravi žičare posle strnjike. I naravno najjači napad u delovima parcele gde treba da je najbolji kukuruz. Mislim da je sve od zaštite što ima na tržištu neefikasno ili je toliko jak napad da ne može da ih reši hemija. Ove godine smo nešto ranije digli slamu i okrenuli zemlju pa možda bude bolje..

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Кажу да жичари у стрњици полажу јаја и да је најбоље претањирати је или плитко ољуштити стрњику. А ја никада то не радим увек је оставим да озелени па је прскам тоталом. Комшије су имале проблем са жичаром и једино решење је инкорпорација инсектицидима.

Apsolutno a strucnjaci sto govore spaljuju se mikro elementi ovo ono,treba zaoravati i te fore,pitao bih kako su ljudi na kraj 70tih i 80tih godina,kada se palilo i brala kukuruzovina rucno(bosanci dolazili) imali 40m i preko psenice bez prskanja....kukuruz 25,60 cena do 15% vlage

Nazad
Vrh