Kukuruz 2021

Danas krenuli ,Dkc 4717 i nešto 5068.Prdusev pšenica .Na ogumcima i u skladovima ,probio sirak.Vlaga od 15,7 do 16 %.
Prinos .
Sirovog 4124kg/kj.
SRB ili Jusa 4075 kg/kj
Ostalo za naplatu,posle odbitka za sušenje 3970 kg/kj.

Deo atara prema Melencima i Novom Bečeju je "secovao" .Sreća ove godine na tu stranu nemamo kukuruza a suncokret se nekako izvukao.

Počeo i ja danas. Prinos oko 4 t/ha. Tu parcelu je tukao i grad,a sad pred kraj je bilo i kradje. Zp 366. Sitno zrno,skoro okruglo. Mislim da on ne izgleda mnogo bolje ni u dobroj godini,ali kad sam kupovao seme, nisam imao baš nekog izbora.
Od ponedeljka ću nastaviti, sledeći je 4007, deluje mi da je bolji.

Mi u ponedeljak skidamo preostala 2ha i 15ari.
KWS 4484, danas oko 10h pre podne merili vlagu, 16.2. Sibao je danas lepo vetar a i sutra ga javljaju. Na oko deluje solidno, videćemo šta će biti. Ide kod mene kući, pa nek čeka još malo.
Kako ti se čini ovaj KWS pošto dogodine planiram da ga posejem na jednoj parceli.

Danas skidam 2,8H pajdas, 9911,582,525 i Klipan, vlaga od 14-18% nema vise cekanja, videcu bas prinos, ali ne verujem da ce prebaciti 5th jedna njiva mi nema ni 2t ali to je 0,50 h ostalo je bolje.

P0900 sa hektara, biće valjda 5.5t zrna sa te površine.
51adc63a88a6ab1c2ebb87b4a27565ea.jpg

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Kako ti se čini ovaj KWS pošto dogodine planiram da ga posejem na jednoj parceli.
Sta znam, taj deo njive je dobio i stajnjak jesenas, isto djubrenje i nije mi nesto iskreno. Mada nije ova godina bas za poredjenje. Prvi put ga sejao, nesto su mi sitni klipovi, nije da bas nije bilo kise kao delovima Vojvodine ali opet ne znam. Saren je. Pocetak je bas obecavao. Videcemo kada ga sutra skinemo.

Nazad
Vrh