Kukuruz 2021

Od mog sela do NS-a nzm jel sam video vise kombajna,svi danas izasli,najvise vidim se skida kukuruz,blize NS-u po koja soja a i secerna repa kod Zlatice.

Uradio do sada 2 hektara prinos mozda malo preko 3.5t na oko dobar kukuruz inace katastrofa u najavi.jos malo i kraj ove agonije.

Mi jos nismo krenuli,sutra treba nesto usluzno a nase ne zurim uopste

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Данас скинули пет ланаца "Пака" на петстотинак метара од баште скинуте јуче, са истом агротехником и предусевом. У односу на јуче, влага мања - 14,2%, принос већи - 22 метера по ланцу. Закључак - чудо се није догодило. Она лепа киша летос ипак није могла да избрише тек тако сушу. Зрнашца кукуруза ситна и да сам знао да ће бити таква, нашао бих неког голубара да му га продам, да не мора ни да га прекрупи. :)

Чекам да видим да ли ће влага још да иде доле, да видим шта ће бити од "Колегаса". Он изгледа веома пристојно.

Danas gotovi prinos slabiji nego prosle godine.Videcemi kad se preda zimus ili na prolece kukuruz.Mozda 5t/h .

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Danas merena vlaga na tri parcele dkc 5068 14.1-14.7

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Šta je sve preživio dobro je ispalo. Prvo snijeg na njemu pa suša. Kod nas tek počinje priča. Još je vlaga oko 20%

Danas sam radio nešto manje od 2 Ha na šljunku. Zemlja jako propusna a čovjek ne mari baš. Veoma loša kombinacija a takav je i prinos. Tu oko
4 t/ Ha. Zrno sitno a oni žilavi. Kao pečeni ali vlaga je 18,7.

Ja danas uradio jednu njivu od 8kj.DKC5075 sve u fulu do toplotnog udara,izgledao je nagore od svih,a ni sad nije nešto bolje ali nacurilo 27500kg vlaga 15.Kako je bedno izgledao dobro je ispalo.Pionir p217 u blizini izgleda mnogo bolje ali videćemo kad pređe vagu.

Nemam pojma.Mislim da je oko 26 trenutno ali ici ce to gore.Vidim da neki placaju 27 a eno u temi o ceni jedan pise 29-32 kod makedonaca otkup tako da pretnje o nekom uvozu ne drze vodu.Ne bih ovde o tome.

Nazad
Vrh